Καλωδιο για 5.1

jimmakoss

New member
10 March 2014
3
Ψαχνω ενα καλωδιο, μαλλον old school, για να συνδεσω τα ηχεια και το sub στην τηλεοραση. Η tv εχει 2 θηλυκα rca και το sub εχει 6 θηλυκα επισης ξεχωριστα για το καθε ηχειο. Οποτε μαλλον θελω 3rca σε 1rca?? Αν υπαρχει κατι τετοιο που μπορω να το βρω? Αλλιως πως να το φτιαξω? Και γενικα ειμαι λιγο μπερδεμενος με το ολο θεμα, οτι γνωριζει κανεις ας βοηθησει..

IMG_20140310_193037.jpg
attachment.php

Το 3 σε 1 όμως (6 σε 2 δηλαδή),θα σου περνάει τον ήχο μόνο των 2 μπροστινών Left-Right σε όλα τα ηχεία,οπότε δεν έχει νόημα...
Το DVD player,δεν έχει 5.1 υποδοχές;Έτσι κι αλλιώς τα κανάλια της TV στερεοφωνικά είναι (στην καλύτερη),δεν το χρειάζεσαι εκεί το 5.1
Εκτός και πάρεις AVR ενισχυτή,συνδέσεις εκεί την TV και τα ακούς όλα από κει.

Re: Απάντηση: Καλωδιο για 5.1

Το 3 σε 1 όμως (6 σε 2 δηλαδή),θα σου περνάει τον ήχο μόνο των 2 μπροστινών Left-Right σε όλα τα ηχεία,οπότε δεν έχει νόημα...
Το DVD player,δεν έχει 5.1 υποδοχές;Έτσι κι αλλιώς τα κανάλια της TV στερεοφωνικά είναι (στην καλύτερη),δεν το χρειάζεσαι εκεί το 5.1
Εκτός και πάρεις AVR ενισχυτή,συνδέσεις εκεί την TV και τα ακούς όλα από κει.

Δεν εχω DVD player εχω ομως laptop με τις κλασικες εξοδους blue red black και βασικα ετσι θα το χρησιμοποιησω, και εχω και ενα ανταπτορακι rca σε jack. Μαλλον καταλαβα τι γινεται απ τα λεγομενα σου, απλα θα ηθελα προσωρινα να μπορω να χρησιμοποιω το sub εστω και λειψα. Ειχα ενα DIY καλωδιο και παλιοτερα αλλα το χω χασει σε μεταφορα μαλλον. Η τηλεοραση ειναι stereo αλλα θελω κατι καλυτερο για ταινιες και για να ακουω μουσικη χωρις να συνδεω την TV