Καλωδιο για διπλοκαλωδιοση

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Ενδιαφερομαι για τα ηχεια μου να κανω διπλοκαλωδιοση με τους μονομπλοκ ενισχυτες μου. Χρησιμοποιω αυτη την στιγμη τα Cardas Neutral Reference τα οποια αγορασα μεταχειρισμενα πριν λιγο καιρο. Τα προηγουμενα καλωδια ηταν την της ταξης των 7 ευρω το μετρο δεν θυμαμε μαρκα. Να χρησιμοποιησω αυτα για την διπλοκαλωδιοση η να αγορασω καποια ποιο αξιοπρεπη? Και τι καλωδιο θα ταιριαζε καλυτερα?
Τα ηχεια ειναι της B&W 704, ενισχυτικα της Audio Valve

Τι εγινε ρε παιδια, τοσο δυσκολη ερωτηση εκανα και βραχυκυκλωσατε?

Η διπλοκαλωδίωση δεν φέρνει πάντα θετικό αποτέλεσμα.

Κάνε μιά δοκιμή με ότι έχεις ή δανείσου κάτι απο την ίδια μάρκα που ήδη έχεις.Αν νομίζεις,ότι αξίζει τα χρήματα προχώρα,άν όχι καλά είσαι κι έτσι.

συμφωνω με τον dipie η διπλοκαλωδιωση πιθανο δεν σου προσφερει τιποτα ,αν κανεις διπλοενισχυση ειναι μια αλλη ιστορια
Μπορεις να βαλεις και διαφορετικο καλωδιο , να εχει ομως το ιδιο μηκος
Πες αν ακουσες διαφορα ,προσωπικα παντως το θεωρω απιθανο

Στα ηχεια μου απο τον κατασκευαστη προτεινεται η διπλοκαλωδιοση. Εχω ακουσει οτι το ταδε καλωδιο τονιζει περισσοτερο τα χαμηλα γι αυτο στην διπλοκαλωδιοση παρε το αλλα το καλωδιο που σου τονισω και τα μεσαια. Χοντρικα τα γραφω, αλλα επειδη δεν μου ειναι και τοσο ευκολο να δοκιμαζω καλωδια, εδωσα για τα προηγουμενα 350 ευρω ειναι στα 3 μετρα και τωρα σκεφτομαι να παρω κατι πιο οικονομικο.

Γιά να έχεις ιδέα του τι γίνεται...
Φυσικά και η διπλοκαλωδίοση είναι καλύτερη--- με ίδιο καλώδιο πάντα---
αλλά μόνο με 2πλοενίσχυση.
κάτι που οι εταιρείες γιά δικούς τους λόγους δεν αναφέρουν....να πουλάμαι και κανένα παραπάνω καλώδιο......
Τώρα άν πιάνουν τα χεράκια σου γαργάλα το ηχείο και βραχυκύκλωσε εσωτερικά κολώντας τα καλώδια των 2 μεφαφώνων σε μία είσοδο μόνο....
Και βέβαια τα χρήματα που θα δώσεις για την διπλοκαλωδίωση δώστα γιά ένα καλυτερο καλώδιο ηχείων.

Εφόσον ο κατασκευαστής συστήνει διπλοκαλλωδίωση το κάνεις χωρίς συζήτηση και οι φιλοσοφίες περί διαπλοκής των ετιαριών να πουλήσουνε παραπάνω καλλώδια νομίζω είναι αβάσιμη.Να μην κυνηγάμε φαντάσματα......

+1
Οσες φορες δοκιμασα διπλοκαλωδιωση vs απλη ηταν παντα καλυτερη (η διπλοκαλωδιωση) ακομα κι αν η διαφορα ηταν μικρη ,σε διαφορετικα setup.
Μπορει να υπαρχει πονηρια , αλλα κατα κανονα παιζει καλυτερα.
Υπαρχουν πολλα καλωδια ηχειων φτιαγμενα για διπλοκαλωδιωση (με τεσσερα καλωδια ).
δοκιμη ετσι κι αλλιως επιβαλεται

Re: Απάντηση: Καλωδιο για διπλοκαλωδιοση

Θελεις να πεις οτι το Cardas.... που αναφερω δεν ειναι καλο?

Οχι δεν λέω κάτι τέτοιο γιατί δεν το έχω ακούσει και δεν ξέρω σε τι τιμή παίζει..
Για την διπλοκαλωδίωση όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά του παίρνω και δεύτερο καλώδιο και τελειώσε.
Αν σου αρέσει ο ήχος της cardas που και σε μένα αρέσει γενικά..θα πρέπει να βρεις καλώδιο διπλοκαλωδίωσης απο την μαμμά cardas.
Τώρα άν τα χρήματα είναι υπερβολικά..και με λιγότερα χρήματα βρείς μονοκαλωδίωση αλλά σε ανώτερη κατηγορία απλά άλλαξε κατηγορία

διπλοενισχυση θα λεει και οχι διπλοκαλωδιοση ο κατασκευαστης
απο την αλλη το δευτερο γινετε αν θελεις να διορθωσεις κατι που σε ενοχλει στον ηχο σου...
θελεις καλυτερο ελεγχο στα μπασα? εχεισ φωτεινα πριμα? κλπ