Καλώδιο για τηλεόραση στον projector

ploki

New member
4 June 2007
15
Παιδιά, αγόρασα τον Optoma HD200x και θέλω να προβάλω τηλεοπτικό σήμα απο μια LG M2294D.
Από ότι κατάλαβα ο μόνος τρόπος είναι μέσω scart από την TV. Όμως στον προβολέα με τί το συνδέω;
Δεν μπορώ να βρω καλώδιο 5 μέτρων απο scart σε component YPbPr.
Επίσης μήπως γίνεται να το συνδέσω με scart->vga όπως αυτό? http://www.amazon.co.uk/Hama-SCART-To-VGA-cable/dp/B0002W69MY

8306-ports.jpg

Η μία εκ των scart είναι input και η άλλη output, είσαι σίγουρος?? Αν ναι, μπορείς να πάρεις ανταπτοράκι scart και να συνδέσεις με το κλασσικό μονό composite καλώδιο (κίτρινο). Είναι σχετικά φθηνό και σε πολλά μέτρα...

Από όσα διάβασα στο internet oι scart είναι input/output και οι δκές μου έχουν ένα εικονίδιο ότι είναι και είσοδος και έξοδος.
Έλεγα να αποφύγω το composite λόγω χαμηλής ποιότητας εικόνας...

Last edited:
Απάντηση: Re: Καλώδιο για τηλεόραση στον projector

Από όσα διάβασα στο internet oι scart είναι input/output και οι δκές μου έχουν ένα εικονίδιο ότι είναι και είσοδος και έξοδος.
Έλεγα να αποφύγω το composite όγω χαμηλής ποιότητας εικόνας...

Οκ.

Έχεις δίκιο για το composite αλλά και πάλι γιατί να πας σε αμφίβολες λύσεις όπως του λινκ που έδωσες (δεν το γνωρίζω το καλώδιο, μπορεί και να λειτουργεί)? Αλλά, πάλι, 576 σήμα θα του δώσεις, δεν ξέρω τι διαφορά ποιότητας μπορεί να κάνει το καλώδιο αυτό.

Φίλε μου,

Συμφωνώ με το φίλο Γιάννη Χατζηγεωργίου.
Το καλώδιο αυτό κατά 99% ΔΕΝ θα δουλέψει.
Αν δεις και τα reviews στο link που έδωσες θα καταλάβεις πως οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να το χρησιμοποιήσουν.
Ο λόγος (αν και οι reviewers μάλλον δεν το γνώριζαν):
Το SCART είναι πρότυπο μετάδοσης εικόνας/ήχου με πολλών ειδών τρόπους.
Ένας τρόπος είναι ο Composite (απλο Video - κίτρινο μαζί με στερεοφωνικό ήχο)
Άλλος τρόπος είναι ο S-Video (βίντεο με διαχωρισμό φωτηνότητας-χρώματος και στερεοφωνικό ήχο)
3ος τρόπος είναι VGA (βίντεο συνιστωσών με διακριτά κανάλια για κόκκινο/μπλε/πράσινο και σήματα συγχρονισμού)

Κατά πάσα πιθανότητα η TV σου βγάζει μόνο Composite (το πολύ μέχρι και S-Video) μέσω Scart και όχι VGA. Δηλαδή στις ακκίδες του VGA δεν στέλνει κανένα σήμα. Συνεπώς αν συνδέσεις τον προβολέα με αυτό τον μετατροπέα ΔΕΝ θα πάρεις σήμα.
Ίσως σε απογοητεύσω αλλά η μοναδική λύση είναι μετατροπέας SCART σε Video ή S-Video και σύνδεση με τον προβολέα.
Το καλώδιο θα είναι πολύ επιρρεπές σε παρεμβολές άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν απομονωμένο από άλλα καλώδια.
Τέλος, για να δεις TV στον προβολέα θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να είναι η TV σου ανοιχτή (εκτός κι αν έχει κατάλληλη λειτουργία εγγραφής)

Φίλε μου,

Συμφωνώ με το φίλο Δημήτρη Δημητρακούδη.
Μα καλά, αυτός ο πωλητής πάει να μας μπερδέψει;
Σύμφωνα με http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
το SCART αναλύεται σε Composite, RGB, S-Video.
Υπάρχει μία δυνατότητα για Component (δηλαδή YPbPr) αλλά αναφέρεται ανεπίσημα και ως: non-standard extension
Αναρωτιέμαι συνεπώς: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τηλεόρασή σου να βγάζει μέσω SCART μία "non-standard extension" δηλαδή Component?
Κατά 99+% ΟΧΙ!
Ο μετατροπέας που αναφέρεις βγάζει YPbPr (αλλά δε θα το ρίσκαρα με τίποτα) και απλό Video. To απλό Video (κίτρινο) θα δουλέψει αλλά:
Γιατί να πάρεις μέσω ebay στα 10.9 ευρώ τη στιγμή που όλα σχεδόν τα τοπικά μαγαζιά ηλεκτρονικών θα σου πουλήσουν κάτι τέτοιο:

http://www.wikiwirral.co.uk/forums/ubbthreads.php/ubb/download/Number/28229/filename/scart2.jpg

στα 3 ευρώ;

Υ.Γ. 1: Σε καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να αποφύγεις το απλό Video (...) για λόγους ποιότητας αλλά σου εγγυώμαι πως θα σε απογοητεύσω. Μακάρι να γινόταν κάτι διαφορετικό! Αν θέλεις ρώτα σήμερα κιόλας σε κάποιο τοπικό ηλεκτρονικάδικο για SCART σε Video αντάπτορα.

Υ.Γ. 2: Αν θέλεις να μετατρέψεις το Video σε Component ή RGB ή HDMI (ή ότι άλλο φανταστείς) θα χρειαστείς έναν ενεργό μετατροπέα σήματος που κοστίζει αρκετά παραπάνω και έχει εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος, όπως:
http://cgi.ebay.co.uk/QED-Scart-RGB...tem&pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2ead82742f
Πάντως διατηρώ επιφυλάξεις για το αν το σήμα σου θα δείχνει καλύτερο από την απλή σύνδεση μέσω Video και συνεπώς αν αξίζει το εξτρά έξοδο.

Last edited:
Χίλια ευχαριστώ.

Σαφέστατοι......

Πραγματικά μου ανοίξατε τα μάτια, όποτε θα δοκιμάσω το composite και βλέπουμε....

Άραγε γιατι τα έχουν μπλέξει τοσο πολύ τα πράγματα???

Απάντηση: Re: Καλώδιο για τηλεόραση στον projector

Χίλια ευχαριστώ.

Σαφέστατοι......

Πραγματικά μου ανοίξατε τα μάτια, όποτε θα δοκιμάσω το composite και βλέπουμε....

Άραγε γιατι τα έχουν μπλέξει τοσο πολύ τα πράγματα???

Δεν είναι και τόσο μπλεγμένα. Απλώς, ο φίλος th-pantazis είναι σχεδόν πάντα υπεραναλυτικός στις απαντήσεις του ώστε να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο παρουσιάζοντας τις προοπτικές για επιλογή.

Να πω και κάτι τελευταίο.

Είναι σίγουρο ότι η component σύνδεση είναι ποιοτικότερη από την composite, όμως, να γνωρίζεις ότι σημαντικότερο ρόλο στο αποτέλεσμα παίζει ένα καλό tuner από τη συνδεσμολογία. Δηλαδή, μ' ένα πιο ευαίσθητο tuner μπορεί να δεις καλύτερη εικόνα μέσω composite απ' ό,τι βλέπει κάποιος άλλος με χειρότερο tuner και component...

Καλή μπάλα να δούμε!!!:ernaehrung004:

Παρακαλούμε φίλε μου!

Χαιρόμαστε να βοηθούμε τα μέλη του club!
Δυστυχώς τα πράγματα είναι μπλεγμένα γιατί υπάρχουν αρκετά προτόκολλα που αναπτύχθηκαν από διάφορες οργανώσεις σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους.
Δοκίμασε Composite. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Κόστος 3 ευρώ+ένα καλώδιο απλό (που ίσως ήδη έχεις)
Πιστεύω πως δεν είναι εύκολο να πάρεις καλύτερη εικόνα. Έτσι κι αλλιώς τηλεοπτικό σήμα θα μεταφέρεις με τους γνωστούς περιορισμούς σε ανάλυση (288 oρατές γραμμές - TVL)
Αν θέλεις όμως να το ψάξεις (εν καιρώ) δοκίμασε αργότερα κάποιον ενεργητικό μετατροπέα αφού πρώτα πάρεις γνώμες κτλ.
Αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνηση, μη διστάσεις... -bye-

Παιδιά, αγόρασα τον Optoma HD200x και θέλω να προβάλω τηλεοπτικό σήμα απο μια LG M2294D.
Από ότι κατάλαβα ο μόνος τρόπος είναι μέσω scart από την TV. Όμως στον προβολέα με τί το συνδέω;
Δεν μπορώ να βρω καλώδιο 5 μέτρων απο scart σε component YPbPr.
Επίσης μήπως γίνεται να το συνδέσω με scart->vga όπως αυτό? http://www.amazon.co.uk/Hama-SCART-To-VGA-cable/dp/B0002W69MY

Αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, γιατί δεν παίρνεις έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη να ταΐσεις τον προτζέκτορα ψηφιακή εικόνα μέσω hdmi?

Αναλογική τηλεόραση σε προτζέκτορα έχεις δει ποτέ? Μάλλον θα αναγουλιάσεις αν δεις, είναι λίγο χάλι...