καλωδιο για TRIANGLE

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,652
Για χαρα!
Εχω ηχεια τησ TRIANGLE (HELIADES) και ενα amp TSAKIRIDIS-AIOLOS.
Σκεφτομαι να αλαξω τα καλωδια, τωρα που ερχονται και τα christmas. Καπια προταση?
To budget ειναι στα 100-200 ευρω και για τα 2 (συνολικα 4 μετρα):)
Επειδη ειμαι αρχαριος ακομα, θα ακουσω διαφορα????

AKOU TI EKANA EGW
LOGO METAKOMISHS KAI XWROTAKSIAS ( KAPOU EPREPENA MPOUN CD - VINYLIA - YPOLOGHSTHS KAI 3 ENYDRIA ) TA HXEIA MOU EINAI POLU MAKRIA APO TA LIPA SYNODA KAI HTHELA 9 METRA KALODIO GIA TO KATHE ENA !!!!

PHGA SE ENA MAGAZI ME HLEKTROLOGIKA KAI PHRA 18 METRA KALODIO HXEIWN ( TO PIO XONTRO POU EIXE , MOU EIPE OTI EINAI KALHS POIOTHTA ) .TO EKOPSA STHN MESH KAI TO EBALA KATEYTHIAN STOUS AKRODEKTES ...

APOTELESMA : TO KALODIO EINAI KATA POLY KALHTERO APO TA MONSTER POU EIXA PRIN PAROLO POU TO NEO EINAI KATA 7 METRA MEGALHTERO !!!

18 METRA ME 36 EURO

ANYWAY KATI ASXETO

KALHTERA NA AGORASEIS CD PARA KALODIA

και εμενα μου φενεται λιγο απιθανο να παιζει (μεγαλη) διαφορα το καλωδιο, οπωσδηποτε θα προσπαφισω να δοκιμασω πριν παρω, αλλα επειδη εχει τοσα πολλα ηθελα κανα help εδω, να περιορισω ta options.
Για το CD παντοσ εχεις δικιο:)

και εμενα μου φενεται λιγο απιθανο να παιζει (μεγαλη) διαφορα το καλωδιο, οπωσδηποτε θα προσπαφισω να δοκιμασω πριν παρω, αλλα επειδη εχει τοσα πολλα ηθελα κανα help εδω, να περιορισω ta options.
Για το CD παντοσ εχεις δικιο:)
Καλα μην παιρνεις και ορκο γιαυτο....Διαφορες υπαρχουν,απλα πρεπει να υπαρχουν και οι προυποθεσεις για να ακουστουν.Any way.Αποψη μου ειναι ΜΑΚΡΙΑ απο λυσεις αναγκης (ηλεκτρολογικα),αλλα και οχι πανακριβα.Κινησου σε κατι λογικο βαση της αναγκες σου,(αυτο θα το ορισεις εσυ) και κατι τελευταιο και βασικο,φροντισε οπου και σε οτι καταληξεις να μην μετανιωσεις μετα.Αυτο ειναι αρκετα βασικο για να μπορεις να απολαυσεις αυτο που πηρες,αλλα και να αποφυγεις και περιττα εξοδα.Αυτα τα ολιγα.:grandpa:

Καλα μην παιρνεις και ορκο γιαυτο....Διαφορες υπαρχουν,απλα πρεπει να υπαρχουν και οι προυποθεσεις για να ακουστουν.Any way.Αποψη μου ειναι ΜΑΚΡΙΑ απο λυσεις αναγκης (ηλεκτρολογικα),αλλα και οχι πανακριβα.Κινησου σε κατι λογικο βαση της αναγκες σου,(αυτο θα το ορισεις εσυ) και κατι τελευταιο και βασικο,φροντισε οπου και σε οτι καταληξεις να μην μετανιωσεις μετα.Αυτο ειναι αρκετα βασικο για να μπορεις να απολαυσεις αυτο που πηρες,αλλα και να αποφυγεις και περιττα εξοδα.Αυτα τα ολιγα.:grandpa:

Cheerz για τα tips:) Noobie ειμαι ακομα οποτε πσαχνομαι. Παντος στo interconect που αλαξα το cable προσφατα ενιοσα διαφορα, οποτε ειπα να δω και τι γινεται με τα ηχεια. Απλα ειναι τοσοι πολλοι οι κατασκεβαστες που δεν ξερω απο πιους να αρχισω:)
Τα kimber 8pr ειναι καλα??Στο what hi-fi λεει ειναι το καλητερο budget cable....

Για χαρα!
Εχω ηχεια τησ TRIANGLE (HELIADES) και ενα amp TSAKIRIDIS-AIOLOS.
Σκεφτομαι να αλαξω τα καλωδια, τωρα που ερχονται και τα christmas. Καπια προταση?
To budget ειναι στα 100-200 ευρω και για τα 2 (συνολικα 4 μετρα):)
Επειδη ειμαι αρχαριος ακομα, θα ακουσω διαφορα????

συγνώμην για το τρόπο που θα προσπαθήσω να σου το εξηγήσω
αλλά και το μπουγαδόσυρμα της μάνας σου άμα βάλεις θα ακούσεις διαφορά...
Το θέμα λοιπόν δεν είναι άν θα ακούσεις διαφορά αλλά άν θα ακούσεις καλύτερα...και άν θα ακούσεις μουσική
και γιά να μην σε κοροϊδέουν όλοι οι γνώστες του style αυτό το καλώδιο είναι καλό, κορυφαίο κλπ απλά ρώτησε τους το ακριβότερο τί κάνει???και γιατί είναι ακριβότερο....
Φτηνή λύση τα πιό χονδρά πολύκλωνα καλώδια που μπορεί να βρείς στο εμπόριο ή κανένα παλιό μεταχειρισμένο ηχείων που σίγουρα και αυτό θα είναι σαβούρα...
Κράτα τα χρήματα σου και κάποια στιγμή αγόρασε κάτι πραγματικά καλό....
Πολύ φιλικά.....
μόνο και μόνο επειδή κάποτε ήμουν στη φάση την δική σου..

συγνώμην για το τρόπο που θα προσπαθήσω να σου το εξηγήσω
αλλά και το μπουγαδόσυρμα της μάνας σου άμα βάλεις θα ακούσεις διαφορά...
Το θέμα λοιπόν δεν είναι άν θα ακούσεις διαφορά αλλά άν θα ακούσεις καλύτερα...και άν θα ακούσεις μουσική
και γιά να μην σε κοροϊδέουν όλοι οι γνώστες του style αυτό το καλώδιο είναι καλό, κορυφαίο κλπ απλά ρώτησε τους το ακριβότερο τί κάνει???και γιατί είναι ακριβότερο....
Φτηνή λύση τα πιό χονδρά πολύκλωνα καλώδια που μπορεί να βρείς στο εμπόριο ή κανένα παλιό μεταχειρισμένο ηχείων που σίγουρα και αυτό θα είναι σαβούρα...
Κράτα τα χρήματα σου και κάποια στιγμή αγόρασε κάτι πραγματικά καλό....
Πολύ φιλικά.....
μόνο και μόνο επειδή κάποτε ήμουν στη φάση την δική σου..

Cheerz για help.
Tα πσαχνω τωρα σιγα-σιγα, απλα ηθελα καπιες συμβουλες για σιγεκριμενα καλωδια και κατασκευαστες, γιατι ειναι παρα πολλες οι εταιριες και τα μοντελα που εχω χαθει με ολα τουσ τα cables:)

επειδη ο καθενας γραφει οτι νομιζει
αν μπορεις ακουσε σε αμεση συγκριση οτι καλωδιο σκεφτεσαι
και μην ακους τι λεει ο καθενας γιατι ο καθενας εχει αλλα μηχανηματα αλλο χωρο αλλα αυτια
και αν αγορασεις κατι απο απλη συσταση και ακουσεις καποια στιγμη και κατι αλλο μην εκπλαγεις αν παιζει καλυτερα το αλλο
δεν εχει σημασια το ακριβο η φτηνο αλλα πως ματσαρει το συστημα σου
το καθε καλωδιο με τα προσωπικα γουστα σου παντα

οσο για το τι μπορει να κανει ενα καλωδιο
ενα σου λεω
νομιζεις οτι αλλαζεις ηχεια
αρκει να αντεχει η τσεπη σου
αυτο εχω ζησει αυτο λεω

Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

επειδη ο καθενας γραφει οτι νομιζει
αν μπορεις ακουσε σε αμεση συγκριση οτι καλωδιο σκεφτεσαι
και μην ακους τι λεει ο καθενας γιατι ο καθενας εχει αλλα μηχανηματα αλλο χωρο αλλα αυτια
και αν αγορασεις κατι απο απλη συσταση και ακουσεις καποια στιγμη και κατι αλλο μην εκπλαγεις αν παιζει καλυτερα το αλλο
δεν εχει σημασια το ακριβο η φτηνο αλλα πως ματσαρει το συστημα σου
το καθε καλωδιο με τα προσωπικα γουστα σου παντα

Αφού δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας απο απλή σύσταση
όπως λές
και επίσης το οτι δεν έχει σημασία το ακριβό ή το φτηνό αλλά... πως ματσάρει το σύστημα σου
απάντησε μου πώς γίνεται το ακριβό καλώδιο πέρα απο ματσάρισμα,χώρο,αυτιά να ακούγεται πάντα καλύτερα
Μήπως τελικά πέρα απο μηχανήματα,χώρο,ταίριασμα,αυτιά πάρχει και ένας λόγος τιμής....και θά πρέπει βα βοηθήσουμε τον φίλο λέγοντας την αλήθεια...

Παίδες, χωρίς παρεξήγηση, όλοι εσείς που πιστεύετε τόσο πολύ στα καλώδια, θα μπορούσατε να βοηθήσετε φίλους, όπως ο ερωτών, κανονίζοντας να του δανείσετε για λίγο διάστημα, κάποιο σετ της προτίμησης σας, για να δει μόνος του τις διαφορές στο σύστημα του.

Επίσης, φίλε Paul, δεν θέλω να είναι επιτιμητικός, αλλά κάνε μια στοιχειώδη προσπάθεια να γράψεις ελληνικά της προκοπής. Καλά τα cheerz κτλ., αλλά ακόμη και στο νηπιαγωγείο πλέον το 'πσάχνομαι' γράφεται με ψ, το πάντοσ με ω και ς τελικό, κλπ.. Λυπάμαι, αλλά είναι και θέμα αισθητικής....

Last edited:
sorry guyz, απλα τα ελληνικα δεν ειναι η μητρικη μου γλωσσα.Για το ς παντως απλως βαριεμαι:) Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες σας.

γεια σου και απο μενα.

ειχα τα ιδια ηχεια (σημερα τα εχει ο αδερφος μου) και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
με ειχε απασχολησει και εμενα το θεμα των καλωδιων και αρχικα τα επαιζα με καλωδια του μετρου (το πιο χοντρο που ειχα βρει)

καποια στιγμη λιγο μετα την αγορα τους, περισσοτερο λογω απειριας, εμπιστευτηκα τον πωλητη των ηχειων και τα επαιξα με νορντοστ (ταινιες) τα οποια αγορασα για περιπου 230 ευρω (τα 2Χ3.5 μετρα).
πολυ πιο διαφανο ακουσμα, καθαρο και στακατο το μπασο, αλλα πολυ λιγο το μπασο σε ογκο και σε βαθος:furious3: .
σκεφτηκα οτι , ενταξει, τι να κανω, αυτα εχει το ηχειο.

το πιο σοβαρο προβλημα που ειχα ομως ηταν οτι ψηλα, "ξυριζε" ειδικα οταν λογω καλοκαιριου σηκωνοταν το χαλι, και λογω τζαμαριας στο συνθετο δεν καθοσουν να ακουσεις. (τα αγορασα χειμωνα με το χαλι στρωμενο).
παρολα αυτα ομως, το ακουσμα ηταν σαφως καλυτερο απο τα καλωδια του μετρου.

δοκιμασα και ενα αλλο καλωδιο, ιδιοκατασκευη ενος φιλου, αλλα το μπασο χαλαρωνε και το ακουσμα θολωνε.
μην ξεχνας οτι αναλογα με το χωρο καποια καλωδια θα παιξουν καλυτερα και καποια χειροτερα.

η λυση με μεγαλη διαφορα ηρθε οταν δοκιμασα στα ηλιαδα το καλωδιο ηχειων της πριμαλουνα!

τεραστια η διαφορα του με τα υπολοιπα.
μπασο δυνατο(για τριανγκλ), καθαρο, ογκος, σωματα , οχι τσιριγμα ψηλα κλπ.
κοστος 150 ευρω αν θυμαμαι καλα, απο τον ακουαριους. (τα 2Χ3 μετρα)

και δεν ηταν θεμα ενισχυτη καθως επαιζε καταπληκτικα με τις ηλιαδες ειτε αυτες τις συνοδευε ο π-π της πριμαλουνα, ειτε οι δυο nad, ειτε ο εξακαναλος σονυ, ειτε το set μου με τις 6C33.
μαλιστα αγορασα και δευτερο ζευγαρι καλωδιων και τις διπλοκαλωδιωσα, με ακομα καλυτερο αποτελεσμα σε σωματα και μπασο.

σε αυτη την τιμη η πριμαλουνα ειναι εξαιρετικη (ισως επειδη αντιγραφει τον αιχμαν και στα καλωδια ηχειων και στα ιντερκονεκτ αλλα με κοστος αρκετα κατω)

αβλεπη αγορασε τα!:firstprize:

υγ. σημερα παιζω το set με τα μονοδρομα με αυτο το καλωδιο!

Last edited:
και κατι ακομα.
με τα καλωδια αυτα ο πριμαλουνα one επαιζε σαν λαμπα την στιγμη που με τα νορντοστ επαιζε σαν τρανζιστορ! (εδειχνε αρμονικες που τα νορντοστ ειδικα εκρυβαν).

και το ιντερκονεκτ του ειναι παλι πολυ καλο.
σε αντιπαραθεση με το αντιστοιχο αιχμαν ηταν ελαχιστα πιο αναλυτικο αλλα πιο "στρογγυλο" , ενω σε αντιπαραθεση με ενα παλιοτερο βαν ντε χουλ (φιλου) ηταν πιο "καθαρο", ενω το βαν ντε χουλ πιο "γλυκο" .
μιλαμε ομως για 130 ευρω (πολυ φτηνο για αυτα που δινει)

το ιδιο ιντερκονεκτ εχω και σημερα στο συγκεκριμενο συστημα που σου ειπα και για την τιμη του δεν το συγκρινω με αλλο (απο οσα εχω ακουσει μεχρι τωρα)

Last edited:
Eυχαριστω παρα πολυ Nicolas, σιγουρα θα τα κοιταξω!!!:)
Τελικα πολυ λεπτο αθλημα ειναι αυτο το hi-fi/hi-end:))

οσο πιο διαφανο ενα συστημα τοσο πιο ευμεταβλητο σε ολα αυτα ειναι!
αν διαβασεις στην hi-end το θεμα "προβλημα ακουστικης σε καλο χωρο" θα παρεις μια ιδεα του τι γινεται με πραγματα που μας φαινονται εκ πρωτης οψεως μικρης σημασιας.

και η ηλιαδα ειναι διαφανο ηχειο για την κατηγορια τιμης της.