καλωδιο για TRIANGLE

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

Το θέμα είναι ένα καλώδιο των 100 ευρώ στο ιδιο σύστημα πάντα είναι δυνατόν να ακούγεται καλύτερο απο ένα καλώδιο των 1000 ευρώ?????

Θα ακούγεται σίγουρα διαφορετικά, ειδικά αν είναι διαφορετικής εταιρίας.
Αν βάλεις σε ένα σύστημα των 1000 ευρώ καλώδια των 100 ή των 1000 ευρώ μάλλον δεν θα ακούσεις καν διαφορά γιατί το σύστημά σου δεν θα μπορέσει να σου τη δώσει.

Re: Απάντηση: Re: καλωδιο για TRIANGLE

καλημερα παιδια, πολμαρινις μαλλον εχεις καλο χωρο! το μονο προβλημα ειναι ο καθρεπτης απο πισω, αλλα τι να κανεις?

λογικο αυτο που ειπες με τους γρανιτες, καθως το ξυλινο πατωμα σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα απο την αλλη δεν σου δινει και ισχυρες ανακλασεις
και λογικο οτι επειδη εχεις κτ88 να εχεις και καλο μπασο
αν καποιες φορες ακους μονος σου, δοκιμασε να δεις τι διαφορα θα παρεις στον ηχο, οταν καλυπτεις το καθρεπτη με μια μαλακη μαλλινη κουβερτα.
νομιζω οτι θα εκπλαγεις.

λογω ανεσης χωρου, πειραματισου με το να τοποθετησεις τα ηχεια στην θεση καρδας ακριβως. αν θυμαμαι καλα πολ/ζεις το πλατος του δωματιου με το 0.274 και τοποθετεις σε αυτη την αποσταση απο το πλαινο τοιχο.(κεντρο τουιτερ).
μετα αυτο που βρηκες το πολ/ζεις με το 1.618. τοποθετεις εκει για την αποσταση απο τον πισω απο τα ηχεια τοιχο. (προσωψη ηχειου με τοιχο πισω απο ηχειο).
παραλληλα μεταξυ τους. παιξε λιγο με την κλιση τους δινοντας τους ελαφρα κλιση αν το θελει ο χωρος, οχι ομως μεγαλη κλιση γιατι θα σου χαλασει το βαθος της σκηνης.

Καλησπερα nickolas!
Ευχαριστω ξανα για τις συμβουλες σου!
Με την κλιση που λες το εχω δοκιμασει, το καλητερο, IMHO, ειναι να εχει μικρη κληση (5-6 μοιρες μαλλον), νωιθεις οτι εισαι μεσα στον ηχο. Επεισης ενα παραξενο που εχω παρατηρισει ειναι αμα εισαι λιγο πανω απο τα ηχεια χαλαει ο ηχος, πρεπει το αυτι να ειναι στο υψος τοy tweeter πανω-κατω. Δεν ξερω αμα συμβενει και με αλλα ηχεια αυτο.
Με το καθρεπτη και τον KARDAS θα το δοκιμασω μεσα στο σαβατοκυριακο σιγουρα!!!O καθρεπτης δυστηχως δεν μπορει να φυγει:smash: Αλλα γενικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με το χωροЖ)

Last edited:
επισης εχω δοκιμασει το biwiring (με ενα φτηνο καλωδιο απο mediamarkt ειναι αληθεια)και δεν ειμαι σιγουρος αμα μαρεσει.Μου φαίνεται οτι ο ηχος εχει γινει πιο bassatos αλλα εχασε σε διαφανεια. Τεσπα θα τα ακουσω και αλλο, να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη

Απάντηση: Re: καλωδιο για TRIANGLE

Νικόλα ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ωστόσο, αυτό που εννοούσα ήταν το εξής :
α. Αλλάζω την θέση της βιβλιοθήκης και την βάζω πίσω από τα ηχεία. Παίρνω μια διαφορά προς το καλύτερο της τάξεως, βαριά -βαριά, πχ. του 10 % σε σχέση με την προηγούμενη χωροταξική διάταξη του χώρου ακροάσεων

β. Αλλάζω καλώδια ηχείων στο ίδιο σύστημα. Από καλώδια των 10 ευρώ / μέτρο πηγαίνω σε άλλα των 200 ευρώ / μέτρο. Η διαφορά προς το καλύτερο είναι της τάξεως πχ. του 5 % ή 20%, whatever .

Συγκρίνω τα ανωτέρω και αποφαίνομαι, χονδρικά, αν αξίζει να ψάξω καλύερες χωροταξικές λύσεις, ή να δώσω 1.000 ευρώ για καλώδια.

Πιστεύω ότι με κατάθεση αναλόγων εμπειριών μας θα βοηθηθούν οι καινούριοι φίλοι, όπως ο Paul, στις αναζητήσεις τους.

μα ακριβως για αυτο ειπα οτι δεν μπορει να δωσει κανεις ποσοστα καθως δεν υπαρχει καποιο διαβαθμισμενο μετρο.
αλλα σιγουρα, ειναι εκατο φορες καλυτερα να ψαξει λιγο το χωρο παρα να τα σκασει για καλωδια.

ισως αν ελεγα οτι ο ηχος βελτιωθηκε 50%! με τη βιβλιοθηκη πισω απο τα ηχεια να δειχνει σε καποιο βαθμο το τι γινεται.
το καλο καλωδιο θα σου τιουναρει το σημα σε σχεση με ενα φτηνοτερο.
ο χωρος θα σου δωσει το σημα!!:flipout:
αν ειναι χαλια, αστα να πανε (μιλαμε παντα για διαφανα συστηματα).
στον ιδιο λανθασμενο χωρο, ο πολυκαναλος με τα φτηνα ταννου, επαιζαν αρκετα καλα! το set με το μονοδρομο ηταν δραμα.

θα ηθελα να προσθεσω κατι.

η διαφορα μεταξυ ενος καλωδιου του μετρου και ενος καλου μεσαιου (τα 2Χ3=150-250 ευρω πανω κατω) ειναι πολυ σημαντικη!
η διαφορα ενος μεσαιου καλωδιου με ενα ακριβο (1000 ευρω) ειναι αρκετα μικροτερη.

αλλα η διαφορα ενος σωστου χωρου με ενα λανθασμενο, ειναι τρομερη.

ομως ειναι αλλο θεμα ακουστικα το καλωδιο και τα αντικραδασμικα , και αλλο ο χωρος.
για παραδειγμα, πρωτου βαλω την βιβλιοθηκη πισω απο τα ηχεια, το πλεηερ ακουγοταν καλυτερα χωρις τα αντικραδασμικα! κουφο?
μιλαμε για εξαιρετικα αντικραδασμικα.

αλλα πιθανα η ανωτερη διαφανεια που προσφεραν τα αντικραδασμικα εξεθεταν ακομα περισσοτερο τον ακαταλληλο χωρο.

πρωτα λοιπον κοιταζουμε ο χωρος μας να εχει ενα μινιμουμ ορθοτητας και μετα την ψαχνουμε με τα καλωδια.

και ενα τελευταιο παραδειγμα.
οταν αποπειραθηκα να βαλω στις δυο γωνιες δυο συρταριερες, πλατους περιπου ενα μετρο, το μπασο χαθηκε!!
ο ηχος καθαρισε αλλα το μπασο σχεδον δεν υπηρχε! απιστευτο.
αν λοιπον το αφηνα ετσι, οτι καλωδιο και να του εβαζα, θα εψαχνα το μπασο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλωδιο για TRIANGLE

Καλησπερα nickolas!
Ευχαριστω ξανα για τις συμβουλες σου!
Με την κλιση που λες το εχω δοκιμασει, το καλητερο, IMHO, ειναι να εχει μικρη κληση (5-6 μοιρες μαλλον), νωιθεις οτι εισαι μεσα στον ηχο. Επεισης ενα παραξενο που εχω παρατηρισει ειναι αμα εισαι λιγο πανω απο τα ηχεια χαλαει ο ηχος, πρεπει το αυτι να ειναι στο υψος τοy tweeter πανω-κατω. Δεν ξερω αμα συμβενει και με αλλα ηχεια αυτο.
Με το καθρεπτη και τον KARDAS θα το δοκιμασω μεσα στο σαβατοκυριακο σιγουρα!!!O καθρεπτης δυστηχως δεν μπορει να φυγει:smash: Αλλα γενικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με το χωροЖ)

πολμαρινις και σε μενα με μια ελαφρια κλιση επαιζαν καλυτερα.
μαλλον γιατι μειωνονταν τα στασιμα κυματα και για αυτο σου φαινεται οτι μπαινεις μεσα στον ηχο καθως αυτος καθαριζει.

και πραγματι αυτο με το υψος που λες ειναι σωστο.
πιθανο ειναι αυτο να οφειλεται στην μειωμενη διασπορα του ηχειου.
ομως, ξαπλωσε πανω στον καναπε ή στο πατωμα και θα δεις που θα ακουσεις καλυτερα απο το να εισαι στο υψος του τουιτερ!
αυτο εχει να κανει με το οτι σε υψος μικροτερο απο του τουιτερ, ο ηχος σε συνδιασμο με το μιντ και με το γουφερ ακουγεται σαν να ερχεται απο μια πηγη.( αυτο ειναι και το + των ομοκεντρικων)
δοκιμασε το και πες μας.:afro:

.............η αλλιως.το αυτι σου να ειναι στο κεντρο μεταξυ τουιτερ και μιντρειτζ.Ειδικα στα ηχεια που εχουν μεγαφωνο χωριστο καια αποκλειστικα μονο για μεσαιες,το κεντρο ειναι εκει αναμεσα....-bye-

Θα ακούγεται σίγουρα διαφορετικά, ειδικά αν είναι διαφορετικής εταιρίας.
Αν βάλεις σε ένα σύστημα των 1000 ευρώ καλώδια των 100 ή των 1000 ευρώ μάλλον δεν θα ακούσεις καν διαφορά γιατί το σύστημά σου δεν θα μπορέσει να σου τη δώσει.

Θέλω να λάβεις υπ' όψιν οτι ο διάλογος είναι φιλικός καί όχι αντιπαράθεση οκ!
Γνώμη μου λοιπόν...

Το φθηνό και το ακριβό καλώδιο δεν ακούγονται το ίδιο... απο το φθηνό πάντα ακούγεται καλύτερα το ακριβότερο και μιλάω για καλώδια της ίδιας εταιρείας..

Τα καλώδια όλων των εταιρειών στην ίδια κατηγορία τιμής ..προσφέρουν λίγο- πολύ τα ίδια πράγματα με διαφορετικά χαρακτήρα που θέλει να έχει ή κάθε εταιρεία ....για τον λόγο αυτό σου φαίνονται διαφορετικά....καλύτερα δεν είναι...

Τα καλώδια τα φθηνά μπορούν να θάψουν ένα ακριβό σύστημα....
και τα καλώδια τα ακριβά να αναστήσουν ενα φθηνό σύστημα στο σημείο βέβαια που το φθηνό σύστημα μπορεί να δώσει..

Υ.Γ
επειδή ξέρω ότι αγόρασες τα ΑΤC πολύ καλά ηχεία!!!
Χωρίς να ξέρω τι καλώδια χρησιμοποιείς.
πιστεύεις ότι άν βάλεις καλώδια της τάξεως των 5000 ευρώ!!!!σε σχέση με αυτά που έχεις θα παίξουν το ίδιο ....ή καλύτερα και άν ΝΑΙ σε τι??και για πιό λόγο???

Re: Απάντηση: καλωδιο για TRIANGLE

νορντοστ με τριανγκλ?:violent-smiley-030:
εχεις ακουσει αυτο το συνδιασμο σε ενα μεσο σαλονι με ανακλαστικες επιφανειες?
ειδικα αν τα παιζεις με τρανζιστορ?

εγω αυτο ειχα και λεω, πριμαλουνα και παλι πριμαλουνα.:BDGBGDB55:
Μια χαρα ειναι αν βαλεις το καταληλο nordost στο καταληλο triangle! Αν ομως ο φιλος θελει κατι οικονομικο και καλο προτεινω ανεπιφυλακτα τα καλωδια της triangle silver ghos...

Θέλω να λάβεις υπ' όψιν οτι ο διάλογος είναι φιλικός καί όχι αντιπαράθεση οκ!
Γνώμη μου λοιπόν...

Mα νομίζω ότι αυτό εννοείται... :)

Το φθηνό και το ακριβό καλώδιο δεν ακούγονται το ίδιο... απο το φθηνό πάντα ακούγεται καλύτερα το ακριβότερο και μιλάω για καλώδια της ίδιας εταιρείας..

Τα καλώδια όλων των εταιρειών στην ίδια κατηγορία τιμής ..προσφέρουν λίγο- πολύ τα ίδια πράγματα με διαφορετικά χαρακτήρα που θέλει να έχει ή κάθε εταιρεία ....για τον λόγο αυτό σου φαίνονται διαφορετικά....καλύτερα δεν είναι...

Νομίζω ότι αυτό είπα και εγώ... Αν δεν έγινε αντιληπτό, sorry.
Βέβαια μερικές εταιρίες έχουν να δώσουν ακόμη και στην ίδια κατηγορία τιμής διαφορετικό χαρακτήρα (βλέπε VDH) φτάχνοντας ic από άνθρακα ή χαλκό...

Τα καλώδια τα φθηνά μπορούν να θάψουν ένα ακριβό σύστημα....
και τα καλώδια τα ακριβά να αναστήσουν ενα φθηνό σύστημα στο σημείο βέβαια που το φθηνό σύστημα μπορεί να δώσει..

Εννοείται, για αυτό και έφερα το παράδειγμα του στερεοφωνικού των 1000 ευρώ. Αναλογικά θα του έβαζα καλώδια των 100 ευρώ, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά με τίποτα καλώδια των 1000 ευρώ. Μία αλλαγή σε ηχεία, ενισχυτή ή πηγής σε αυτή την τιμή θα έδινε μεγαλύτερη διαφορά. :)

Υ.Γ
επειδή ξέρω ότι αγόρασες τα ΑΤC πολύ καλά ηχεία!!!
Χωρίς να ξέρω τι καλώδια χρησιμοποιείς.
πιστεύεις ότι άν βάλεις καλώδια της τάξεως των 5000 ευρώ!!!!σε σχέση με αυτά που έχεις θα παίξουν το ίδιο ....ή καλύτερα και άν ΝΑΙ σε τι??και για πιό λόγο???

Thanks, παίζω με τα heimdall σε ic και καλώδια ηχείων και audio agile σε καλώδια ρεύματος και πολύμπριζο. Πρακτικά είμαι κοντά στα 2.500 . Ναι, θα ακούσω διαφορά (την έχω ακούσει) με καλώδια των 5.000 αλλά πρώτα θέλω να ασχοληθώ με το ρεύμα μου το οποίο είναι ΠΟΛΥ καλό μέχρι την μπρίζα και από εκεί και πέρα χαλάει. :p
Οι διαφορές είναι σε λεπτομέρεια κυρίως (αρχίζεις να ακούς ακόμη και το σκάφος της κιθάρας). Ο λόγος υποθέτω είναι τα ηχεία που είναι Monitorειδή και ότι τους δώσεις θα σου το δώσουν πίσω. :)

Mα νομίζω ότι αυτό εννοείται... :)
Πάντα συμφωνούμαι ...

Νομίζω ότι αυτό είπα και εγώ... Αν δεν έγινε αντιληπτό, sorry.
Βέβαια μερικές εταιρίες έχουν να δώσουν ακόμη και στην ίδια κατηγορία τιμής διαφορετικό χαρακτήρα (βλέπε VDH) φτάχνοντας ic από άνθρακα ή χαλκό...

Διαφορετικό χαρακτήρα ΝΑΙ πιό πολλά ΟΧΙ

Εννοείται, για αυτό και έφερα το παράδειγμα του στερεοφωνικού των 1000 ευρώ. Αναλογικά θα του έβαζα καλώδια των 100 ευρώ, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά με τίποτα καλώδια των 1000 ευρώ. Μία αλλαγή σε ηχεία, ενισχυτή ή πηγής σε αυτή την τιμή θα έδινε μεγαλύτερη διαφορά. :)

μην είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό...
και άν σου έλεγα ότι εγω θα έβαζα καλώδιο των 3000 τι θα έλεγες??
Μήπως με την αναλογία που λές ποτέ δεν έχεις ακούσει τα μηχανήματά σου??στο έπακρο??

Thanks, παίζω με τα heimdall σε ic και καλώδια ηχείων και audio agile σε καλώδια ρεύματος και πολύμπριζο. Πρακτικά είμαι κοντά στα 2.500 . Ναι, θα ακούσω διαφορά (την έχω ακούσει) με καλώδια των 5.000 αλλά πρώτα θέλω να ασχοληθώ με το ρεύμα μου το οποίο είναι ΠΟΛΥ καλό μέχρι την μπρίζα και από εκεί και πέρα χαλάει. :p
Οι διαφορές είναι σε λεπτομέρεια κυρίως (αρχίζεις να ακούς ακόμη και το σκάφος της κιθάρας). Ο λόγος υποθέτω είναι τα ηχεία που είναι Monitorειδή και ότι τους δώσεις θα σου το δώσουν πίσω. :)
οχι κάνεις λάθος ο λόγος είναι οτι το καλύτερο καλώδιο πάντα δίνει κάτι παραπάνω...
και αυτό το λέω γιατί έχω ζήσει αρκετά χρόνια με ένα καθαρό μονιτορ το 801
και με διαφορετικά καλώδια πάντα άκουγα καλύτερα απο το πιό ακριβό

Το να κοστίζουν τα καλώδια την τριπλάσια τιμή του στερεοφωνικού είναι άτοπο μιας και με αυτά τα λεφτά αγοράζεις κάτι που θα σου δώσει περισσότερα.
Δεν είπα ότι δεν θα δώσει, απλά αυτό που θα δώσει δεν θα αξίζει τα λεφτά του.

Για το concept "Με το ακριβότερο ακούς πάντα καλύτερα" δεν θα συμφωνήσω απόλυτα γιατί πλέον τίθεται και θέμα matching.
Εκτός και αν μιλάμε για καλώδια της ίδιας εταιρίας και φιλοσοφίας.

Απάντηση: Re: καλωδιο για TRIANGLE

Το να κοστίζουν τα καλώδια την τριπλάσια τιμή του στερεοφωνικού είναι άτοπο μιας και με αυτά τα λεφτά αγοράζεις κάτι που θα σου δώσει περισσότερα.
Δεν είπα ότι δεν θα δώσει, απλά αυτό που θα δώσει δεν θα αξίζει τα λεφτά του.

Για το concept "Με το ακριβότερο ακούς πάντα καλύτερα" δεν θα συμφωνήσω απόλυτα γιατί πλέον τίθεται και θέμα matching.
Εκτός και αν μιλάμε για καλώδια της ίδιας εταιρίας και φιλοσοφίας.

+1