Καλώδιο hdmi 15m σταμάτησε να κλειδώνει!

knikifor

New member
16 March 2011
8
Χαιδαρι
Αποφασισα να αλλαξω τα καναλια των καλωδιων στο hc μου ετσι ωστε να μην εχω τιποτα στο πατωμα του σαλονιου.. Υπολογισα οτι θα χρειαστω hdmi 15μ σε αντιθεση με το προηγουμενο των 10μ που με καλυπτε.. Απ την αρχη ημουν προβληματισμενος για το αν θα κλειδωνει η οχι γι αυτο το δοκιμασα πολλες φορες πριν το τοποθετησω στο καναλι.. Μετα απο πολλες επιτυχημενες δοκιμες το τοποθετησα και για ενα 2μηνο δουλευε μια χαρα! Και ξαφνικα σταματησε να δουλευει...

Για να μην μπω παλι στη διαδικασια ξηλωματος(η οποια ομολογω οτι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια...) τι μου προτεινετε???

Να δοκιμασω ενα hdmi repeater και ποιο μου προτεινετε σε λογικη τιμη???

Το hdmi ειναι 1.4 high speed με ethernet και συνδεει τον Pioneer vsx-521k με τον Benq w1060

ευχαριστω εκ των προτερων....

δοκιμασε κατευθειαν απο την πηγη στον προβολεα τοτε ...για να δεις εαν δουλευει απο την πηγη .
εαν ναι τοτε δοκιμασε με ενα hdmi repeater .

Re: Καλωδιο hdmi 15μ σταματησε να κλειδωνει!

Αλλαγή φοράς δοκίμασες;

προσπαθω να αποφυγω αυτη τη λυση γιατι το καναλι ειναι σφηνωμενο αναμεσα στο γυψινο και τον τοιχο(15 μετρα ειναι αυτα)
ευχαριστω παντως.. θα ειναι η τελευταια μου προσπαθεια πριν παω για καινουριο καλωδιο....

δοκιμασε κατευθειαν απο την πηγη στον προβολεα τοτε ...για να δεις εαν δουλευει απο την πηγη .
εαν ναι τοτε δοκιμασε με ενα hdmi repeater .

το δοκιμασα και δεν δουλευει.. παιζει ρολο ομως?? γιατι δοκιμασα κατευθειαν απ την πηγη το παλιο καλωδιο των 10μ και δε δουλευει ουτε αυτο..ενω μεσω ενισχυτη δουλευει κανονικοτατα(το 10μ)

το καναλακι που το εχεις περασει εχει εντονες γωνιες ?
εαν ναι ισως να μην αντεξε το καλωδιο και τσακισε ...
δεν ξερω τι αλλο να σου πω ...
τι μαρκα ειναι το καλωδιο ?

Δοκίμασες να αλλάξεις τα settings των συσκευών; Πχ. γύρνα το σε 720p, μετά 1080 κλπ. Μπορεί να «ξεμπλοκάρει», αν φυσικά δεν έχει χαλάσει το καλώδιο.

το καναλακι που το εχεις περασει εχει εντονες γωνιες ?
εαν ναι ισως να μην αντεξε το καλωδιο και τσακισε ...
δεν ξερω τι αλλο να σου πω ...
τι μαρκα ειναι το καλωδιο ?

ηρθες να επιβεβαιωσεις τις υποψιες μου!
το καναλι εχει 7 γωνιες των 90 μοιρων...
μαλλον θα πρεπει να παω για πλακε και πιο ευκαμπτο καλωδιο.. τι λες???
αυτο που εχω δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβο ουτε καποιας γνωστης εταιριας.. απλα εχω αλλα δυο ιδια(μικροτερο μηκος) και δουλευουν απροβληματιστα για 2 χρονια..
φαινεται ομως οτι αυτο ζοριστηκε πολυ..

Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις συμβουλες! απ οτι φαινεται παω για ξηλωμα.......

Δοκίμασες να αλλάξεις τα settings των συσκευών; Πχ. γύρνα το σε 720p, μετά 1080 κλπ. Μπορεί να «ξεμπλοκάρει», αν φυσικά δεν έχει χαλάσει το καλώδιο.

τα δοκιμασα ολα αυτα φιλε μου... μαλλον δεν υπαρχει σωτηρια........

πριν αγορασεις αλλο σκεψου να παρεις καποιο που να δουλευει με cat6 ωστε να μην εχει προβληματα με γωνιες ουτε με αποστασεις .
προτιμησε με cat6 με 2 καλωδια .
καποια περνανε και 3d ...

εχω 2 να σου προτεινω , το ενα κοστιζει 135 ευρω .
ειναι δοκιμασμενο ομως και περναει και 3d.
εαν θελεις στα δανειζω να τα δοκιμασεις .
το αλλο ειναι στα 60 ευρω που εχω στο χωριο αλλα δεν περναει 3d .