Καλώδιο HDMI 20 μέτρα σε projector Optoma 141x

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Χαιρετώ την ομάδα.

Αγόρασα ένα 20μετρο (!!!) HDMI καλώδιο (KabelDirekt Top Series 1.4a) για να συνδέσω το br με τον προβολέα Optoma 141x.Ε

Είναι αυτό --> http://www.amazon.co.uk/KabelDirekt...=UTF8&qid=1417691941&sr=8-1&keywords=hdmi+20m

Όλα καλά μέχρι που φτάνει η στιγμή που θέλω να κλείσω τον προβολέα: δεν ακούει καμία εντολή ούτε από το τηλεκοντρόλ ούτε από τα πλήκτρα πάνω στον ίδιο. Αναγκάζομαι... να τον τραβήξω από το ρεύμα για να κλείσει! :frusty:

Πάντως αν δοκιμάσω τον χειρισμό του λίγα λεπτά μετά το αρχικό άναμα, δουλεύει κανονικά. Το πρόβλημα έρχεται αφού δουλέψει παραπάνω λεπτά (πάντα συνδεδεμένο με το 20μ HDMI).

H ίδια λειτουργία με 3μ HDMI καλώδιο της πλάκας... κανένα πρόβλημα!

Καμιά ιδέα για βοήθεια; Σκέφτομαι να πάρω ένα πιο ακριβό καλώδιο των 15μ (θα μου έφταναν τελικά 15μ αντί 20μ). Θα γίνει δουλειά λέτε ή τσάμπα το 50άρικο που θα δώσω...

Ευχαριστώ.

ΜΗΝ τον κλεινεις απλα τραβοντας τον απο την πριζα.
Ετσι διακοπτεις και τη λειτουργια των ανεμιστηρων, οπου ψυχουν την λαμπα, μετα το κλεισιμο του προβολεα για 1-2 λεπτα.

Ειτε επικοινωνησε με το σερβις, αναφεροντας το προβλημα, ειτε δοκιμασε να βρεις αν μπορεις καποιο δανεικο καλωδιο για τις δοκιμες σου.
Οτι και να κανεις, μεχρι να λυσεις το προβλημα, μην τον ξανα θεσεις σε λειτουργια αν προκειται να τον σβηνεις τραβωντας τον απο την πριζα.

Έχω δεύτερο καλώδιο (3μ) και με αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρω επίσης ότι δεν πρέπει να κόβω στην ψύχρα το ρεύμα...

Ευχαριστώ πάντως. Αν μάθω κάτι, θα ενημερώσω το thread...

Μαλλον φταιει η ποιοτητα του καλωδιου.
20m με 19 λιρες ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο.
Και αν δεις τα πενταστερα customer reviews του amazon
για το καλωδιο που αγορασες
τα περισσοτερα αναφερονται σε 15μετρο.

Last edited:
Το πρόβλημα λύθηκε !!!

Ο Projector έχει 2 hdmi εισόδους. To έβαλα στη δεύτερη, τέντωσα το καλώδιο (οι πρώτες δοκιμές έγιναν, με το καλώδιο στριφογυρισμένο, χωρίς να το πολυαπλώσω) και παίζει αλφαδιά!!!

Δεν ξέρω ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα (η πρώτη θύρα ή το στριφογυριστό καλώδιο ή και τα δύο). Πάντως από τη στιγμή που δούλεψε δεν πείραξα τίποτα για να μην ξαναχρειαστεί να κλείσω βίαια τον προβολέα.

@skysound: Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Ναι, τα 5άστερα ήταν κυρίως για τα λιγότερα μέτρα, όμως βρήκα 4-5 αστέρια και για το 20μετρο. Το καλώδιο δουλεύει τελικά...