Καλώδιο HDMI μικρού μήκους

spalam

New member
27 June 2006
89
Ξερει κανείς που μπορώ να βρω καλώδιο HDMI (να σηκώνει αnάλυση FullHD) μικρού μήκους? Θέλω να συνδέσω DVD με eνισχυτή οπότε 20 cm ειναι υπεραρκετα. Στα Online καταστήματα έχουν 1μ και πάνω και βαρέθηκα να μαζεύω κουλουρες τα καλώδια πίσω από το έπιπλο!

Δεν νομίζω να βρεις μικρότερο από 1μέτρο πουθενά μιας και πρακτικά είναι άχρηστο για τα περισσότερα setup και στο μέλλον σίγουρα κάποια στιγμή θα σου πέσει μικρό.

Γιατί βρε παιδία? πόσο απέχει πια ενα DVD ή ενα Blue ray από τον ενισχυτή AV? Από πάνω του είναι συνήθως - τελος πάντων , φοβάμαι και εγώ ότι έχεις δίκιο και δε θα αποφύγω τις κουλούρες - κουλούρες καλωδίων ρεύματος , κουλούρες καλωδίων ηχείων , κουλούρες interconnect .. εδώ τα καλά κουλουρια!

Εγώ θα πάρω 0,5μ για σύνδεση dvd με receiver και 1μ για receiver με TV. Δεν μου αρέσει να έχω καλώδια πλεξούδες πίσω από τα μηχανήματα.

Το ίδιο έκανα κι εγώ MINOS. Είναι λίγο εκνευριστικό πάντως το γεγονός ότι στα HDMI καλώδια το βύσμα είναι μεγάλο (σε μήκος) και το καλώδιο σχετικά χοντρό και δύσκαμπτο. Η τηλεόρασή μου (47LG7000) έχει τα 3 από τα 4 HDMI στο πίσω μερος της. Επειδή την έχω κρεμάσει με flat βάση στον τοίχο , ο χώρος που μένει ανάμεσα στην τηλεόραση και τον τοίχο ειναι μικρός. Έτσι το HDMI καλώδιο που έχω συνδέσει στο πίω μέρος της πιέζεται από τον τοίχο και το βύσμά πιέζεται επίσης στην υποδοχή (χωρίς μακροχρόνιες συνέποιες ελπίζω στη υποδοχή HDMI). Επίσης το 0.5 μ HDMI καλώδιο που συνδέει DVD με AV Receiver επίσης ειναι δύσκαμπο και τα βύσματα πιέζονται και στο DVD Και στον ενισχυτή. Θα έπρεπε να φτιάξουν πιο μαζεμένα και εύκαμπτα HDMI. Αυτά που προτείνεις ειναι flat και φαίνονται να λύνουν το πρόβλημα - μακάρι να τα ειχα δει νωρίτερα.