Καλώδιο ic RCA σε XLR

Ο τελικός δεν έχει RCA in ;
Aπ´ όσο ξέρω αυτά τα καλώδια είναι υποβάθμιση...

Να χρησιμοποιήσεις single end καλύτερα, εκτός και εάν ένα από τους δύο δεν έχει single end.

Το πρόβλημα είναι ότι το καλώδιο αυτό απλά δεν λαμβάνει υπόψιν του την μια φάση ή βραχυκυκλώνει τ, αυτό δεν είναι σωστός.

Για να το κάνεις σωστά θέλεις μετατροπέα xlr σε rca.

Πχ κάτι τέτοιο τυχαία το βρήκα για παράδειγμα

http://www.ebay.ca/itm/Jensen-Trans...onverter-Balanced-to-Unbalanced-/400456028519

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά δες εδώ http://www.rane.com/note110.html

Μια μεγαλη βοηθεια που ειχα απο τον Chris1967 που εχει εμπειρια επανω στο θεμα την κανω copy paste τα βασικα για την ουσια του θεματος για να απαντάνε και άλλα παιδιά και να μαθαίνουν και άλλοι....!!!!

''Αρχική Δημοσίευση από ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

Εχω AV ενισχυτη τον Pioneer LX 57

και θελω να συνδεσω επάνω του 2 τελικους τον ROTEL RMB 1095 και τον ROTEL RB 1090

Και οι δυο απο πισω εχουν για εισοδο για συνδεση και rca και XLR.

Απο ''ψιλο''διαβασματα καταλαβα πως το XLR ειναι καλυτερη συνδεση και ετσι ειπα για καλωδια rca σε xlr και να δουλεψω τον Pioneer σαν προ.'
'

''Αρχική Δημοσίευση από Chris1967

όπως είπα και στο νήμα, όταν έχεις και τα δύο μηχανήματα με xlr βάζεις φυσικά xlr, όταν το ένα έχει rca και το άλλο rca και xlr προτιμάς την rca.

Γιατί? διότι τα xlr έχουν δύο φάσεις ανάστροφες του σήματος, στην ας το πούμε αποκωδικοποίηση ελέγχονται οι φάσεις και κρατούνται τα κοινά σημεία της και αποβάλλονται οι αποκλείσεις (σου το λέω πολύ απλά έτσι?).

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν από την μία έχεις rca. Οπότε δώρον άδωρο.

Την έχω πατήσει άσχημα με τέτοια καλώδια (επειδή ο προενισχυτής μου έχει 4 εισόδους από τις 6 σε rca, και όλες σε xlr), και άκουγα πολύ χάλια μέχρι που το ανακάλυψα

Καλύτερα να πάρεις καλής ποιότητας rca θωρακισμένα και θα είσαι μια χαρά.

Αν οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες (πχ 10-15 μέτρα και πάνω, και έχεις βόμβο παράσιτα κλπ) τότε ίσως επιβάλλεται να πάρεις έναν καλής ποιότητας μετατροπέα όπως σου είπα στο νήμα.

Τα xlr μην νομίζεις ότι παίζουν καλύτερα σε μικρά μήκη, είναι κατασκευασμένα για επαγγελματικές χρήσεις και επί σκηνής να δουλεύουν σε πολλά μέτρα.'
'