Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

Μπορείς να το συνδέσεις αν θέλεις μόνο από την πλευρά του ενισχυτή σου και να έχεις καλώδιο ηχείων με φορά η οποία θα έχει νόημα... :)

Θεωρητικά στέλνεις τα τυχών παράσιτα που τσιμπάει το μπλεντάζ πίσω στον ενισχυτή αντί να τα στέλνεις στο ηχείο σου...
Πρακτικά μπορεί να σου αρέσει χωρίς το μπλεντάζ, ή με το μπλεντάζ συνδεδεμένο και από τις δύο πλευρές, ή να μην ακούς καθόλου διαφορές.
Αλλά όλα αυτά θα σου τα πει το αφτί σου.
Με τη δοκιμή δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα πάντως... :)

Πήρα απο αυτό:

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Category=483&Product=397

Εκτός απο τους 4 αγωγούς για τη διενίσχυση έχει και μπλεντάζ.
Που στην ευχή θα το συνδέσω;

Παιδιά δεν έχω καταλάβει σε ποιο ακριβώς σημείο του (ενισχυτή - ηχείου) συνδέεται το (μπλεντάζ είναι η γείωση, κοινώς;;;!!)

Παιδιά δεν έχω καταλάβει σε ποιο ακριβώς σημείο του (ενισχυτή - ηχείου) συνδέεται το (μπλεντάζ είναι η γείωση, κοινώς;;;!!)
Από την πλευρά του ενισχυτή, προφανώς κάπου στο πίσω μέρος του σασί με ψιλοπατέντα στήριξης δεδομένου ότι δε γνωρίζω ενισχυτές με πρόβλεψη για τέτοια σύνδεση καθαυτού.
Από την πλευρά του ηχείου προφανώς δε γίνεται γι αυτό είπα πριν, αυτό με τη γείωση του σπιτιού μέσω προέκτασης μέχρι την πρίζα.

Φυσικά ούτε το συνιστώ ούτε θεωρώ ότι θα αξίζει τον κόπο.

Ας τα πάρουμε ένα ένα τα καλώδια...
Έχουμε ένα ζευγάρι (συνήθως κόκκινο μαύρο).
Το κάθε ένα από αυτά τα δύο έχει ένα καλώδιο εσωτερικά και ένα μπλεντάζ εξωτερικά...
Το μπλεντάζ που είναι εξωτερικά το βραχυκυκλώνουμε από τη μία πλευρά με το εσωτερικό καλώδιο και το συνδέουμε στον ενισχυτή.
Από την πλευρά του ηχείου δεν το κάνουμε τίποτα. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε να μην ακουμπήσει το άλλο καλώδιο.
Άλλος τρόπος είναι να συνδεθούν τα μπλεντάζ και από τις δύο πλευρές αλλά αντίστροφα. Το μπλεντάζ του κόκκινου να βραχυκυκλώσει με το εσωτερικό καλώδιο του μαύρου και τούμπαλιν.
Εδώ βέβαια θέλεις κολλητήρι, θερμοσυστελόμενα και μεγάλη προσοχή για να μην γίνει κανένα βραχυκύκλωμα και κλαις τον ενισχυτή σου...

Καλά, το κειμενάκι που συνοδεύει το καλώδιο είναι όλα τα λεφτά...

"ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗΣ ΜΕ ULTRA HI PURITY-OFC ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΑΓΩΓΟΙ, ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΙΝΑ + ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ, ΑΓΩΓΟΣ Χ-SECTION"

Απάντηση: Re: Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

CosmosKGR - (Απόσπασμα)-- Από την πλευρά του ενισχυτή, προφανώς κάπου στο πίσω μέρος του σασί με ψιλοπατέντα στήριξης δεδομένου ότι δε γνωρίζω ενισχυτές με πρόβλεψη για τέτοια σύνδεση καθαυτού.
Από την πλευρά του ηχείου προφανώς δε γίνεται γι αυτό είπα πριν, αυτό με τη γείωση του σπιτιού μέσω προέκτασης μέχρι την πρίζα.

Φυσικά ούτε το συνιστώ ούτε θεωρώ ότι θα αξίζει τον κόπο.

Ας τα πάρουμε ένα ένα τα καλώδια...
Έχουμε ένα ζευγάρι (συνήθως κόκκινο μαύρο).
Το κάθε ένα από αυτά τα δύο έχει ένα καλώδιο εσωτερικά και ένα μπλεντάζ εξωτερικά...
Το μπλεντάζ που είναι εξωτερικά το βραχυκυκλώνουμε από τη μία πλευρά με το εσωτερικό καλώδιο και το συνδέουμε στον ενισχυτή.
Από την πλευρά του ηχείου δεν το κάνουμε τίποτα. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε να μην ακουμπήσει το άλλο καλώδιο.
Άλλος τρόπος είναι να συνδεθούν τα μπλεντάζ και από τις δύο πλευρές αλλά αντίστροφα. Το μπλεντάζ του κόκκινου να βραχυκυκλώσει με το εσωτερικό καλώδιο του μαύρου και τούμπαλιν.
Εδώ βέβαια θέλεις κολλητήρι, θερμοσυστελόμενα και μεγάλη προσοχή για να μην γίνει κανένα βραχυκύκλωμα και κλαις τον ενισχυτή σου...

Παιδιά ευχαριστώ για τις κατοπιστικές πληροφορίες.!!!!! Κατάλαβα ότι αν τύχει στον δρόμο μου, ένα τέτοιο καλώδιο, θα πρέπει να προσέξω που θα γίνουν οι επαφές του (μπκενταζ)!!!!! Αλήθεια ο κάτοχος του καλωδίου μπορεί να κάνει - ( με προσοχή βέβαια) - τεστ πως ακούγεται ο ήχος με και χωρίς μπλεντάζ;;;!!!.(ή όποιος άλλος το έχει δοκιμάσει).!

Last edited:
Θα δοκιμάσω και θα σας πω.
Το μπλεντάζ είναι ένα και μέσα του οι 4 αγωγοί.
Δεν έχει ενα για κάθε αγωγό.

"ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΙΠΛΟΚΑΛΩΔΙΟΣΗΣ ΜΕ ULTRA HI PURITY-OFC ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΑΓΩΓΟΙ, ΒΑΜΒΑΚΕΡΗ ΙΝΑ + ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ, ΑΓΩΓΟΣ Χ-SECTION"

Και μένα με εντυπωσίασε η τεχνολογία που σηκώνει το συγκεκριμένο καλώδιο!
Βαμβακερή ίνα και χάρτινη ταινία ακουστικής απόσβεσης σου λέει ο άλλος!

Εγώ πάντως νομίζω ότι κάπου "χάνουμε το μέτρο" με το να ασχολούμαστε με τέτοια τεχνολογικής ακρότητας ζητήματα σε τέτοιο βαθμό!

Επιτέλους! Ανθρώπινα αυτιά έχουμε! Ούτε αυτιά νυχτερίδας ούτε παλμογράφους!

Χάσιμο χρόνου, κόπου, χρήματος και το χειρότερο, γινόμαστε θύματα μιας καταναλωτικής τάσης κάποιων "μεγάλων", με σκοπό τον "εθισμό" μας, την οικονομική αφαίμαξή μας και τελικά την χειραγώγησή μας σε πολύ περισσότερα και κυρίως σημαντικότερα ζητήματα ώστε αυτοί να γίνονται ακόμα "μεγαλύτεροι"!

Φυσικά "ελεύθεροι" άνθρωποι είμαστε, με ότι θέλουμε ασχολούμαστε αλλά δεν αρκεί να είμαστε απλώς ελεύθεροι, πρέπει να είμαστε και... ψιλιασμένοι!

Παιδιά εγω το πήρα γιατί μου έκαναν έκπτωση στα 9.5 το μέτρο.
Τώρα αν έχει και βαμβακερή ίνα ακόμα καλλίτερα.
Με τα συνθετικά με πιάνει αλλεργία.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Μα εδώ δεν μιλάμε για χάσιμο χρημάτων γιατί ο Κώστας το έχει ήδη το καλώδιο...
Τώρα για χρόνο και κόπο, ε, εντάξει, δε θα φάει και μία μέρα να το κάνει... Θα χάσει 5 λεπτά; :)
Από εκεί και πέρα του είναι στο χέρι του (και στο αυτί του) αν θέλει να δοκιμάσει ή όχι.
Και μία ελάχιστη διαφορά αν έχει στον ήχο γιατί να μην την πάρει αν είναι τόσο εύκολο; -bye-

Κώστα, μπορείς απλά να το συνδέσεις με το μαύρο από την πλευρά του ενισχυτή σου και να δεις αν υπάρχει κάποια διαφορά... :-)

Κε Κώστα μας, σας παρακαλώ.

Βαμβάκι, χαρτάκι και λίγο ultra hi.

Για ενημερωθείτε πρώτα για τις ευεργετικές ιδιότητες των παραπάνω πριν τα καταδικάσετε.
Εδώ μιλάμε για ηλεκτρόνια. Ευαίσθητα σωματίδια. Αν είναι τα τα φορτώσουμε με άγχος, περιορισμένα απο teflon και άλλες hitech αηδίες, δεν πρόκειται να αποδώσουν την εσωτερικότητα της υφής.

Πάντως, πέρα από την "έξαρση λογικής" που με έπιασε στο προηγούμενό μου ποστ, πιστεύω ότι το "μπλεντάζ" που έχει το συγκεκριμένο καλώδιο (και κάθε παρόμοιό του βέβαια), είναι καθαρά για λόγους καλύτερης μόνωσης από πιθανές έντονες εξωτερικές του καλωδίου κυματικές παρεμβολές.
Δηλαδή δε νομίζω ότι θα πρέπει να συνδεθεί πουθενά το μπλεντάζ. Είναι απλώς ένα ακόμα είδος "περιτυλίγματος", για καλύτερη / πληρέστερη μόνωση αλλά και καλύτερη μηχανική αντοχή σε καταπονήσεις.

Αν θέλετε να το ψάξετε περισσότερο, καλύτερα βρείτε την σχετική ιστοσελίδα προδιαγραφών του προϊόντος (που λογικά θα υπάρχει) και δείτε πως το δικαιολογεί.

Πάντως, πέρα από την "έξαρση λογικής" που με έπιασε στο προηγούμενό μου ποστ, πιστεύω ότι το "μπλεντάζ" που έχει το συγκεκριμένο καλώδιο (και κάθε παρόμοιό του βέβαια), είναι καθαρά για λόγους καλύτερης μόνωσης από πιθανές έντονες εξωτερικές του καλωδίου κυματικές παρεμβολές.
Δηλαδή δε νομίζω ότι θα πρέπει να συνδεθεί πουθενά το μπλεντάζ. Είναι απλώς ένα ακόμα είδος "περιτυλίγματος", για καλύτερη / πληρέστερη μόνωση αλλά και καλύτερη μηχανική αντοχή σε καταπονήσεις.

Αν θέλετε να το ψάξετε περισσότερο, καλύτερα βρείτε την σχετική ιστοσελίδα προδιαγραφών του προϊόντος (που λογικά θα υπάρχει) και δείτε πως το δικαιολογεί.

Με όλα τα παραπάνω που αναφέρει ο φίλος μας, έχω την εντύπωση (κατά την δική μου γνώμη)ότι δικαιολογείται η ύπαρξη <<μλεντάζ>> στο συγκεκριμένο προϊόν.!!!