Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

Re: Απάντηση: Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

Δηλαδή δε νομίζω ότι θα πρέπει να συνδεθεί πουθενά το μπλεντάζ.

Το μπλεντάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους δύο τρόπους. Να συνδεθεί κάπου ή απλά να υπάρχει.
Από τη στιγμή που ένα καλώδιο έχει ακροδέκτη για να συνδέσεις το μπλεντάζ κάπου γιατί να μην συνδεθεί να δεις και εσύ γιατί πλήρωσε κάτι παραπάνω η εταιρία να βάλει εκεί τον ακροδέκτη; :BDGBGDB55:
(Δεν μιλάω ειδικά για το συγκεκριμένο καλώδιο)

Έχω χάσει επεισόδιο;!

Έχει τεθεί θέμα ύπαρξης και κάποιου είδους "ακροδέκτη" / βύσματος ειδικά για το μπλεντάζ καλωδίου ηχείων; Εννοώ, να είναι φιξαρισμένος στο καλώδιο (από την αγορά του), όπως ενδεχομένως και για τους ενεργούς κλώνους του; Ίσα ίσα, που το συγκεκριμένο μάλιστα καλώδιο, δείχνει να αγοράστηκε με το μέτρο άρα χωρίς κανένα φιξαρισμένο βύσμα πάνω του.

Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, φυσικά και θα είναι καλύτερο να μπορεί να συνδεθεί κάπως κάπου. Απλά δε νομίζω, ούτε να έχει εννοηθεί (έστω) κάτι σχετικό αλλά κυρίως ούτε να έχει υπάρξει κάπου κάτι σχετικό.
Γι αυτό άλλωστε, ακόμα και σε πανάκριβα μοντέλα ενισχυτών και ηχείων δεν υπάρχει πρόβλεψη σύνδεσης για κάτι τέτοιο.

Εγώ πάντως θα επιμείνω στις απόψεις των τελευταίων μου posts!

Ουπς!!!
Τελικά είχα χάσει "επεισόδια"...

Τί στο καλό, τα λέτε μεταξύ σας;!
Όχι μωρέ, απλά δεν είχα κάνει τον κόπο να δω και το link του προϊόντος που είχε παρατεθεί από την αρχή!

Last edited:

Έχω χάσει επεισόδιο;!

Έχει τεθεί θέμα ύπαρξης και κάποιου είδους "ακροδέκτη" / βύσματος ειδικά για το μπλεντάζ καλωδίου ηχείων;

Από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες ναι...
Από εκεί τουλάχιστον το συμπέρανα και εγώ. :-)

Κώστα, δοκίμασε να το βάλεις και στη γείωση που σου δίνει ο ενισχυτής για το πικάπ σου...
Τώρα αν όπου και να το βάζεις δεν ακούς τίποτα, βάλε το όπου νάναι απλά για να μην σου βραχυκυκλώσει τίποτα και τρέχεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

...
Τώρα αν όπου και να το βάζεις δεν ακούς τίποτα, βάλε το όπου νάναι απλά για να μην σου βραχυκυκλώσει τίποτα και τρέχεις...

:captain:Το σωστό είναι να περιμένουμε εντυπώσεις, πως ακούγεται ο ήχος με ή χωρίς (μπλεντάζ).!!!!

Και τι θα κάνει; Θα το σκίσει να του αφαιρέσει το μπλεντάζ;

"Ο ήχος είχε μία μικρή βελτίωση στα δυναμικά αλλά το καλώδιο έγινε χάλια... " :flipout:

Απάντηση: Re: Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

Κε Κώστα μας, σας παρακαλώ.

Βαμβάκι, χαρτάκι και λίγο ultra hi.

Για ενημερωθείτε πρώτα για τις ευεργετικές ιδιότητες των παραπάνω πριν τα καταδικάσετε.
Εδώ μιλάμε για ηλεκτρόνια. Ευαίσθητα σωματίδια. Αν είναι τα τα φορτώσουμε με άγχος, περιορισμένα απο teflon και άλλες hitech αηδίες, δεν πρόκειται να αποδώσουν την εσωτερικότητα της υφής.

:grinning-smiley-043

Παιδιά εγω το πήρα γιατί μου έκαναν έκπτωση στα 9.5 το μέτρο.
Τώρα αν έχει και βαμβακερή ίνα ακόμα καλλίτερα.
Με τα συνθετικά με πιάνει αλλεργία.
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Kωστα παιδί μου, Κωστα καμάρι μου
το καλώδιο δεν είναι βρακί να το φορέσεις ,
όποτε μην φοβάσαι για αλλεργίες και άλλα τέτοια
:flipout:

Απάντηση: Re: Καλώδιο ηχείων με μπλεντάζ.

Και τι θα κάνει; Θα το σκίσει να του αφαιρέσει το μπλεντάζ;

"Ο ήχος είχε μία μικρή βελτίωση στα δυναμικά αλλά το καλώδιο έγινε χάλια... " :flipout:

-Συγνώμη μάλλον δεν ήμουν σαφείς με ή χωρίς <<μπλεντάζ>> μπορεί να το απομονώσει, όχι να το σκίσει!!!!
-(Ο ήχος είχε μία μικρή βελτίωση στα δυναμικά αλλά το καλώδιο έγινε χάλια... " :flipout:[/quote]) Μπα δεν βγάζω νόημα.!!!!!!

Τώρα μένει να δούμε και καμιά τσόντα, -(καλωδίων φυσικά ρε που πήγε το μυαλό σας) :grandpa:

Είναι απίστευτο πάντως το πόσο μπορεί να τραβήξει ένα τέτοιο θέμα!
Και πού είσαι ακόμα δηλαδή;!

Έτσι για την ιστορία, έχει κανείς να παραθέσει κανένα επίσημο κείμενο (ή link) που να αναφέρεται στην όποια αναγκαιότητα ύπαρξης και κυρίως αναγκαιότητα σύνδεσης του μπλεντάζ σε καλώδια ηχείων;

Όχι δηλαδή αλλά νομίζω ότι το έχουμε τραβήξει πια "από τα μαλλιά" τελείως!

Άντε και να υπάρχει σε μερικά καλώδια, άντε και να του έχουν βάλει και ακροδέκτες / βύσματα σύνδεσης, άντε και να ψιλοβοηθάει κάπως, σε ζητήματα που ανέφερα και σε προηγούμενό μου post (προστασία καλωδίου από εξωτερικές κυματικές παρεμβολές και μηχανικές καταπονήσεις του), υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να χρησιμεύει τελικά και κάπου αλλού ή έστω σε συνθήκες που ισχύουν στους χώρους των περισσοτέρων από εμάς;! Γιατί αν υπάρχει, κάπου θα πρέπει να έχει αναφερθεί επίσημα & επανειλυμένα. Δεν είναι θέμα που θα πρέπει να ανακλύψουμε εμείς τον τροχό με δοκιμές και εικασίες τέτοιας έκτασης.

Νομίζω δηλαδή...

Παιδιά να πω και γω την βλακεία μου.
Σε ενισχυτή που είχα κατασκευάσει πρόσφατα είχα πρόβλημα με τα μακριά καλώδια ηχείων και συγκεκριμένα το εξής.
Όταν χρησιμοποιούσα μακριά καλώδια αυτά άρπαζαν όλους τους ενοχλητικούς θορύβους από το ανοιγοκλειμα των διακοπτών της ηλεκτρικής εγκατάστασης λαμπών φθορισμού και θορύβους από τα επαγωγικά φορτία του ψυγείου, πλυντηρίων κλπ. Ο αγωγός λειτουργούσε σαν κεραία και μετέφερε τα παράσιτα μέσω της ανάδρασης στο πρώτο στάδιο του ενισχυτή και αφού ενισχύονταν έφθαναν στα ηχεία σαν σταφ τσουφ.
Το πρόβλημα λύθηκε με τοποθέτηση μικρών πηνίων πριν την αντίσταση, πυκνωτή της ανάδρασης.
Υποθέτω ότι εάν τα μακριά καλώδια των ηχείων μου είχαν μπελταζ γειωμένο δεν θα είχα αυτό το πρόβλημα.

Υποθέτω ότι εάν τα μακριά καλώδια των ηχείων μου είχαν μπελταζ γειωμένο δεν θα είχα αυτό το πρόβλημα.
Κατά την άποψή μου πάντως και μόνο το μπλεντάζ να είχαν, εννοώ χωρίς και να συνδεθεί κάπου, πάλι μπορεί να έκοβε το ενοχλητικό αυτό παράσιτο.

1. Η πολύ μικρή σύνθετη αντίσταση των ηχείων αποτρέπει από το να μπορούν τα καλώδια να συλλάβουν εξωτερικούς θορύβους από παράσιτα και να ακουστούν αυτοί στα ηχεία -απλά δεν γίνεται, η μικρή σύνθετη αντίσταση θα καταναλώσει (θα βραχυκυκλώσει) κάθε παρεμβολή πριν αυτή ακουστεί. Μιλάμε για καλώδια ηχείων (εξόδου ισχύος του ενισχυτή) και όχι καλώδια σήματος.

2. Το μπλεντάζ εκεί που πραγματικά χρησιμεύει, αχρηστεύεται αν δεν το γειώσεις στη μία πλευρά. Δοκιμάστε να κόψετε το μπλεντάζ σε ένα καλώδιο πχ μικροφώνου και από τις δύο πλευρές αφήνοντάς το ασύνδετο να δείτε τι ωραία που προστατεύει από τον ηλεκτρικό θόρυβο!