καλωδιο ηχειων

aoratos

Senior Member
21 August 2008
500
χαλκιδικη
ξερει καποιος να μου πει τι χαρακτηρα ηχητικο εχουν τα καλωδια ηχειων van den hul 122 και silver sonic T-14 ?
τι διατομη εχει το καθενα ?
για συνδεση ηχειων - ενισχυτη χρειαζονται 6 μετρα για το ενα ηχειο , και 3 μετρα για το αλλο . να τα κανω 6 και 6 ?

το συστημα αποτελειται απο cdplayer NTJOE TJOEB 4000 , ενισχυτη AUDIA FLIGHT 3 , και ηχεια AUDIO SPECTRUM XANADU

οχι αλλα το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην παρεις τα 122,δεν ειναι τιποτα σπουδαιο τα ειχα παλια

Τα μήκη καλωδίων,φρόντισε να είναι ίδια ή σχεδόν ίδια(μισό μέτρο δεν είναι και τρελλή διαφορά),αλλά όχι 3.

Θα σου συνιστούσα τα πιό φθηνά Kimber.

Re: Απάντηση: καλωδιο ηχειων

Τα μήκη καλωδίων,φρόντισε να είναι ίδια ή σχεδόν ίδια(μισό μέτρο δεν είναι και τρελλή διαφορά),αλλά όχι 3.

Θα σου συνιστούσα τα πιό φθηνά Kimber.

τα kimber απο που μπορω να τα προμηθευτω ?

Γιά 6+6 μέτρα για Kimber είναι πολλά.
Δοκίμασε πρώτα επαγγελματικά καλώδια ηχείων που έχουν χαμηλή αντίσταση και χαμηλή αυτεπαγωγή γιατί είναι φτιαγμένα για πολλά μέτρα.
Επίσης είναι φτηνά και η δοκιμή τους δεν είναι απαγορευτική.
Τέτοια είναι τα Belden τα Klotz κλπ.

για συνδεση ηχειων - ενισχυτη χρειαζονται 6 μετρα για το ενα ηχειο , και 3 μετρα για το αλλο . να τα κανω 6 και 6 ?

Ναι και εγώ έτσι πάντα κάνω. Φροντίζω στα συστήματά μου και τα δύο κανάλια να έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος καλωδίων. Τελικά μπορεί να είναι υπερβολή, μπορεί να είναι απλώς ψυχολογικό το θέμα, αλλά εγώ πάντα βάζω το ίδιο μήκος.
Αν ακούω διαφορές στην ένταση με ενοχλεί πολύ. Και ενώ συνήθως αυτές προέρχονται από την εγγραφή, αν δεν είχα ίδιο μήκος καλωδίων θα μού έμπαινε στο μυαλό ότι δεν φταίει η εγγραφή...

Απάντηση: Re: καλωδιο ηχειων

Γιά 6+6 μέτρα για Kimber είναι πολλά.
Δοκίμασε πρώτα επαγγελματικά καλώδια ηχείων που έχουν χαμηλή αντίσταση και χαμηλή αυτεπαγωγή γιατί είναι φτιαγμένα για πολλά μέτρα.
Επίσης είναι φτηνά και η δοκιμή τους δεν είναι απαγορευτική.
Τέτοια είναι τα Belden τα Klotz κλπ.

Πολλές φορές τέτοια καλώδια είναι προτιμώτερα σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά ενισχυτή κι ηχείων.Γι' αυτό καλύτερα πάντα να δοκιμάζουμε μεταξύ διάφορων καλωδίων,τι δένει καλύτερα στο σύστημά μας.

Γενικά,όταν δεν υπάρχουν(ή υπάρχουν μη ακουστά) RF προβλήματα στο σύστημά μας κι ο ενισχυτής-ηχεία δουλεύουν στα 8 ohm,καλύτερα είναι τα ελαφρά κι "εύκολα" καλώδια σαν τα DNM(απλής γεωμετρίας).

Στα Kimber χρειάζεται προσοχή στο ταίριασμα με το 8 TC.To 4αρι κι οι πιό φθηνές σειρές της εταιρείας δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.Είχα ζήσει με τέτοια για πολλά χρόνια και με πολλούς ενισχυτές κι ηχεία,χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα.

Βέβαια και τα Belden είναι εξαιρετικά για την τιμή τους.

Καλημέρα και καλώς ήρθες!-bye-

Πολύ καλά στα φθηνά κι όχι μόνο.Προχώρα άφοβα.