Καλώδιο ηχείων

Μολις ανεβασα μια φωτογραφια εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/88277-Καλώδιο-Ηχείων-Ποσότητα-ή-Ποιότητα?p=1056334064#post1056334064

Αν δεις και την φωτογραφια στο τεταρτο ποστ θα δεις οτι οντως χρησιμοποιησα και θερμοσυστελλομενο.Κατα προτιμηση,ενα δυνατο θερμοσυστελλομενο με γομα εσωτερικα.Θα κρατησει το σημειο επαφης καλωδιου/μπανανας πολυ πιο στερεα.

Τα πηρα απο το e-bay.Πολυ φθηνα και χωρανε ακομη πιο χοντρο καλωδιο.

Το είδα. Προφανώς οι μπανάνες είναι no name? Για να δω πως να τις ψάξω. Λογικά 4mm θα πρέπει να κάνουν φαντάζομαι...
Το θερμοσυστελόμενο από 20 σε 10, είναι οκ?

Μήπως έχεις τα λινκ από το ebay?

Re: Απάντηση: Καλώδιο ηχείων

Το είδα. Προφανώς οι μπανάνες είναι no name? Για να δω πως να τις ψάξω. Λογικά 4mm θα πρέπει να κάνουν φαντάζομαι...
Το θερμοσυστελόμενο από 20 σε 10, είναι οκ?

Μήπως έχεις τα λινκ από το ebay?

Να κοιταξω για κανενα λινκ και θα επανελθω.

Το 20 αρι θερμοσυστελλομενο ειναι πολυ μεγαλο ειδικα αν κλεινει σε 10.

Χρησιμοποιω για τετοιες δουλειες 12-4 μμ με γομα,semi-rigid

ωραία...τις εντόπισα και σε μεγαλύτερη ποσότητα...το θερμοσυστελόμενο που είπες? (αν δεν ζητάω πολλά):smash:

Αυτο τα αγοραζω απο την Farnell.

Part number: 118-7637 (Απο 9.5 σε 3.2 mm) η 118-7638 (Απο 12.7 σε 4.2 mm)

Μηκος 1.2 μ το καθενα

Σήμερα πήρα σε 7-8 μαγαζιά...δυστυχώς ούτε καν το είχαν ακουστά. Ακόμα και σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού πλοίων πήγα...Τίποτα. Ένας μόνο είχε ένα παρόμοιο, κινέζικης προέλευσης, χωρίς όμως την εσωτερική επένδυση, πάχους 10 καρέ και ζητούσε 3.5 ευρώ το μέτρο.
Αναμένω μήπως μου απαντήσει στο μαιλ η εταιρεία...

Στα ηλεκτρολογικα καλωδια δεν υπαρχουν "φιρμες" οπως στο audio για να ειναι και γνωστες :smile:

Στους κυκλους αυτους,ειναι απλα ενα καλωδιο εγκαταστασεων,και ακριβως αυτο ειναι.

Παντως η τιμη που σου ειπανε δεν ειναι και ασχημη αν σκεφτεις οτι ειναι ενα πολυ χοντρο καλωδιο.

Και γω θα περιμενα το Κινεζικο να ηταν πιο φθηνο παντως.

Απάντηση: Re: Καλώδιο ηχείων

Στα ηλεκτρολογικα καλωδια δεν υπαρχουν "φιρμες" οπως στο audio για να ειναι και γνωστες :smile:

Στους κυκλους αυτους,ειναι απλα ενα καλωδιο εγκαταστασεων,και ακριβως αυτο ειναι.

Παντως η τιμη που σου ειπανε δεν ειναι και ασχημη αν σκεφτεις οτι ειναι ενα πολυ χοντρο καλωδιο.

Και γω θα περιμενα το Κινεζικο να ηταν πιο φθηνο παντως.

Το κινέζικο το είχε μόνο σε κόκκινο και όντως παρά ήταν χοντρό. Τα 10 καρέ που μου περιέγραψε, αφορούσαν καθαρά το γυμνό μέρος του καλωδίου, δηλαδή μόνο τον χαλκό. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε ένας απλός ενισχυτής λυχνίας (tac 34) να "κοντρολάρει" στο έπαρκο ένα τέτοιο μέγεθος καλωδίου.
Μπορεί να λέω και βλακείες, αλλά έτσι το φαντάστηκα.
Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι η πραγματική αξία του καλωδίου αν μπορούσα να το βρω στο ebay για παράδειγμα, θα ήταν πολύ μικρότερη....ή μήπως όχι...

Προφανώς τον αδίκησα....τα παρακάτω εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδια με αυτό που μου έδειξε για ίδιο με το ιταλικό στο κατάστημα.

Με τις διατομές μπερδεύομαι λίγο γιατί μου είπε για καθαρά 10 καρέ χαλκού.

http://www.ebay.co.uk/itm/PVC-Hi-Fl...CarParts_SM&hash=item1c1e1bae99#ht_601wt_1163

http://www.ebay.co.uk/itm/PVC-Hi-Fl...CarParts_SM&hash=item1c1e1bae9b#ht_601wt_1163

Τώρα τι ακριβώς είναι αυτό το pvc...ε ξέρω..

Τελικά κατέληξα σε supra ply 3.4 s. Γνωρίζει κάποιος η θωράκιση που έχει τι προσφέρει ουσιαστικά? Κάτι μου είπαν αλλά ήταν πολύ "επιστημονικό" και δεν το πολυκατάλαβα...

Να το κολλησεις μαζι με το ---- στο βυσμα μονο στην πλευρα του ενισχυτη.

Ναι στο μαυρο και στα δυο καλωδια.

Η θωρακιση προστατευει το καλωδιο απο HF παρεμβασεις προς το καλωδιο,αλλα και καποια ευαισθητα μηχανηματα απο διαρροες απο το καλωδιο.

οπότε τυλίγω τη θωράκιση μαζί με το γυμνό, τον χαλκό δηλαδή και το βάζω στη μπόρνα...σωστά?
Αν έχεις την καλοσύνη, τα γράμματα στο καλώδιο, πρέπει να έχουν την φορά από τον ενισχυτή προς το ηχείο ε? Αυτό ισχύει επίσης και για τα 2 καλώδια ή το άλλο πρέπει να έχει από το ηχείο προς τον ενισχυτή?

Ναι το τυλιγεις οπως ειπες.

Οσο για την φορα αν δεν εχει βελακια,τοτε ακολουθησε την φορα των γραματων,απο τον ενισχυτη προς τα ηχεια και για τα δυο καλωδια.

Θυμασαι οτι η θωρακιση θα ενωθει μονο στην πλευρα του ενισχυτη.Στην πλευρα του ηχειου,κοψε την.