Καλώδιο ρευματος

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
Αλλαξε η ωρα???
τελικά ξυπναμε και Κυριακη πρωι.

Η συνταγή
Λοιπόν μια βολτα από το ηλεκτρολογίο της γειτονίας για λίγο καλώδιο 3Χ2.5 ή οτι αλλο τραβα η διαμετρος σας, μια σουκο και ενα IEC. (ναι σιγα μη βρειτε IEC...τεσπα)
Μια βολτα από τα υδραυλικά της γειτονιας για ανοξείδωτο σπιραλ από αυτό που βαζουμε στη παροχή νερού (οχι της ντουζιερας)
παρτε και ενα αφρολεξάκι προστατευτικό που βαζουν στις σωληνώσεις των ηλιακών και καλοριφερ.
Κοστος 3+1+2+5+1=10 ή 12 με απόδειξη
δεν σας υποσχομαι οτι θα βαλει κατω οτι κυκλοφορεί στην αγορα αλλά από τα απλά κατι θα κανει.

Ολη η ουσία ειναι το ανοξειδωτο που κανει τη θωρακιση.
Υπάρχει και χαλκός για αυτη τη δουλεια πιο οικονομικός αλλά
το ανοξείδωτο ειναι ανοξέιδωτο, εχει μηδενική μαγνήτιση, ο χαλκός και το αλουμινιο εχουν εστω ελάχιστη.
Αν εχετε ασχοληθεί με εξατμίσεις στα αυτοκινητα θα δειτε οτι ο εξατμισας εχει ενα μαγνήτη για να δειχνει τι ειναι αυτο που πουλάει

Attachments

• 062.jpg
    062.jpg
    63.9 KB · Views: 123
  • 066.jpg
    066.jpg
    96.4 KB · Views: 108
και πάμε παρακάτω στη παρεξηγηση.

Υπάρχουν πολλοι που υποστηριζουν οτι τα καλώδια ρευματος δεν κάνουν δουλειά και εχουν εν μερη δικιο αφού υπολογίζουν τα χιλιομετρα αθωρακιστου καλωδίου των εγκαταστάσεων μας.
Υπάρχουν και αλλοι που δινουν χιλιάδες ευρω για αυτη τη δουλειά και εχουν και αυτοί δικιο αφού ακουνε διαφορες προς το καλύτερο στο συστημα τους.

Δεν θα λυσουμε εδω τη παρεξηγηση αλλά δημοκρατία εχουμε και ο καθενας αποφασιζει.
Λοιπον επι του πρακτεου,
εχω τελικους με 800VA τροφοδοσία εκαστος, γυρω διαφορα μηχανήματα και πολλά καλώδια σε μικρή απόσταση.
Σιγουρα οι γνωσεις των ηλεκτρονικών ειναι πολυ καλές οσο αφορά το τι γινεται μεσα στο αγωγό, τι γινεται απ'εξω....ζορια

Ενας αγωγός που διαρρεται απο μεταβαλλομενο ρευμα (π.χ. εναλλασσόμενο) δημιουργεί μαγνητικό πεδίο με τις δυναμικές του γραμμές ομόκεντρες με τον αγωγό.
Υπακούει στο νόμο του αντιστροφου τετραγωνου δηλαδή οσο πιο κοντα εισαι τοσο πιο μεγάλο ειναι το μαγνητικό πεδιο (οχι αναλογικά ...τετραγωνο της απόστασης) και το πεδίο ειναι ανάλογο της εντασης του ρευματος που τον διαρρεει.

Αρα αν οι μ/χ των τελικών μου ρουφάνε μπολικο ρευμα το καλώδιο που τους τροφοδοτεί δημιουργεί γυρω του μεγάλο μαγνητικό πεδίο.
Προσοχή το καώδιο που ειναι μεσα στους τοιχους ειναι μακρία...στα απαυτά μας (Β~1/r2).
Το μονο καλώδιο που ειναι κοντα ειναι αυτό από το πολύμπριζο στους τελικούς

Tο κακόμοιρο το phono μου τα βλέπει ολα...
οπως και αλλες συσκευές τριγυρω

θελετε να συνεχισω???

Αρα αν οι μ/χ των τελικών μου ρουφάνε μπολικο ρευμα

συγνώμη
η ΔΕΗ δεν μας προσφερει ρευμα (οποτε δεν ''ρουφανε'')
μας προσφερει ''ηλεκτρικό παλμό''
για να μη με δειρουν οι ηλεκτρονικοί

και συνεχίζουμε
ειναι καλό να εγκλωβίζεις τα μαγνητικά πεδία στον ηχο?

εδω ειναι κολοκυπιτα

η θωράκιση δημιουργεί ''ανακλάσεις'' στην επεμπόμενη ακτινοβολία
Δεν ειναι στη πραγματικότητα ανακλάσεις αλλά εμπομπες από την διεγερση της απορρόφησης των ακτινοβολιων που δεχεται
μπορεί να μονώνει το συστημα με το εξωτερικό περιβάλλον αλλά επιτρεφει τη ''σαβούρα'' από εκει που την δεχεται.

Το ιδανικό ειναι να την απορροφά και να μην τη επιστρεφει
αυτό μπορεί να επιτευχθει μονο σε ενα μικρό ποσοστό

Τα ακριβά καλώδια ρευματος εχουν λογο υπαρξης καθώς προσπαθουν με γεωμμετρια και υλικά να μειωσουν την εκπομπή της αρχικής ακτινοβολία και αν κάποιος ακουει διαφορες να μην ντραπεί και να τα αγοράσει
Ειναι μακραν από την ιδιοκατασκευή μου

Ισως στο μελλον δουμε με μαγαλύτερη συμπάθεια μινιμαλ συστηματα με ολιγοβατους ενισχυτές και ευαισθητα ηχεία

Καλημερα και καλή συνέχεια

Last edited:
F1 έβλεπες κι εσύ...
Δηλαδή ησύχασε λίγο το Phono ή το πες θεωρητικά?
Άλλο ένα που δεν είπες (αλλά έκανες) είναι ότι η μαλακή επένδυση βοηθάει στη μη μεταφορά κραδασμών από και προς το καλώδιο, όπου ακουμπάει.

Γουσταρω να βλέπω τον Χαμιλτον :flipout:
με καμια ρατσιστική διαθεση
απλά το παιδι εμαθε σε προσομοιωτες και σε PS, σπρωξε, σπρωξε πηρε τιτλο
Ωραιος ο Μπατον

Και η επενδυση
εξυπηρετει και αυτη

Υ.Γ. στο phono η διαφορά ειναι μεγάλη (τουλάχιστο στο δικό μου που ειναι διπλα) γιατί η βελόνα ''ακουει'' τα πάντα, μεχρι ραδιο μπορείτε να ακουσετε...
θωραση

Last edited:
Να συνεχισω αν μου επιτρεπετε λιγο τους συλογισμους σας.

Προφανως το επιθυμητο B ειναι το μηδενικο, αλλα το επιθυμητο δεν ειναι αυτου του κοσμου.
Το θεμα λοιπον ειναι πως θα γινει ελαχιστο.

Το ερωτημα μου ειναι ποσο ειναι αυτο το ελαχιστο που μπορουμε να δεχτουμε?

Επισης επειδη Β~Ι εχει νοημα να βλεπουμε (ακουμε) αλλαγες απο την μη επιρροη πλεον του μαγνητικου πεδιου, κανοντας αλλαγη σε καλωδιο τροφοδοσιας μονο σε συσκευες που "τραβανε" ρευμα, αρα και κατα συνεπεια μονο σε τελικους ενισχυτες κατα κυριο λογο. Οι πηγες (απ'οτι ξερω βεβαια) θελουν γενικα πολυ μικρα ρευματα σε σχεση με τα ενισχυτικα οποτε και το παραγομενο βλαβερο μαγνητικο τους πεδιο, λογω και του ~1/r^2, ειναι πολυ μικρο και μαλλον αμελητεο.

Αν δηλαδη εχω τον ενισχυτη μου σε μια "καλη" αποσταση (ποια ειναι αυτη συζητιεται) απο ολα τα αλλα ειμαι πλεον απαλαγμενος απο τετοιες αλληλεπιδρασεις ακομα και αν τελικα δεν αλλαξω καλωδιο, ετσι δεν ειναι ή σκεφτομαι καπου λαθος?

Επισης μια τελευταια ερωτηση, οι κραδασμοι που λεει και ο Νικος ο Πετραλιας, εχουν νοημα να μπουν στην εξισωση της σωστης μεταφορας τροφοδοσιας στο συστημα?

Αν δηλαδη ειχα τα ηχεια μου σε ενα δωματιο και τα ενισχυτικα και τις πηγες μου σε ενα αλλο θα επαιρνα καλυτερο αποτελεσμα?

Εννοώ κραδασμούς από και προς άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή.
Το μηχάνημα που "κουμπώνει" πχ το καλώδιο έχει κραδασμούς (Μ/Σ). Αν έχουμε ένα σκληρό καλώδιο αυτοί μεταφέρονται κατά μήκος του το οποίο κατά τα γνωστά δημιουργεί extra Η/Μ πεδίο επηρεάζοντας και τον ίδιο τον παλμό του αγωγού.

Last edited:
Να μας διορθώσω λίγο θεωρητικά που από συνηθεια ηλεκτρικού επεπεσα στο σφάλμα.
Το Β του μαγνητικού ειναι ~1/r και οχι τετραγωνο
δεν εχει μεγαλη σημασια γιατι παρόμοια χαρακτηριστικά εχει και η 1/r2

Δεν πιστευω οτι χρειαζονται μονο αυτες που ειναι μεγάλης καταανάλωσης αλλά και αυτές που ειναι ευαισθητες
Στα υπόλοιπα για τοποθέτηση δεν μπορώ να μιλήσω με ασφαλεια...

Εννοώ κραδασμούς από και προς άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή.
Το μηχάνημα που "κουμπώνει" πχ το καλώδιο έχει κραδασμούς (Μ/Σ). Αν έχουμε ένα σκληρό καλώδιο αυτοί μεταφέρονται κατά μήκος του το οποίο κατά τα γνωστά δημιουργεί extra Η/Μ πεδίο επηρεάζοντας και τον ίδιο τον παλμό του αγωγού.

Αντιλαμβανομαι αυτο που λες, αλλα εχει τελικα ακουστη διαφορα αυτο το πραγμα? Επισης ενα καλο τροφοδοτικο δεν πρεπει να εχει διαταξεις "αναιρεσης" του εξωτερικου σφαλματος, περα απο την προβλεπομενη θωρακιση φυσικα?

Να μας διορθώσω λίγο θεωρητικά που από συνηθεια ηλεκτρικού επεπεσα στο σφάλμα.
Το Β του μαγνητικού ειναι ~1/r και οχι τετραγωνο
δεν εχει μεγαλη σημασια γιατι παρόμοια χαρακτηριστικά εχει και η 1/r2

Δεν πιστευω οτι χρειαζονται μονο αυτες που ειναι μεγάλης κατανάλωσης αλλά και αυτές που ειναι ευαισθητες
Στα υπόλοιπα για τοποθέτηση δεν μπορώ να μιλήσω με ασφαλεια...

Η κλιση αλλαζει σε πολυ μικρες και πολυ μεγαλες τιμες, αλλα ναι γενικα σαν συμπεριφορα ειναι παρομοιες.

Απλα η απορια μου ειναι τελικα η εξης. Ειναι καλυτερα να αλλαζουμε καλωδια (με μεγαλο κοστος μερικες φορες) ή να φροντιζουμε αφ'ενος οι συσκευες μας να ειναι σωστα τοποθετημενες και αφ'ετερου σχεδιασμενες εξ'αρχης ετσι, ωστε να ειναι λιγοτερες οι εξωτερικες παρεμβολες?

Υ.Γ. Δεν τα λεω αυτα για να κρινω το καλωδιο που εφτιαξες, το αντιθετο μαλιστα, ετσι κι αλλιως και εγω εχω κανει τετοιου ειδους πατεντες, με αμφιβολα παντα αποτελεσματα. Ειναι απλα σκεψεις Κυριακης πρωι με καφε και τσιγαρο. :a0210:

Σε ευαίσθητα μηχανήματα μάλλον κάνει διαφορά. Εγώ έχω ακούσει βελτίωση βάζοντας σφουγγαράκια στο καλώδια τροφοδοσίας του DAC ενός φίλου εκεί που ακουμπάει στο ξύλινο πάτωμα. Να ταν η ιδέα μου?

Σε ευαίσθητα μηχανήματα μάλλον κάνει διαφορά. Εγώ έχω ακούσει βελτίωση βάζοντας σφουγγαράκια στο καλώδια τροφοδοσίας του DAC ενός φίλου εκεί που ακουμπάει στο ξύλινο πάτωμα. Να ταν η ιδέα μου?

Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν αντι για σφουγγαρακια εβαζες μετα ενα κομματι ξυλο που ειναι ακαμπτο. Ετσι θα εβλεπες αν ηταν οι κραδασμοι ή οτι αλλαξε η θεση του καλωδιου, η γεωμετρια του στο χωρο.

για κανε και μια περιγραφη της δευτερης φωτο γιατι δεν καταλαβαινω τι βλεπω

Ρωταω γιατι αν ειναι μονο αρμαφλεξ εξωτερικα, αυτο τριβεται και γδερνεται αλλα και μαδαει. οποτε κατι θα πρεπει να του βαλεις για προστασια

μπρααβο πρωινες ορεξεις... Μαλιστα.. Αυτη η τεχνικη αναλυση για τα καλωδια κατι λεει.. Εχω κ γω μια ιδεα.. Θα την εμπεριστατωσω κ θα την ριξω..

Απάντηση: Re: Καλώδιο ρευματος

μπρααβο πρωινες ορεξεις... Μαλιστα.. Αυτη η τεχνικη αναλυση για τα καλωδια κατι λεει.. Εχω κ γω μια ιδεα.. Θα την εμπεριστατωσω κ θα την ριξω..

Μ' αρέσουν οι εμπεριστατώσεις!
Σήφη γερά!:firstprize:

Re: Απάντηση: Καλώδιο ρευματος

για κανε και μια περιγραφη της δευτερης φωτο γιατι δεν καταλαβαινω τι βλεπω

Αν εξαιρεσεις το χαλί που ειναι ασυνηθιστα τοσο καθαρό
ενα καλώδιο ρευματος
Η εξωτερική επενδυση της αρεσκειας σας

Υ.Γ. δεν ειναι σκέψεις πρωινου καφε
από πολλους συναδελφους γινονται παρομοιες προσπαθειες με χαλκινα σπιραλ, δεν το αναφερω για να σωθούμε

Last edited: