καλώδιο σήματος για πικάπ Thorens td 166mkii

Απάντηση: Re: καλώδιο σήματος για πικάπ Thorens td 166mkii

Δωστε μου και μια τελευταια πληροφορια, πριν αρχισουμε τις κολλησεις.
Το 2534 ειναι τετρακλωνο.
2 μπλε αγωγοι και 2 διαφανοι.
Ενωνουμε μεταξυ τους τα μπλε με τα μπλε και τα διαφανα με τα διαφανα....ετσι δεν ειναι???
Ή κανουμε κολπακια???

Το κολπάκι το κάνεις με το μπλεντάζ

Συνηθως το μπλενταζ το κολλαμε στην πλευρα που ξεκινα το σημα μονο ΑΛΛΑ στην περιπτωση του πικαπ ειναι πιο αποτελεσματικο να κολληθει στην πλευρα του phono/ενισχυτη μεσα στα rca.
Μπορει επισης να βγει εξω απο τα rca (στην πλευρα του phono/ενισχυτη), να ενωθουν και τα δυο μπλενταζ των δυο καναλιων με ενα καλωδιακι που θα καταληγει στην γειωση του phono/ενισχυτη.Κατα την εξοδο τους απο τα rca να ντυθουν ωστε να μην εχουν επαφη με το --- των rca.Αυτος ειναι και ο τροπος που χρησιμοποιει η SME.
Στο υφισταμενο καλωδιο του βραχιονα, τα μπλενταζ να μεινουν στα rca (οχι στην πλευρα του βραχιονα).
Η γειωση του βραχιονα τωρα, θα ειναι ενα μονοκοματο καλωδιο απο τον βραχιονα στην γειωση του phono/ενισχυτη , οπως φανταζομαι θα ειναι τωρα.Ο SME γειωνεται στην βιδα που ειναι στο οβαλ κελυφος,πισω απο την πλευρα των rca.
Στα rca στην πλευρα του βραχιονα ΚΑΙ στα θηλυκα rca της προεκτασης, τα μπλενταζ ειναι κομμενα και δεν εχουν καμια επαφη με τα rca.

Last edited:

Συνηθως το μπλενταζ το κολλαμε στην πλευρα που ξεκινα το σημα μονο ΑΛΛΑ στην περιπτωση του πικαπ ειναι πιο αποτελεσματικο να κολληθει στην πλευρα του phono/ενισχυτη μεσα στα rca.
Μπορει επισης να βγει εξω απο τα rca (στην πλευρα του phono/ενισχυτη), να ενωθουν και τα δυο μπλενταζ των δυο καναλιων με ενα καλωδιακι που θα καταληγει στην γειωση του phono/ενισχυτη.Κατα την εξοδο τους απο τα rca να ντυθουν ωστε να μην εχουν επαφη με το --- των rca.Αυτος ειναι και ο τροπος που χρησιμοποιει η SME.
Στο υφισταμενο καλωδιο του βραχιονα, τα μπλενταζ να μεινουν στα rca (οχι στην πλευρα του βραχιονα).
Η γειωση του βραχιονα τωρα, θα ειναι ενα μονοκοματο καλωδιο απο τον βραχιονα στην γειωση του phono/ενισχυτη , οπως φανταζομαι θα ειναι τωρα.Ο SME γειωνεται στην βιδα που ειναι στο οβαλ κελυφος,πισω απο την πλευρα των rca.
Στα rca στην πλευρα του βραχιονα ΚΑΙ στα θηλυκα rca της προεκτασης, τα μπλενταζ ειναι κομμενα και δεν εχουν καμια επαφη με τα rca.

Βαζεις δύσκολα,σιγά σιγά,να εμπαιδώσει,να κάνει λιγο δρόμο,χρειάζεται χρόνο
Ας ξεκινήσει με τις απλές κολλήσεις...

Περιμένω αύριο απο ένα μήκος vdh mc d502 ,που μου το έκανε δώρο φίλος από εδώ μεσα.
Υπάρχει πιθανότητα το μήκος αυτό να είναι μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον και να κάνω σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά.
Αν οχι θα κάνω το εξής.
Θα φτιάξω με το vdh το μήκος που που χρειάζεται ,ώστε να παίξει το φουκαριαρικο μετά από τόσο καιρό.
Έπειτα θα δοθούν σε υπερηχα ,ειτε στην έκθεση ειτε με ταχυδρομείο , τα mogamiA και αφού τα δοκιμάσει πρώτα αυτός στο δικό του thorents, θα μου τα στείλει κάτω.
Θα κρατήσω αυτό που μου κάνει και τα υπόλοιπα δύο θα τα χαρίσω σε όποιον φίλο τα χρειάζεται ή θα τα στέλνω σε όποιον θέλει να κάνει δοκιμή πως παίζουν τα συγκεκριμένα στο σύστημά του.
Έτσι θα έχουμε και μια πιο σφαιρική εικόνα για αυτά τα καλώδια.

Λοιπόν πριν λίγο πηρα ένα φακό και με κατι κόλπα δύσκολα που κάνουν στην Ινδία, ειδα μέσα από την βάση του βραχίονα ότι και ο δικός μου εχει rca (και μάλιστα μάρκας sme:firstprize:).
Άρα τωρα που όλα είναι πιο εύκολα στις συνδεσεις ......ποιος με πιανει.
Θα κόψω το λαιμό μου να βρω 2 μέτρα vdh και να σας τα ζαλιζω ακόμα πιο πολύ! !
Πήρα φορά λεμεεεεεεεεε! !

Re: Απάντηση: Re: καλώδιο σήματος για πικάπ Thorens td 166mkii

Βαζεις δύσκολα,σιγά σιγά,να εμπαιδώσει,να κάνει λιγο δρόμο,χρειάζεται χρόνο
Ας ξεκινήσει με τις απλές κολλήσεις...
Για να τα κανει μια φορα μονο τα λεω.Αν χρειαζεται να τα πω και πιο απλα, αλλα νομιζω αν παει βημα βημα μια χαρα θα τα κανει.

Re: Απάντηση: Re: καλώδιο σήματος για πικάπ Thorens td 166mkii

Για να τα κανει μια φορα μονο τα λεω.Αν χρειαζεται να τα πω και πιο απλα, αλλα νομιζω αν παει βημα βημα μια χαρα θα τα κανει.

Καλά αν νομίζεις ότι επειδή είσαι μακριά την έχεις γλυτωσει πλάνασαι πλάνην οικτρά.
Σε λίγο στέλνω στη βαφτηστιρα μου την Θέσια,δεματακι με δωράκια που μέσα θα έχει και κάτι για σένα
Κανόνισε να κάνεις σωστά τις κολλήσεις :aetsch:

Επειδη εντος ολιγου θα αρχισει να γυρναει το πλατω να κανω μια ερωτηση.
Υπαρχει ενα gel που καθαριζει την βελονα της κεαφαλης??
Αν ναι ,υπαρχει περιπτωση να κανουμε κακο??
Και που το βρισκουμε???

Επειδη εντος ολιγου θα αρχισει να γυρναει το πλατω να κανω μια ερωτηση.
Υπαρχει ενα gel που καθαριζει την βελονα της κεαφαλης??
Αν ναι ,υπαρχει περιπτωση να κανουμε κακο??
Και που το βρισκουμε???

https://www.3345rpm.gr/προϊόν/zerodust-stylus-tip-cleaner-katharistiko-velonas-pikap/

Εξαντλημένο λέει, αλλά πιθανά θα ξαναφέρουνε + του ότι έχει και άλλα καθαριστικά βελόνας

Ενα υγρο καθαρισμου βελονας οπως audio-technica η Nagaoka μια χαρα θα κανει την δουλεια και ειναι εντελως ακινδυνα και σε χαμηλη τιμη.

Τελευταία ερώτηση πριν αρχίσουμε τα κολλήματα.
Τι είναι καλύτερο στην περίπτωση που θέλουμε να προεκτεινουμε το καλωδιο που έχω τώρα πάνω, με
δεδομένο οτι μου χαρισε φίλος ένα ακριβώς ιδιο .
Να κάνω ένα ιδιο στο μήκος που θέλω με αρσενικό rca στην μια άκρη και θηλυκό στην άλλη ή να το κάνω με κολληση.
Φοβάμαι μήπως με την κολληση καταστρέψω όλα τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του καλωδίου.
Και φυσικα πρέπει ο μαστορας που θα την κάνει να είναι "χειρουργός ".
Για πέστε καμμια γνώμη ρε φιλαράκια!