Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Φυσικά. Ή πίεση στο βιομηχανικό crimp-αρισμα είναι τόσο μεγάλη που τα δύο μέταλλα γίνονται ένα ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία γίνετε αεροστεγώς
 
Πόσα Ομ είναι το καλωδιο σου Σταυρο; σε DIY κατασκευές συχνά η απόκλιση από τα nominal 90+/- κάτι είναι ουτοπία
 
Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Μας βάζεις σε σκέψεις...
Για εμάς τους ντιούηδες, αυτό είναι πρόκληση.
Δύο όμορφα Belkin, παράλληλα, προσαρμογή σε νέα βύσματα και βουαλά...αν και πιστεύω ότι όλα αυτά σε όμορφα φτιαγμένο dac με απομονωτή εισόδου usb gnd, είναι περιττά!

Υπάρχει θέμα στις κολλήσεις σύμφωνα με κάποιους. Θέλει crimp μεγάλης πίεσης για τις ψηλές συχνότητες.

Δεν είμαι σίγουρος ότι η κολληση προσθέτει ή αφαιρεί στην περίπτωση μας ενώ είμαι βέβαιος ότι crimp μεγάλης πίεσης και σε κενό αέρος δεν μπορεί να πετύχει κανένας ντιουης λόγω έλλειψης βιομηχανικού εξοπλισμού. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και μικροί επαγγελματίες κατασκευαστές ψηφιακών καλωδίων.

Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό που γράφεις.
Εάν πράγματι είναι αλήθεια, ντιούικη κατασκευή δεν γίνεται.
Μήπως είναι όμως είναι αντι-ντιουικος δάκτυλος η πηγή της πληροφορίας;
Μου κάνει λίγο περίεργο να δημιουργεί πρόβλημα η κόλληση, όταν και από τις δύο πλευρές των συσκευών οι αναμονές είναι κολλημένες στις πλακέτες. Το κενό αέρος, προσωπικά πιστεύω ότι το επιδιώκουν οι εταιρίες μόνο για το θέμα της οξείδωσης του χαλκού στο πέρασμα του χρόνου εξαιτίας των γυμνών απολήξεων.
Η κόλληση από την άλλη προστατεύει από αυτό το φαινόμενο και εάν το συνδιάσεις και με πάστωμα μονωτικού υλικού (ακόμη και με μαύρη σιλικόνη), τότε το αποτέλεσμα θα είναι υπεράνω κριτικής.
 
Η κόλληση ως γνωστόν δημιουργεί μια διαφοροποίηση στην εμπεδηση του καλωδίου η οποια συμφωνά με το Handbook for Sound Engineers συνεπάγεται απώλεια σήματος, σημαντική σε μεγάλες συχνότητες (και μεγαλύτερη απο την αντίστοιχη των crimped terminations).

https://books.google.gr/books?id=zs...q=solder crimp signal loss frequency&f=false
 
Δηλαδή ποιο το ειδικό βάρος στην "καταλληλότητα" του καλωδίου usb και ειδικότερα στην ποιότητα του ήχου?

Στις μικροκυματικές εφαρμογές όπου χρησιμοποιούνται καλώδια μεγάλων αποστάσεων και ειδικά βύσματα, η μέθοδος είναι κυρίως η κόλληση αλλά και το crimping (για τη θωράκιση)...
 
Το πιο σημαντικό φαίνεται να ειναι η εμπεδηση, η οποια απ οσο καταλαβαίνω εχει να κανει πρωτίστως με τα βυσματα που χρησιμοποιούνται. Στην συνέχεια πρεπει να δουμε τον τυπο του καλωδίου- γεωμετρια και εν τελη τον τροπο ολοκλήρωσης του. Απλα σε ψηφιακό σημα και μεγαλες συχνότητες δεν αρκει ενα κολλητήρι, το ανακλωμενο σημα θα ειναι αρκετα μεγαλύτερο απ οτι προβλέπει το πρωτόκολλο με οτι αυτο συνεπάγεται ..

Οπότε εγω προτιμώ καλώδια εμπορικά, απο εταιρείες που εχουν τα μεσα και το know how για την κατασκευή τους. Συνήθως αυτες οι εταιρείες ειναι οι πιο consumer (κολλοσοι). Ο καθένας ειναι ελεύθερος να πειραματιστει και να φτιάξει οτι του αρεσει, το νοημα δεν το πιανω βέβαια οταν ενα εξαιρετικά υλοποιημένο USB κοστίζει λιγα ευρω.
 
Μα η θεωρία γραμμής μεταφοράς σε υψηλές συχνότητες (100άδων MHz) επιβάλει τη σωστή μετάδοση, η οποία προσδιορίζεται κυρίως από τα ηλεκτρικά (R, C, L) και γεωμετρικά - κατασκευαστικά του καλωδίου που χρησιμοποιείται καθώς και από την αντίσταση εξόδου στην πηγή αλλά και την αντίσταση εισόδου του "δέκτη".

Και ναι, έχω χρησιμοποιήσει σε ιδιοκατασκευή τα καλύτερα επίχρυσα usb βύσματα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά αλλά το τελικό κόστος κατασκευής (25 για 1/2 μέτρο) δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο...
 
Σταυρό, το καλύτερα επιχρυσα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν τηρούνται τα σωστά τεχνικά χαρακτηριστικά, πράγμα που δεν μπορείς να γνωρίζεις αν δεν τα έχεις αποκτήσει από σοβαρό μαγαζί τύπου ποντικαρα, επωνυμα και πιστοποιημένα.
 
Αντε παλι, Σταυρο αλλο το καλή ποιότητα (επιχρυσα-τεφλον whatever) και αλλο σύμφωνα με το πρωτόκολλο. 90 Ohm ειναι ? Δωσε λινκ να δουμε τις πιστοποιήσεις.
 
Σταύρο,ακόμα και για την γνωστή μόντα με το κόψιμο της τροφοδοσίας,αυτός έλεγε καθαρά πως χίλιες φορές σφάξιμο σε τυποποιημένο εργοστασιακό καλώδιο κι όχι φιαχτό,ακριβώς για το γεγονός της αντίστασης.
Που δεν είναι μόνο πως πρέπει να είναι 90 Ohm,αλλά 90 Ohm και στο -D και στο +D,πράγμα πολύ δύσκολο.
Και για αυτό το λόγο δεν πειράζει καθόλου αυτούς τους αγωγούς.
 
Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Σωκράτη, έχεις καταλάβει τι σημαίνει αυτό το "90 Ω"?

Από τα λίγα που ξέρω,90Ω είναι η διαφορική αντίσταση.Single ended είναι 45 Ω.
Για USB2 μιλάμε πάντα,έτσι;
 
Δεν νομίζω.

Η τιμή αυτή είναι "εμπέδηση" και όχι αντίσταση.

Ναι μεν αντικατοπτρίζεται στην παράλληλη (ωμική) αντίσταση στην είσοδο του δέκτη αλλά προφανώς αναφέρεται στην χαρακτηριστική εμπέδηση της γραμμής δεδομένων (του καλωδίου usb) στις συχνότητες λειτουργίας (εκατοντάδες ΜΗz), και που αποσκοπεί στην εκμηδένιση των ανακλώμενων κυμάτων που θα προέκυπταν από λάθος προσαρμογή (mismatch).
 
Ναι,εμπέδηση,πιο σωστό.

Κοίτα τι ωραία που το έχει εδώ ως παράδειγμα.


ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg