Καλώδιο VGA to RCA και SVIDEO

tsakdim57

New member
2 September 2006
44
Αγόρασα από το amazon ενα καλώδιο vga to rca+ svideo με σκοπό να το χρησιμοποιήσω στην δεύτερη από την dvi που έχω και να παίρνω στην tv από την vga out.H κάρτα που έχω είναι μια ΑΤΙ 9600 και έχει tv out αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ( για λόγω που ξέρω μόνο εγώ :p ) Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να ενεργοποιήσω το καλωδιάκι που πήρα;

41RG%2BrIoueL._SS400_.jpg

Κι εγώ θα ήθελα να συνδέσω μία μάνικα στην βρύση του κήπου και να βγάζει αμόλυβδη... :flipout: -bye-

Φίλε tsakdim57, το καλώδιο που πήρες αποτελεί custom κατασκευή για περιπτώσεις συσκευών που για λόγους χώρου (προβολείς, laptop, κτλ.) φοράν μόνο ένα D-SUB15 και περνούν όλα τα σήματα από εκεί. Οι κάρτες γραφικών των υπολογιστών, εφόσον διαθέτουν και ξεχωριστή υποδοχή TV-out, από το D-SUB στέλνουν μόνο RGB(HV).

Βέβαια, δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις, συνδέεις, ενεργοποιείς το TV-out και βλέπεις τι γίνεται...

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟ ΣΤΗΝ ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΙΤ ΤΗΣ KONIG ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ Η/Υ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ.

Κοίτα...εχω πάρει ενα scan converter της Canopus το advc 110 που παίρνει την vga και στην βγάζει svideo/rca composite/ dv out και οταν παίζω βίντεο εχει σπασίματα... οπότε επειδή εδωσα αρκετά χρήματα και δεν εκανα την δουλειά μου...κοιτώ για πιο απλες λύσεις

Προφανώς, για να ψάχνεσαι με τέτοιες λύσεις, η τηλεόραση μάλλον είναι CRT.

Το scan converter της Canopus, έχει επιλογή PAL/NTSC; Αν ναι, δοκίμασες να το συγχρονίσεις με την κάρτα γραφικών;

(Δλδ. 50 Hz η κάρτα, PAL ο Canopus ή 60 Hz η κάρτα, NTSC ο Canopus)

Pal είναι και τα δύο...να εξηγήσω: Βλέπω μέσα από το μπρίκι της Canopus το pc κανονικά όμως όταν πάω να παίξω video και το θέτω full size... εχει σπασίματα η εικόνα, σαν να χάνει frames και είναι εξαιρετικά σπαστικό.Για αυτό ψάχνω λύσεις με το καλώδιο που πήρα. Το τοποθέτησα και δεν κατάφερα κάτι...

Τα σπασίματα που έχεις, είναι σαν ρυθμικό σκάλωμα της εικόνας ανά δευτερόλεπτο ή σαν να σπάει η εικόνα στα δύο;

Λοιπόν, απ' ό,τι καταλαβαίνω, το πρόβλημά σου είναι το εξής:

Οι ταινίες που βάζεις να δεις, είναι σε 24 καρέ και με τη ρύθμιση σε PAL, ο decoder απλώς επαναλαμβάνει κάθε 24ο καρέ άλλη μια φορά για να τα κάνει 25 και να τα ταιριάξει σε PAL.

Βάλε τον υπολογιστή σε 60 Hz και το "μπρίκι" σε NTSC. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, βρες ένα πρόγραμμα player που να σου δίνει τη δυνατότητα speed-up των 24 καρέ σε 25 (αν θυμάμαι καλά, το WinDVD πρέπει να έχει τέτοια δυνατότητα).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή σου, θα το δοκιμάσω. Απλά να πώ πώς βλέπω dvd που φτιάχνω εγώ και παρατηρώ εκεί το πρόβλημα δηλαδή vob αρχεία (αλλά και στα divx που έχω κατεβάσει από το ιντερνετ) και ο player που χρησιμοποιώ είναι ο classic media player.Ερώτηση: οι ταινίες divx από τορρεντοsites ειναι με 24 καρε;

Αν προέρχονται από BluRay ή αμερικάνικα DVD, ναι...

Αν κάνεις δεξί κλικ στον MPC την ώρα που παίζει το βίντεο και πατήσεις properties, θα σου δείξει μεταξύ των άλλων και σε πόσα καρέ είναι. 23,976, 23,978 και 23,98 λογίζονται όλα ως 24...

Λοιπόν το δοκίμασα αυτό που μου είπες και όντως καλυτέρευσε τη κατάσταση (NTSC+ 60 hz ) Αλλά και πάλι κάπου κάπου βλέπω περίεργα "κρατήματα" Επίσης δοκίμασα με υλικό .avi (dv compression από ψηφιακή κασσέτα ...πρέπει να είναι 25 mb/sec ).Τί άλλο μπορώ να κάνω χωρίς να αλλάξω το σύστημα και να μείνει PAL ( το windvd δεν το έχω βάλει ακόμα )

Αυτά τα περίεργα "κρατήματα" που βλέπεις, είναι το διαβόητο judder λόγω 3:2 pulldown... :D :D :D (κανείς δεν είναι τέλειος)

Το υλικό dv που δοκίμασες, λογικά πρέπει να είναι PAL (τα mb/sec δεν έχουν σχέση με τα καρέ/δευτερόλεπτο).

Για να μείνεις σε PAL, πρέπει να κάνεις ένα από τα ακόλουθα:

1) Να παίζεις ταινίες με πηγή ευρωπαϊκά DVD, δηλαδή να είναι εγγενές PAL.

2) Να βρεις κάποιο πρόγραμμα που να κάνει speed-up ta 24 καρέ/δευτ. σε 25 (πρέπει να υπάρχουν και σχετικά plug-in για MPC/VLC/άλλα αντιστοιχης κατηγορίας players, ψάξε το λίγο).

3) Να βρεις κάποιο πρόγραμμα που να κάνει frame interpolation. Θα γλυτώσεις από τα σπασίματα, αλλά να ξέρεις πως η κίνηση θα γίνει εντελώς "κρέμα" και οι κινηματογραφικές ταινίες θα σου φαίνονται σαν live-video ειδήσεων.

Γιατί σε χαλάει το NTSC όμως;
-bye-

Καλησπέρα.
Μια ερώτηση να κάνω και εγώ πάνω στο θέμα καθως δεν γνωρίζω πολλά (σχεδόν τίποτα) από τον συγκεκριμένο χώρο.
Πήρα και εγώ ένα ίδιο καλώδιο από το ebay για να μπορέσω να συνδέσω το VGA ενώς υπολογιστή με μία οθόνη LCD αυτοκινήτου 7 ιντσών.
Μετά από το καταπληκτικό παράδειγμα με την βρύση του κήπου και την αμόλυβδη.. κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο...
Δοκίμασα με ένα πρόγραμμα (powerstrip) να βάλω διάφορες αναλύσεις στον υπολογιστή αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα που έβγαλα ήταν να προσπαθεί να δείξει κάτι η οθόνη.. με πολλά σπασίματα στην εικόνα.. περιοδικά και μη.
Τι μπορώ να κάνω τώρα για αυτόν τον συνδιασμό VGA και οθόνης; Υπάρχει κάτι που να μπορεί να αλλάξει το σήμα ώστε να πάρω εικόνα κανονική;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Υ.Γ. Η οθόνη είναι αυτή
Επίσης η κάρτα γραφικών του υπολογιστή είναι μία onboard (G31 chipset) και δεν έχει TV out.. μόνο το D-sub.