Καλωδιο vga

papatzak

New member
5 January 2010
34
Προσφατα αγορασα ενα καλωδιο vga 5 μετρων για μια μονιμη εγκατασταση μεταξυ pc και projector κανωντας τη συνδεση παρατηρησα οτι αναγνωριζετε πλεον σαν αναλογικη οθονη και οχι σαν projector.Ειναι προβλημα του καλωδιου?(Εχω εικονα απλα αναγνωριζετε σαν αναλογικη οθονη ο projector)

Φίλε μου,

Το καλώδιο VGA μεταφέρει αναλογικό σήμα εικόνας.
Επομένως είναι λογικό να εμφανίζεται ως αναλογική οθόνη.
Όταν παλιότερα εμφανιζόταν ως Projector, τι σύνδεση έκανες;
Ψηφιακή π.χ. DVI/HDMI/SDI;
Σε ποιά ανάλυση δουλέυεις τον προβολέα;

Σε ευχαριστω για την απαντηση ομως πριν με vga 1.5 μ. καλωδιο αναγνωριζε κανονικα τον pj στη δικη μου περιπτωση acer h5360 και ετσι μπορουσα να ανεβασω τα hertz σε 120 ενω τωρα οχι αυτο που δε καταλαβα ειναι αν η ποιοτητα του καλωδιου θα εκανε τετοιο προβλημα αναγνωρισης η ειναι θεμα καρτας γραφικων?

Παρακαλώ φίλε μου!

Το πιθανότερο είναι να φταίει το μήκος του καλωδίου (ίσως σε συνδυασμό με την ποιότητα).
Όσο μεγαλύτερο είναι ένα αναλογικό καλώδιο (όπως το VGA) τόσο καλύτερη επιβάλλεται να είναι η ποιότητά του προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες στο σήμα.
Θα πρότεινα να προσπαθήσεις να το έχεις όσο το δυνατόν μακρύτερα από άλλα καλώδια ειδικά ρεύματος σε όλη τη διαδρομή του από τον Η/Υ στον προτζέκτορα.
Επιπλέον μόλις διάβασα ότι ο προβολέας σου έχει ως εγγενή/native ανάλυση την 1280χ720p. Θα πρότεινα να "ταϊζεις" τον προβολέα συνεπώς με αυτήν την ανάλυση και όχι υψηλότερη. Οι υψηλότερες αναλύσεις δε θα σου προσφέρουν καλύτερη ποίοτητα εικόνας καθώς γίνονται downscale μέσα στον προβολέα. Από την άλλη, η ποιότητα εικόνας μειώνεται καθώς το VGA αν και υποστηρίζει πολύ υψηλές αναλύσεις (πάνω από FullHD), χάνει σε ποιότητα όσο μεγαλώνει η ανάλυση και όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος το καλωδίου.
Στο κύριο θέμα μας τώρα: Αν χρειάζεσαι τα 120Hz (π.χ. λόγω 3D) πρέπει να πας στις ιδιότητες οθόνης και στο σημείο που επιλέγεις τα Hz να αποεπιλέξεις το κουτάκι (checkbox) που λέει "Απόκρυψη μη εμφανίσιμων καταστάσεων λειτουργίας". Έπειτα ακριβώς από πάνω επέλεξε 120Hz. (Σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να το βρεις αυτό που γράφω, στείλε μου τι λειτουργικό χρησιμοποιείς για να βοηθήσω περεταίρω).
Ελπίζω να βοήθησα.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.Φυσικα ξερω πως γινεται να ανεβαζω hertz :proud: αφου το δουλευα με το μικροτερο καλωδιο σε 3D θα δοκιμασω παλι απο την αρχη και βλεπω -bye-

Παρακαλώ φίλε μου!

Ελπίζω να καταφέρεις να το δει το λειτουργικό σου ως προβολέα και όχι ως αναλογική οθόνη. -bye-

Είχα δοκιμάσει παλιότερα διάφορα 5μετρα καλώδια VGA για συνδεση με TV 720p kai πάντα έιχα προβλήματα ( χαμηλό frame rate, θαμπή εικόνα μέχρι και είδωλα στα πολυ φθηνά). Γενικά μην περιμένεις πολλα πράγματα με αναλογική σύνδεση σε τέτοιες ή μεγαλύτερες αποστάσεις. Μέχρι τα 3m δεν παρουσιάζονται προβλήματα αλλά απο κει πάνω... Πίστευω πως με ένα HDMI θα γλυτώσεις μια και καλή.

Από δοκιμές δικές μου αλλά και διάφορων φίλων, με ακριβά αλλά και οικονομικά καλώδια VGA, συνήθως για σήματα 720p δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μήκη μέχρι και πάνω από τα 10 μέτρα.

Το σημαντικό είναι η διατομή του καλωδίου. Όσο πιο χοντρό, τόσο καλύτερο.

Έχω δει καλώδια VGA που έπαιζαν χάλια ακόμα και σε monitor, δηλαδή αποστάσεις μικρότερες από 2μ. Όλα τους είχαν ένα κοινό: ήταν πολύ λεπτά.

Φιλε κοστη το προβλημα ειναι οτι χρειαζομαι μονο vga καλωδιο για να συνδεσω κατι 3d γυαλια οποτε η λυση hdmi δεν ειναι εφεκτη για μενα.Δημητρη δε ξερω ισως ειναι προβλημα του συγκεκριμενου καλωδιου αν και δε το πιστευω παντως ειναι πιο χοντρο απο το μικροτερου μηκους καλωδιο αυριο θα το γυρισω πισω το προβλημα ειναι οτι δεν ειχαν καλυτερης ποιοτητας στα multirama απο αυτο που πηρα στα 5 μετρα.

Τελικα αγορασα αλλο απο το πλαισιο αλλα παλι τα ιδια μου αναγνωριζει σαν αναλογικη οθονη.Επισης παρατηρησα οτι το κοντο αρχικο καλωδιο ειχε 15 ακιδες ενω αυτο 14 ακιδες μηπως φταιει αυτο για το προβλημα μου?

Φίλε μου,

Μάλλον το pin που λείπει δεν χρησιμοποιείται οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Καλού κακού όμως ρίξε μία ματιά στη σελίδα:
http://pinouts.ru/Video/VGAVesaDdc_pinout.shtml

(Είναι καθαρή. :2thumb22sup: Μη σε μπερδεύει το domain ru)

Και πες μας πιο pin λείπει. -bye-

Λειπει το 9 pin απο οτι καταλαβα αυτο ειναι ανενεργο,:bang: .Οποτε 2στα 2 να ειναι σκαρτα τα καλωδια?Το λεω γιατι αυτα μου δινουν σαν καλης ποιοτητας και στο πλαισιο και στο multirama, επισης οταν το συνδεω στην οθονη του pc δεν εχω καθολου εικονα αντιθετα με το προβολεα που εχει εικονα αλλα τον αναγνωριζει ως αναλογικη οθονη μπερδεμα μεγαλο .

Φίλε μου,

το pin 9 είναι σημαντικό (+5 VDC)
Δεν πρέπει να λείπει.
Κατά πάσα πιθανότητα είναι σκάρτο το καλώδιο.
Δοκίμασε να το πας πίσω και να πάρεις ένα άλλο.

Ωχ σοβαρα?Σε ευχαριστω πολυ παντως ακομα και στο site του multirama στην εικονα του λειπει το 9 pin http://www.multirama.gr/products/product?pid=0235380&catid=080700 ουσιαστικα το ιδιο ακριβως καλωδιο δινουν και στο πλαισιο οπου λειπει παλι το 9 pin.Aν οντως φταιει το 9pin οπως λες μιλαμε για κορυφαια πατατα των 2 κορυφαιων σε πωλησεις καταστηματων ηλεκτρονικων αφου ετσι ειναι ολα τα καινουρια καλωδια τους :aetsch: