καλωδιωση για δορυφορικη σε νεο διαμερισμα

petros n

AVClub Enthusiast
16 April 2008
989
πρωτα καλημερα σας

θα ύθελα βοήθεια για το πώς θα καλωδιωσω την εγκατασταση του διαμερισμα τος μου (αν και ηλεκτρολογος ασχετος μετο θεμα)

πρωτη ερωτηση : σε καθε δωματιο εχω ξεχωριστη πριζα sat (σωληνωσεις,) θά πρέπει νατο καταλιξω στην ταρατσα για να μπη πολυδιακοπτης μαζι με το πιατο ,η να καταληξουν στη θεση που θα μπη ο αποδωκοποιητης . π.χ . νοβα ;

σε καθε χωρο θα χρειαζεται ξεχωριστος αποδοκοποιητης;γυνεται με μια συνδρομη

δευτερη ερωτηση:θα πρεπει σε καθε χωρο μαζι με την σατ να τραβιξω και δευτερη για συμβατικα καναλια

ξερω ρωταω πολλα καθε πληροφορια χρησημη ευχαριστω (θα σας ζαλισω λιγο)

Τράβα από κάθε πρίζα τηλεόρασης ένα καλώδιο μέχρι το δώμα και θα είσαι εντάξει. Ένα καλώδιο για όλα. Δε χρειάζεται ένα για δορυφορικά και ένα για επίγεια.

Μετά βάζεις στο δώμα έναν ενισχυτή κεντρικής και έναν πολυδιακόπτη και σε κάθε θέση τηλεόρασης βάζεις τερματικές πρίζες TV-RADIO-SAT.

Έτσι βάζοντας έναν δορυφορικό δέκτη σε κάθε θέση τηλεόρασης θα μπορούν να βλέπουν όλοι ταυτόχρονα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια των δορυφόρων που έχεις επιλέξει και διαφορετικό κανάλι ο καθένας.

Αν θες να βάλεις νόβα και να βλέπουν πολλοί μαζί, θα πρέπει να βάλεις τον δέκτη στο δώμα και μέσω modulator να τον συντονίσεις σε ένα κανάλι VHF και να τον ρίξεις στη διανομή. Μετά συντονίζεις τις τηλεοράσεις στο συγκεκριμένο κανάλι και έτσι θα μπορείς να βλέπεις το ίδιο κανάλι σε πολλές θέσεις.

Για να μπορείς να αλλάζεις κανάλι από παντού θα πρέπει να πάρεις ενσύρματους πομποδέκτες υπερύθρων και να βάλεις έναν πάνω στο δέκτη και έναν σε κάθε θέση τηλεόρασης.

Αυτό όμως προσωπικά δε μαρέσει σαν λύση, γιατί γεμίζεις παντού με καλώδια και η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή. Προτιμώ να βλέπουν όλοι μόνο επίγεια και όσοι θέλουν νόβα μόνο στο σαλόνι.

Αν πάλι έχεις παλιά κάρτα που να μην είναι παντρεμένη με τον δέκτη, μπορείς να τη μοιράσεις μέχρι και σε 3 θέσεις (απόσο γνωρίζω μέχρι τώρα, δε ξέρω αν άλλαξε κάτι).

Σε αυτή την περίπτωση μαζί με το ομοαξονικό θα πρέπει να έχεις περάσει και ένα καλώδιο UTP από κάθε θέση τηλεόρασης μέχρι το δώμα όπου θα μπει το card splitter ή το switch για τους dreambox.

Last edited:
tsatasos : ευχαριστω για την απαντηση σου ,εχω κατι ερωτησεις ακομα

μπορω τα υτπ να τα καταλιξω αντι στη ταρασα π.χ. στο σαλονι, η σε ντουλαπα

για να μπη εκει το card splitter η το switch gia για τους dreambox

(dreambox ,επειδη δεν γνωριζω τη ακριβως ειναι ;αποδοκοποιητες;)

οποτε με αυτο τον τροπο παω στο δωμα μονο τα καλωδια απο καθε πριζα τv

για να μην εχω προβλημα με τους υπολοιπους ιδιοκτητες και δεν θελω ο δεκτης να ειναι στη ταρατσα, για διαφορους λογους.

η βοηθεια σας ειναι αναικτημητη σας ευχαριστω