Καλωδίωση μέσα από τοίχο.

chris1977

New member
19 July 2008
8
Athens
Καλησπέρα στους συμφορουμίτες.
Εγκαθίσταμαι στο νέο μου σπίτι και χρειάστηκε να γίνουν από τον ιδιοκτήτη μερικά μερεμέτια ηλεκτρολογικά. Έτσι μου είπε ότι θέλω να το κάνω τώρα. Έχω ένα σαλόνι με βάθος 5+ μέτρα και θα κρεμάσω προτζέκτορα από το ταβάνι.

Το θέμα μου είναι η καλωδίωση. α)Τι καλώδια χρειάζονται για να είσαι καλυμμένος απο την TV και το DVD και β)αν γίνεται να περάσουν μέσα από το σπιράλ στον τοίχο????
Για το μηχάνημα είμαι σε αναζήτηση και δεν ξέρω τι θα προτιμήσω ακόμη. Απλώς επείγει να ολοκληρώσω την υποδομή :)
Ευχαριστώ πολύ τα μέλη που θα μου απαντήσουν.

Καλησπέρα στους συμφορουμίτες.
Εγκαθίσταμαι στο νέο μου σπίτι και χρειάστηκε να γίνουν από τον ιδιοκτήτη μερικά μερεμέτια ηλεκτρολογικά. Έτσι μου είπε ότι θέλω να το κάνω τώρα. Έχω ένα σαλόνι με βάθος 5+ μέτρα και θα κρεμάσω προτζέκτορα από το ταβάνι.

Το θέμα μου είναι η καλωδίωση. α)Τι καλώδια χρειάζονται για να είσαι καλυμμένος απο την TV και το DVD και β)αν γίνεται να περάσουν μέσα από το σπιράλ στον τοίχο????
Για το μηχάνημα είμαι σε αναζήτηση και δεν ξέρω τι θα προτιμήσω ακόμη. Απλώς επείγει να ολοκληρώσω την υποδομή :)
Ευχαριστώ πολύ τα μέλη που θα μου απαντήσουν.

Καλωσήρθες στην παρέα μας φίλε chris1977.

Τα καλώδια που θα χρειαστείς να καταλήγουν στον προβολέα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 HDMI, 1 UTP για να είσαι έτοιμος μελλοντικά, και φυσικά η παροχή ρεύματος που δεν γνωρίζω αν θα την υπολογίσεις δίπλα - κοντά στον προβολέα, ή θα πάρεις από κάποια πρίζα χαμηλά.

Για τον τοίχο θα χρειαστείς τουλάχιστον 4 - 5Φ σωλήνα, ενώ στο πάτωμα, αν 'τρέξεις' ενδοδαπέδια, έχεις την επιλογή να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστούς λεπτότερους σωλήνες.

Τα καλώδια θα πρέπει να περαστούν πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση γιατί το 'ψάρεμα' σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο.

Το UTP σε τι θα χρειαστεί; Δηλ. τι κάνει;

Ευχαριστώ...

Προς το παρόν μπορεί να καλύψει ένα πιθανό update του προβολέα, ενώ εν ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως trigger.

Ακόμη καλύτερα βέβαια αν περάσουμε και καλώδιο για trigger ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και την οθόνη μας.

Στο μέλλον πιθανώς να μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο αυτοματισμού, bus system, και να ελέγχεται από οποιονδήποτε σταθερό, ή palm, υπολογιστή.

Αν μπορείς πέρνα και έξτρα δύο τρείς σωλήνες πλαστικούς.
Αχρείαστοι να ναι,αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται με την τεχνολογία.

Αν περάσεις και ρεύμα, προσπάθησε να είναι σε ξεχωριστό κανάλι από τα καλώδια εικόνας

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις αμεσες απαντήσεις σας :)
Από χτες ξεκίνησα τα μερεμέτια. Μέχρι αύριο θα είναι κομπλέ. Θα περάσω και utp και hdmi ενώ και το ρεύμα θα είναι ξεχωριστά.

Το μόνο που μου προξένησε αμφιβολίες σήμερα είναι κάτι που είπαν στον ηλεκτρολόγο ότι το καλώδιο HDMI έπρεπε να είναι <6μ για να μην εχει απώλειες σε 1080. Στο χώρο αναγκαστικά έπρεπε να εγκαταστήσω 15μετρο και δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα. Το καλώδιο βέβαια αναφέρει ότι υποστηρίζει τα 1080. Υπάρχει τέτοια περιπτωση;;Αντιμετωπίζεται με ενισχυτή αν υπάρχει??

Για projector κινούμαι για τον EPSON EMP-TW1000