Καλωδίωση SAT-TV-(RD)

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Μαλλον έκανα πατάτα... αλλά πήγαινα για καλύτερα...

Σε μια νέα εγκατάσταση πέρασα δορυφορικά καλώδια από το πιάτο απ'ευθείας σε κάθε δωμάτιο + κανονικό καλώδιο τηλεόρασης, και τα δύο στο ίδιο κουτί...

Αγόρασα τριπλές πρίζες SAT-TV-RD από τη σειρά Celiane της Legrand και ο ηλεκτρολόγος μου μου λέει ότι "έχουν μόνο μια είσοδο"!! Τηλεφωνώ στη Legrand και μου λένε ότι πράγματι οι πρίζες αυτές είναι φτιαγμένες για συνεργασία με μίκτη...

ΟΚ λέω και πάω στον Καυκά να μου δώσει πρίζες μου να έχουν 2 (ή 3) εισόδους, μία για SAT μια για TV και μια για RD. Η απάντηση τους "δεν υπάρχουν"...:slapface:

Το θεωρώ μάλλον αδύνατο... γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο? η τοπολογία που έκανα ήταν λάθος?

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις φίλε, θέλεις να κατεβάζεις 3 καλώδια για κάθε σύνδεση ;
Όλες οι πρίζες που γνωρίζω έχουν μία είσοδο στην οποία οδηγείται ένα καλώδιο στο οποίο έχουν "μιξαριστεί" τα επιμέρους σήματα.
Κάθε σήμα έχει διαφορετικά Mhz που δουλεύει και η δουλειά της πρίζας είναι να τα αποπλέκει !
Αν σου έβαλε τερματικές κ διελέυσεως σε σωστή τοπολογία δεν θα έχεις πρόβλημα!
Μόνο πρόβλημα η λειτουργία ενός δορυφορικού δέκτη ανά σειρά.

Last edited:
Μαλλον έκανα πατάτα... αλλά πήγαινα για καλύτερα...

Σε μια νέα εγκατάσταση πέρασα δορυφορικά καλώδια από το πιάτο απ'ευθείας σε κάθε δωμάτιο + κανονικό καλώδιο τηλεόρασης, και τα δύο στο ίδιο κουτί...

Αγόρασα τριπλές πρίζες SAT-TV-RD από τη σειρά Celiane της Legrand και ο ηλεκτρολόγος μου μου λέει ότι "έχουν μόνο μια είσοδο"!! Τηλεφωνώ στη Legrand και μου λένε ότι πράγματι οι πρίζες αυτές είναι φτιαγμένες για συνεργασία με μίκτη...

ΟΚ λέω και πάω στον Καυκά να μου δώσει πρίζες μου να έχουν 2 (ή 3) εισόδους, μία για SAT μια για TV και μια για RD. Η απάντηση τους "δεν υπάρχουν"...:slapface:

Το θεωρώ μάλλον αδύνατο... γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο? η τοπολογία που έκανα ήταν λάθος?

κι εγώ το ίδιο είχα κάνει, κατέβασα 2 καλώδια από το πιάτο και και ένα από την αναλογική κεραία και τελικά έβαλα 3 πρίζες sat-tv-rd. Χρισημοποιώ τις 2 πρίζες για sat και την μία για αναλογική TV και radio μαζί. Όπως λεέι ο Λευτέρης, μία είναι αρκετή και τελικά τα δοκίμασα όλα σε ένα και κάνει σωστά την δουλειά της

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις φίλε, θέλεις να κατεβάζεις 3 καλώδια για κάθε σύνδεση ;
Όλες οι πρίζες που γνωρίζω έχουν μία είσοδο στην οποία οδηγείται ένα καλώδιο στο οποίο έχουν "μιξαριστεί" τα επιμέρους σήματα.
Κάθε σήμα έχει διαφορετικά Mhz που δουλεύει και η δουλειά της πρίζας είναι να τα αποπλέκει !
Αν σου έβαλε τερματικές κ διελέυσεως σε σωστή τοπολογία δεν θα έχεις πρόβλημα!
Μόνο πρόβλημα η λειτουργία ενός δορυφορικού δέκτη ανά σειρά.

Ναι... δυστυχώς δεν θέλω να το κάνω... το έκανα ήδη :damnyou: (μακακία τώρα το κατάλαβα)

Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε... Εχω σε ένα κουτί πρίζας 2 καλώδια ένα που πάει στο δορυφόρο και ένα που πάει στην κεράια της τηλεόρασης. Η ερώτηση είναι αν υπάρχει καμμία πρίζα για τύπους σαν και μένα που δεν χρησιμοποιούν μίκτη και δεν θέλουν να βάλουν 2 πρίζες...

Μη βάλεις καθόλου πρίζες. Βάλε καπάκια στα κουτιά που είναι για τις πρίζες (αφού αφήσεις τρυπούλες για τα καλώδια) και επέκτεινε τα καλώδια με μούφες. Θα έχεις και λιγότερες απώλειες.

Ευτυχώς ήμουν ακόμα στα μερεμέτια και έτσι έβγαλα από μία ακόμα πρίζα για την τηλεόραση και έτσι θα έχω δύο πρίζες σε κάθε δωμάτιο. (Ελπίζω λοιπόν με τερματική SAT/TV/RD για χρήση SAT και τερματική TV για χρήση με TV να είμαι ΟΚ)

Τώρα νέα ερώτηματα...

Τί χρειάζομαι για να πιάσω ASTRA και HOTBIRD σε τρία σημεία στο σπίτι????

Πιάτο με διπλό LNB και τρία διπλά DISEQ ????

Τέλος γνωρίζει κανείς κανένα καλό εγκαταστάτη στη περιοχή Αργους / Ναυπλίου???

Τί χρειάζομαι για να πιάσω ASTRA και HOTBIRD σε τρία σημεία στο σπίτι????
Πιάτο με διπλό LNB και τρία διπλά DISEQ ????

Για περιοχή άργους νομίζω ένα κάτοπτρο στα 1.10 θα σε καλύψει πλήρως.
Όπως τα γράφεις , ένα πιάτο δύο twin lnb και 3 diseqc 2:1.
Για να δουλεύει κάθε δέκτης σου ανεξάρτητα θα χρησιμοποιήσεις και τα 3 καλώδια που προείπες, κάθε ένα για ένα μόνο δέκτη.
Αν θές να μιξάρεις και σήμα τηλεόρασης στο κάθε καλώδιο μάλλον πας για πολυδιακόπτη 9 εισόδων-4 εξόδων.
Θα χρειαστείς όπως 2 quattro lnb σε αυτή την περίπτωση(ένα καλώδιο σε κάθε δωμάτιο φτάνει για όλα(tv-rd-sat) και τερματικές πρίζες.

Re: Απάντηση: Καλωδίωση SAT-TV-(RD)

Για περιοχή άργους νομίζω ένα κάτοπτρο στα 1.10 θα σε καλύψει πλήρως.
Για να δουλεύει κάθε δέκτης σου ανεξάρτητα θα χρησιμοποιήσεις και τα 3 καλώδια που προείπες, κάθε ένα για ένα μόνο δέκτη.
Αν θές να μιξάρεις και σήμα τηλεόρασης στο κάθε καλώδιο μάλλον πας για πολυδιακόπτη 9 εισόδων-4 εξόδων.
Θα χρειαστείς όπως 2 quattro lnb σε αυτή την περίπτωση(ένα καλώδιο σε κάθε δωμάτιο φτάνει για όλα(tv-rd-sat) και τερματικές πρίζες.

Δηλαδή για να καταλάβω... Το σήμα TV και RD περνάει μέσα από το δορυφορικό καλώδιο υπό την προυπόθεση ότι έχει "μιξαριστεί" κατάληλα στην ταράτσα?

Επίσης, στο πιάτο θα πρέπει να βάλω δύο τέτοια http://www.shls.gr/product.asp?catid=965 (για παράδειγμα...)? και μετά? θα έχω 2 εξόδους ανα lnb συνεπώς πώς θα τα συνδέσω σε 3 diseqc?

Σορυ αν έχω μπερδευτεί και λέω μαμακίες...

Επίσης, στο πιάτο θα πρέπει να βάλω δύο τέτοια http://www.shls.gr/product.asp?catid=965 (για παράδειγμα...)? και μετά? θα έχω 2 εξόδους ανα lnb συνεπώς πώς θα τα συνδέσω σε 3 diseqc?

Σορυ αν έχω μπερδευτεί και λέω μαμακίες...

δυο quad http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=197

Σορρυ για την πρώτη περίπτωση 2 quad lnb(τεσσάρων εξόδων).
Πες μας πως θες να το κάνεις να σου προτείνουμε λύση, για να μην σε μπερδεύουμε.
Γιατί αλλιώς άρχισες τις ερωτήσεις και αλλιώς κατέληξες.

Πες μας πως θες να το κάνεις να σου προτείνουμε λύση, για να μην σε μπερδεύουμε.
Γιατί αλλιώς άρχισες τις ερωτήσεις και αλλιώς κατέληξες.

Συνοπτικά...

Θέλω με ένα πιάτο να βλέπω 2 δορυφόρους (τους Hotbird και Astra) σε τρείς ανεξάρτητες θέσεις θέασης στο σπίτι. Σημειωτέον ότι από το πιάτο φεύγουν ανεξάρτητα καλώδια δορυφορικής κεραίας σε καθε μια από αυτές τις θέσεις...

Θενκσ...

Αφού μιλάμε για ανεξάρτητη λήψη δορυφορικού σήματος θα κάνεις το εξής:
Ένα πιάτο για 2 θέσεις (αστρα+hotbird) με 2 quad lnb.
Από μία έξοδο του κάθε Lnb οδηγείς κάθε ζεύγος καλωδίων στις αντίστοιχες εισόδους diseqc 2:1 και από κει συνδέεις καθένα από τα 3 καλώδια απευθείας στους δέκτες.
Στο παράδειγμα από satlex.de που επισυνάπτω υπάρχει σχεδιάγραμμα για μέχρι 4 δέκτες με αυτόν τον τρόπο.

Attachments

• satlex.JPG
    satlex.JPG
    19.4 KB · Views: 58

Αφού μιλάμε για ανεξάρτητη λήψη δορυφορικού σήματος θα κάνεις το εξής:
Ένα πιάτο για 2 θέσεις (αστρα+hotbird) με 2 quad lnb.
Από μία έξοδο του κάθε Lnb οδηγείς κάθε ζεύγος καλωδίων στις αντίστοιχες εισόδους diseqc 2:1 και από κει συνδέεις καθένα από τα 3 καλώδια απευθείας στους δέκτες.
Στο παράδειγμα από satlex.de που επισυνάπτω υπάρχει σχεδιάγραμμα για μέχρι 4 δέκτες με αυτόν τον τρόπο.

Κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ :grinning-smiley-043

γεια χαρα σε ολους
γίνετε να βάλω τριπλή πριζα κατω, χωρίς να βαλω combiner;
το καλωδιο είναι μόνο για sat αλλα δεν βρισκω μονή πριζα για sat.