Καλογραμμένα-κακογραμμένα δισκάκια,και το σύστημα μας

Re: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Εχει κουραστεί κανείς απο live μουσική χωρις ενισχυτικά;
Πιστεύω θα συμφωνούμε όλοι οτι στη παραπάνω περίπτωση υπάρχει αναλυση που τείνει στο άπειρο.
Δε μπορω να καταλάβω γιατι η πολύ ανάλυση σε ενα ουδέτερο σύστημα μπορεί να κουράσει, οσο περισσότερη ανάλυση εχει τοσο πιο κοντα στη πραγματικότητα ακούγεται, αντιθέτως σε ενα χρωματισμένο σύστημα μπορει εύκολα να κουράσει.

Απάντηση: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Πάντως για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα , λέγοντας τα εξής : Τις τελευταίες μέρες δοκιμάζω στο σύστημα μου τον προ- της MBL , τον 4004 ( προηγούμενο μοντέλο) . Επειδή κατ' ευθείαν πήρα απίστευτη βελτίωση σε σχέση με τον Sam της AudioNet τον οποίο εγώ χρησιμοποιούσα ως προ- , καίτοι ολοκληρωμένος , είπα να βάλω άσχημες ηχογραφήσεις να δω τι επίδραση έχει σε αυτές .

Και τι καλύτερο από μιά κατά τεκμήριο κάκιστη ηχογράφηση . Το Sister Ray των Velvet Underground. Λοιπόν η ηχογράφηση ναι μεν παραμένει κακή , αλλά ακούγεται καλύτερα . Τα όργανα , ξεχωρίζουν μεσα στον γενικότερο ορυμαγδό . Φυσικά δεν απέκτησε ξαφνικά μπάσο ( τίποτα δεν γίνεται από το μηδέν ) , ούτε υπέροχες μεσαίες . Απλώς καλυτέρευσε μέσα στην ασχήμια της. Σαν μιά άσχημη γυναίκα , που όμως όταν της μιλήσεις , παύεις να ασχολείσαι με την ασχήμια της .

Αρα , με αυτές τις συνθήκες , το πολύ καλό σύστημα , παίζει καλύτερα τις άσχημες εγγραφές . Τώρα αν έχει νόημα να ακούς ξεκάθαρα τα όργανα στο Sister Ray δεν ξέρω αν αξίζει, αλλά πάντως υπάρχει βελτίωση εκεί.

Ελπίζω να κατάφερα να μεταδώσω αυτό που ήθελα να πω .

Μα ναι! Θέλεις να πεις ότι έχεις ένα πολύ καλό σύστημα.
Φυσικό και επόμενο αφού έχεις δύο μπέρυ!

:flipout:

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Ίσως μία ορθότερη διατύπωση θα ήταν:

Ένα ουδέτερο σύστημα είναι περισσότερο αποκαλυπτικό-αναλυτικό για όλες τις εγγραφές, σε βαθμό που πολλές από αυτές να γίνονται ακουστικά ενοχλητικές.

Η διατύπωση αυτή έχει μεγάλη δόση αλήθειας για το 90% των εγγραφών (και δεν χρησιμοποιεί μεταφυσικούς όρους).

Η διατύπωση όμως έχει ένα μειονέκτημα: Μετατρέπει σε αντικειμενική την δικιά σου υποκειμενική άποψη.

Δηλαδή το όργανο που κρίνει εδώ το ενοχλητικό ή μή, δεν είναι κανένα αντικειμενικό μετρητικό, είναι ο συνδυασμός αυτί-εγκέφαλος.

Και με τον εγκέφαλο που κουβαλάμε όλοι μας ...δεν βγάζεις άκρη ρε φίλε!

Απάντηση: Re: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Εχει κουραστεί κανείς απο live μουσική χωρις ενισχυτικά;
Πιστεύω θα συμφωνούμε όλοι οτι στη παραπάνω περίπτωση υπάρχει αναλυση που τείνει στο άπειρο..

Δεν εχω κουραστει ακριβως,αλλα αυτο που ακουγα δεν ειχε καμμια σχεση με τον ηχο απο οποιοδηποτε συστημα εχω ακουσει...
Ανυπαρκτα μπασα ,μηδεν στερεοφωνικη εικονα, το ενα οργανο πανω στο αλλο και τα πιατινια να λαμπουν με την απουσια τους.

Με ολη μου την ειλικρινια νοσταλγησα τον ηχο του σπιτιου μου!!!!!
Οταν πηγα λοιπον σπιτι και εβαλα το ιδιο τραγουδι στο στρερεοφωνικο μου ....μου ηρθε να το πεταξω απο το παραθυρο:bigcry:

Αβυσσος η ψυχη του hifiντελα!!!!
ή αλλεως πως......

Αλλο το ζωντανο αλλη η κονσερβα-bye-

Re: Απάντηση: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Ο βασικός λόγος που αμφιταλαντεύομαι,είναι ότι άνθρωποι που σέβομαι την γνώμη τους,επιμένουν στο πρώτο.Ενας απ' αυτούς είναι κι ο Τζωρτζάκης.

Διονύση τώρα είδα αυτό το μήνυμα
Λοιπόν κατά τήν ταπεινή μου άποψη η πραγματικότητα που έχω αντιληφθεί (και δέν έχει αλλάξει ) εδώ και πολλά χρόνια , είναι τα καλά συστήματα και για τήν ακρίβεια τα συστήματα που είναι καλοστημένα σε ένα χώρο (οχι απαραίτητα τρομερα ακουστικά περιποιημένο ) , που είναι ΠΛΗΡΟΥΣ φάσματος και μπορούν να ανταποκριθούν σε διαρκείς εναλλαγές στάθμης τουλάχιστον μέχρι τα 113dB , ενώ είναι ουδέτερα τονικά (όσο μπορεί να γίνει αυτό μαζί με μηχανήματα και χώρο ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ απο πολύ καλά έως άριστα το 95% κάθε δισκοθήκης (και δέν αναφέρομαι σε hi end ηχογραφήσεις -τίς οποίες παίζουν καλά και τα μέτρια συστήματα -μέχρι να τίς ακούσει κάποιος σε ένα μεγάλο σύστημα -).
Δέν νομίζω οτι Υπάρχουν ΚΑΚΕΣ ηχογραφήσεις , ή αν υπάρχουν είναι λίγες , απλά άλλες έχουν εκείνη τήν άποψη , άλλες έχουν τήν άλλη και ουσιαστικά τίς πιο πολλές φορές (απο το 5%) που δέν θα κάτσει κάτι καλά , θα είναι μάλλο λόγω τούς προσωπικού ήχου του γκρούπ ή του καλλιτέχνη ή εν πάσει περιπτώσει τής λειτουργίας ολων + τή επικουρική βελτίωση παραγωγού -κόπτη -ηχολήπτη

Νομίζω οτι όσο πιο ουδετερο και αναλυτικό είναι ένα σύστημα ΕΝΩ ταυτόχρονα μπορεί να διατηρεί ογκο και πάτημα , τόσο πιο πολύ σε βάζει μέσα στήν μουσική - Ναι δέν λέω μπορεί να παίρνει λίγο καιρό για κάποιο μέσο χομπίστα που δέν έχει πολλές ώρες ακρόασεις μέσα στο χόμπυ - αλλά στο τέλος (απ οσο έχω διαπιστώσει ο ιδιος ) η κατάληξη ειναι στή ουδετερότητα και στήν οδήγηση -ενώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο μέσος και μερικές φορές ακόμα και ο προχωρημένος χομπίστας , αντιλαμβανεται στο τέλος τήν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ σημασία χώρου και στησίματος .

Εδώ να σου θυμήσω κάτι που διάβασα απο σένα , οχι εννοώντας οτι ΔΕΝ ξέρεις , αλλά τονίζοντας οτι αλλάζοντας ΧΩΡΟ ουτε κι εσύ ο ιδιος - με τίποτα - δεν φανταζόσουν αυτή τήν αλλαγή που περιέγραψες (δέν έχει σημασια πρός τα πού )

Οπότε παραμένει το ερώτημα :
Για ποιο συστημα πχ μιλάμε για το ιδιο στο Α σπίτι ? για το ιδιο στο Β σπίτι ? ή για το ιδιο σε ένα άλλο Γ σπίτι?
Φυσικά η ερώτηση που ακολουθεί είναι και ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ηχογραφήσεις μιλάμε ?

Πάντως στο σύστημα μου που ακούμε με φίλους -γνωστούς ή με πελάτες ΕΠΙΜΟΝΩΣ ζητώ να μου φέρνουν δισκάκια που δέν ακούγονται στο σπίτι τους ή σε άλλα συστήματα και κατά 99% διαπιστώνουμε ολοι μαζί οτι τα πράγματα δέν ηταν ακριβώς έτσι .

Τέσπα , προτείνω Ισχύ , Οδήγηση , στήσιμο και τα άλλα θα έρθουν σιγά σιγά

Last edited:
Απάντηση: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Ευχαριστώ Μανώλη για το σχόλιο.

Μένοντας ανοικτός στην κατάθεση πείρας και γνώσης,θα προσπαθήσω να πάρω και μεγάλα σε ισχύ μηχανήματα στον χώρο μου για να πειραματιστώ έν όψει αγορών κι ακούγοντας άφθονα δισκάκια.

Re: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Πάντως, επειδή οι περισσότερες ηχογραφήσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι της πλάκας, η δική μου εντύπωση είναι ότι όσο πιο υπεραναλυτικό και ουδέτερο είναι κάποιο σύστημα, τόσο πιο ενοχλητικό ακούγεται σε βάθος χρόνου. Γενικά έχω διαπιστώσει μερικά υποδεέστερης ανάλυσης και ουδετερότητας συστήματα να αποδίδουν με εντυπωσιακότερο τρόπο κάποιες μοντέρνες ηχογραφήσεις, συγκρινόμενα με υποτιθέμενα υψηλότερων απαιτήσεων συστήματα.