Re: Απάντηση: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.
Ο βασικός λόγος που αμφιταλαντεύομαι,είναι ότι άνθρωποι που σέβομαι την γνώμη τους,επιμένουν στο πρώτο.Ενας απ' αυτούς είναι κι ο Τζωρτζάκης.
Διονύση τώρα είδα αυτό το μήνυμα
Λοιπόν κατά τήν ταπεινή μου άποψη η πραγματικότητα που έχω αντιληφθεί (και δέν έχει αλλάξει ) εδώ και πολλά χρόνια , είναι τα καλά συστήματα και για τήν ακρίβεια τα συστήματα που είναι καλοστημένα σε ένα χώρο (οχι απαραίτητα τρομερα ακουστικά περιποιημένο ) , που είναι ΠΛΗΡΟΥΣ φάσματος και μπορούν να ανταποκριθούν σε διαρκείς εναλλαγές στάθμης τουλάχιστον μέχρι τα 113dB , ενώ είναι ουδέτερα τονικά (όσο μπορεί να γίνει αυτό μαζί με μηχανήματα και χώρο ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ απο πολύ καλά έως άριστα το 95% κάθε δισκοθήκης (και δέν αναφέρομαι σε hi end ηχογραφήσεις -τίς οποίες παίζουν καλά και τα μέτρια συστήματα -μέχρι να τίς ακούσει κάποιος σε ένα μεγάλο σύστημα -).
Δέν νομίζω οτι Υπάρχουν ΚΑΚΕΣ ηχογραφήσεις , ή αν υπάρχουν είναι λίγες , απλά άλλες έχουν εκείνη τήν άποψη , άλλες έχουν τήν άλλη και ουσιαστικά τίς πιο πολλές φορές (απο το 5%) που δέν θα κάτσει κάτι καλά , θα είναι μάλλο λόγω τούς προσωπικού ήχου του γκρούπ ή του καλλιτέχνη ή εν πάσει περιπτώσει τής λειτουργίας ολων + τή επικουρική βελτίωση παραγωγού -κόπτη -ηχολήπτη
Νομίζω οτι όσο πιο ουδετερο και αναλυτικό είναι ένα σύστημα ΕΝΩ
ταυτόχρονα μπορεί να διατηρεί ογκο και πάτημα , τόσο πιο πολύ σε βάζει μέσα στήν μουσική - Ναι δέν λέω μπορεί να παίρνει λίγο καιρό για κάποιο μέσο χομπίστα που δέν έχει πολλές ώρες ακρόασεις μέσα στο χόμπυ - αλλά στο τέλος (απ οσο έχω διαπιστώσει ο ιδιος ) η κατάληξη ειναι στή ουδετερότητα και στήν οδήγηση -ενώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο μέσος και μερικές φορές ακόμα και ο προχωρημένος χομπίστας ,
αντιλαμβανεται στο τέλος τήν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ σημασία χώρου και στησίματος .
Εδώ να σου θυμήσω κάτι που διάβασα απο σένα , οχι εννοώντας οτι ΔΕΝ ξέρεις , αλλά τονίζοντας οτι αλλάζοντας ΧΩΡΟ ουτε κι εσύ ο ιδιος - με τίποτα - δεν φανταζόσουν αυτή τήν αλλαγή που περιέγραψες (δέν έχει σημασια πρός τα πού )
Οπότε παραμένει το ερώτημα :
Για ποιο συστημα πχ μιλάμε για το ιδιο στο Α σπίτι ? για το ιδιο στο Β σπίτι ? ή για το ιδιο σε ένα άλλο Γ σπίτι?
Φυσικά η ερώτηση που ακολουθεί είναι και ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ηχογραφήσεις μιλάμε ?
Πάντως στο σύστημα μου που ακούμε με φίλους -γνωστούς ή με πελάτες ΕΠΙΜΟΝΩΣ ζητώ να μου φέρνουν δισκάκια που δέν ακούγονται στο σπίτι τους ή σε άλλα συστήματα και κατά 99% διαπιστώνουμε ολοι μαζί οτι τα πράγματα δέν ηταν ακριβώς έτσι .
Τέσπα , προτείνω Ισχύ , Οδήγηση , στήσιμο και τα άλλα θα έρθουν σιγά σιγά