Δημήτρης Ν.
AVClub Fanatic
Απάντηση: "KAΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ-ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ" ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.
Συμφωνώ απόλυτα . Και το Sky Valley και το Blues for the Red Sun ακούγονται σαν μιά βαριά πλεχτή σιδερένια μεσολαβούσε μεταξύ του γκρούπ και των μικροφώνων την ώρα της ηχογράφησης . Με αντικειμενικά κριτήρια πως πρέπει να ακούγονται τα όργανα είναι χάλια . Το ίδιο χάλια ακούγεται και στο δικό σου σύστημα και στο δικό μου , αλλά και σε ενός φίλου μου που έχει τουλάχιστον οικονομικά υποδεέστερο σύστημα . Απλώς σε εμένα και σε εσένα , το πέπλο , η έρημος , η κουρτίνα , το μπάσο που μουγκανίζει ακούγονται ....πιο ωραία , ως τέτοια , άρα και αντικειμενικά ίσως πιό άσχημα .
Kάνουμε πάλι κύκλους αλλά ο.κ.
Στην απάντηση στον φίλο dpoly έβαλα και κάποιες άλλες παραμέτρους.
Δηλαδή για να καταλάβουμε αν κάποια παραγωγή είναι καλή και το πως ακούγεται πρέπει να ξέρουμε τι ήθελε το συγκρότημα να πετύχει.
Όποιος άσχετος με το μουσικό αντικείμενο των Kyuss ακούσει για π.χ. το sky valley θα πει πως είναι η χειρότερη παραγωγή που έχει ακούσει ποτέ.
Κι όμως είναι η καλύτερη που μπορεί να ακούσει κάποιος εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η μουντάδα (κιθάρες σε ενισχυτές μπάσου), το εξώκοσμο της ερήμου, τα μανιτάρια κ.τ.λ. αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο.
Αυτή λοιπόν την κάκιστη παραγωγή για τους μη μυημένους ,έχουν προσπαθήσει χιλιάδες μπάντες να μιμηθούν και δεν μπορούν.
Στο σύστημα μου λοιπόν αφουγκράζομαι αυτή την ατμόσφαιρα. Τη λαμβάνω.
Άρα είμαι μια χαρά.
Το βασικότερο όμως είναι πως γνωρίζω το έργο, πως γράφτηκε και κυρίως τη φιλοσοφία που το εμπεριέχει.
Συμφωνώ απόλυτα . Και το Sky Valley και το Blues for the Red Sun ακούγονται σαν μιά βαριά πλεχτή σιδερένια μεσολαβούσε μεταξύ του γκρούπ και των μικροφώνων την ώρα της ηχογράφησης . Με αντικειμενικά κριτήρια πως πρέπει να ακούγονται τα όργανα είναι χάλια . Το ίδιο χάλια ακούγεται και στο δικό σου σύστημα και στο δικό μου , αλλά και σε ενός φίλου μου που έχει τουλάχιστον οικονομικά υποδεέστερο σύστημα . Απλώς σε εμένα και σε εσένα , το πέπλο , η έρημος , η κουρτίνα , το μπάσο που μουγκανίζει ακούγονται ....πιο ωραία , ως τέτοια , άρα και αντικειμενικά ίσως πιό άσχημα .