Καλοκαίρι 2009

Πρώτο self portrait με την Olympus μ-550WP, γιαυτό και η προβληματισμένη φάτσα ;).

P8050038_resize.JPG

Άντε, και καλές βουτιές! -bye-

Re: Απάντηση: Καλοκαίρι 2009

Εχεις μπει και συ στο νερο ;;

πολυ καλη ληψη και μου αρεσει που φαινεται το κυμα μπροστα κατω.!!!

Εννοείται ότι ήμουν μέσα, 15 μέτρα πιο μέσα για την ακρίβεια (ευτυχώς το νερό μέχρι τη μέση). Δοκιμάστε το, ο καλύτερος τρόπος για "θαλασσινά" πορτρέτα, αργά το απόγευμα με χρυσό φως. Μόνο να επιλέξετε λήψη σε raw γιατί μπορεί να "αρπάξουν" τα χρώματα.

Καλοκαίρι? Τι άλλο, παιχνίδια στη θάλασσα.

613120

Sonnar 180/2.8 (μεσαίου), ανοικτός.

βλέπω την επίδοση του συγκεκριμένου φακού και σέφτομαι πόσο άδικα δίνουμε χιλιάρικα ολόκληρα για να τραβούμε με ζουμ τηλεφακό με ανοιχτά διαφράγματα 2.8) όταν ο sonar 180άρης δίνει τέτοια καταπληκτικά αποτελέσματα με 150 ευρώ μεταχειρισμένος + 25 ευρώ για τον αντάπτορα. Με λιγότερο από 200 ευρώ γίνεσαι θεός...

Το λιμάνι της Σκοπέλου

attachment.php

η παραλία Πλατής Γυαλός, στην Αλόνησο

attachment.php

ο Μεγάλος γιός μου, σε μια "πόζα"
attachment.php

Μηχανή, η πολύ ταπεινή Kodak C743, δεν ξέρω εάν και πότε θά πάρω μια της προκοπής, μιας και είμαι ανάμεσα στην LX-3 και στην Olympus Pen.

Attachments

• Picture 054.jpg
    Picture 054.jpg
    147.7 KB · Views: 247
  • Picture 001.jpg
    Picture 001.jpg
    100.7 KB · Views: 251
  • Picture 029.jpg
    Picture 029.jpg
    127.3 KB · Views: 247
βλέπω την επίδοση του συγκεκριμένου φακού και σέφτομαι πόσο άδικα δίνουμε χιλιάρικα ολόκληρα για να τραβούμε με ζουμ τηλεφακό με ανοιχτά διαφράγματα 2.8) όταν ο sonar 180άρης δίνει τέτοια καταπληκτικά αποτελέσματα με 150 ευρώ μεταχειρισμένος + 25 ευρώ για τον αντάπτορα. Με λιγότερο από 200 ευρώ γίνεσαι θεός...

Ναι μεν αλλά...

Είναι ογκώδης και βαρύς, σωστό γαϊδούρι... γεμίζει μόνος του μια μικρή τσάντα... αλλά δίνει σωστότερο ζύγισμα για λήψη στο χέρι από, πχ, τον 70-200/2.8 που έχω, και ως φακός σχεδιασμένος για 6χ6, έχει ομοιόμορφη απόδοση σε όλο το καρέ.

Οπτικώς, ανοικτός είναι πολύ πιο μαλακός, και τα πάει χειρότερα σε εκτροπές από τον Ταμρον 70-200... όμως το φόντο του είναι απαλότατο, σβήνει με μεγάλη χάρη, και η λεπτομέρεια υπάρχει, σηκώνει τουλάχιστον διπλάσιο unsharp mask από έναν σημερινό ζουμ... από κόντραστ δε και χρώματα είναι πολύ του γούστου μου. Είναι νομίζω λάθος αντίληψη, το να κρίνουμε έναν φακό, ως θέλει σήμερα η μόδα, μόνο από την οξύτητα.

Στην εστίαση ως χειροκίνητος είναι μπελάς, με τόσο ρηχό βάθος πεδίου... βέβαια έχει χορταστικό δαχτυλίδι (μάλλον ...βραχιόλι) εστίασης, με μεγάλες διαδρομές και εξαιρετική αίσθηση και ακρίβεια... και με λίγη εξάσκηση μαθαίνεις να παρακολουθείς και κινούμενα θέματα, όπως επάνω καλή ώρα.

(για την τιμή, νομίζω μου βγήκε κάτω από 100 ευρώ...)

Που βρήκες τον σοναρ κατω απο 100Ε να παω να τον παρω τώρα!!! χεχε

Εχει ανεβει η τιμη του τον τελευταιο καιρο πολυ, παει κοντα στα 200 θυμαμαι...

attachment.php

Ποτάμι - Σάμος

Αν και σκέφτομαι να ανοίξω thread με το ταξιδάκι που ένανα, Σάμο-Κουσάντασι - Έφεσσο - Σελσουκ -Πριήνη.

Nikon D60 18-55mm VR

Attachments

• DSC_1475.jpg
    DSC_1475.jpg
    175.5 KB · Views: 195
Απάντηση: Re: Καλοκαίρι 2009

Το λιμάνι της Σκοπέλου

[ <

Μηχανή, η πολύ ταπεινή Kodak C743, δεν ξέρω εάν και πότε θά πάρω μια της προκοπής, μιας και είμαι ανάμεσα στην LX-3 και στην Olympus Pen.

θα ελεγα πολυ καλες ειδικα αν σκεφτουμαι τη μηχανη εχεις ... :grinning-smiley-043

Που βρήκες τον σοναρ κατω απο 100Ε να παω να τον παρω τώρα!!! χεχε

Εχει ανεβει η τιμη του τον τελευταιο καιρο πολυ, παει κοντα στα 200 θυμαμαι...

Και παραπάνω...

Το λιμάνι της Σκοπέλου

Εξαιρετικές! Με εντυπωσίασε η πρώτη. Φοβερή καθαρότητα!

Αστυπαλαια (με μια πολυ ταπεινη Panny FX07)

φίλε μου τα σπάει η συγκεκριμένη!!!
χρησιμοποίησες κάποιο φίλτρο???

Να'σαι καλα -bye-
τιποτα δεν χρησιμοποιησα, τωρα βεβαια μπορει να ειχα πιει καμια Stella Artois παραπανω εκεινο το βραδυ :flipout:

ISO 100
f/2.8
shutter 15sec

Last edited:
Σε μένα λειτουργούν κανονικά.
Σε περίπτωση που σου βγάλει "Error 404 Not found" πάτα απ'ευθείας ψηλά πάνω στη γραμμή διευθύνσεων του browser σου για να γίνει highlight και μετά enter.