Καλώς σας βρήκα με μια Bravia KDL-40D3500E

loutsopo

New member
16 December 2007
98
Χανιά-Νεα Σμύρνη
Χαιρετώ όλο το forum.Με μια λέξη ¨κατατοπιστικότατοι¨ Σήμερα λογω αναδουλειάς έριξα μια καλή ματια στο forum σας και ομολογώ ότι πήρα μια καλή ιδέα για το βήμα που προκειται να κάνω τις επόμενες ημέρες.Η αγορά μιας καινούριας Lcd τηλεόρασης και συγκεκριμένα την Bravia KDL-40D3500E απο το πλαίσιο αξίας 1600 euro.Είμαι και κατοχος του Vaio VGN-AR51J και θα ήθελα έναν καλό συνδυασμό μεταξύ αυτών των δύο συσκευών που πιστεύω με τις λίγες μου γνώσεις ότι είναι εφικτός.Η αναπαραγωγή blue ray δίσκων ήταν μια καλή αφορμή για την κίνηση αυτή.
Η απόσταση θέασης στο σαλόνι μου θα είναι 4 μέτρα περίπου και η απόσταση μεταξύ tv και των συσκευών που θα χρησιμοποιήσω θα ειναι 7 μέτρα.Η tv θα είναι εντοιχισμένη.Ηδη ψάχνω γιά hdmi καλώδιο (8μετρο) και scurt για ενα dvd Philips 5980 που χρησιμοποιώ για να βλέπω κάποια κατεβασμένα .avi αρχεία μέσω ιντερνετ.(Αραγε ποια η ποιότητα αυτών των αρχείων σε μια οθόνη lcd)
Εχω αποφασίσει να παραγγείλω το hdmi 8μετρο supra από το Ηράκλειο της Κρήτης http://www.planetav.gr/contact.php στα 80 euro.Δεν το βρήκα καπου εδώ στην Αθήνα.Θα έχω αποτελέσματα με το συγκεκριμένο;
Να μην σας κουράζω άλλο πανω κάτω καταλάβατε τι θέλω να κάνω.
Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε συμβουλή και βοήθεια.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Το πλαίσιο έχει και φθηνότερα HDMI καλώδια, π.χ.:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977523&product=973254

Τώρα scart τόσο μεγάλο δεν νομίζω να βρεις εύκολα. Ίσως είναι καλύτερο να κάνεις σύνδεση με component (3 RCA) ΥPbPr, αν δέχεται η τηλεόρασή σου...
(Αν μιλάμε για την KDL-40D3500E, μάλλον θα δέχεται αλλά επιβεβαίωσε το)

Για το καλώδιο το supra κάπου μες στο forum διάβασα ότι κάνει δουλειά και είναι ένα καλώδιο που συνδυάζει ποιότητα και τιμή.Τώρα το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν είναι 1,2 ή 1,3 η tv πάντως δέχεται 1,3 θα έχω πρόβλημα;
Το καλώδιο του plaisio δεν είναι για 1080p.

Σήμερα παρέλαβα.Πρώτη άποψη αρκετά καλή (δεν την σύνδεσα ακόμα καθότι πρέπει να τραβήξω καλωδιώσεις από τα 8 μέτρα).Στράβωσα λίγο όταν είδα ότι η tv έγραφε πάνω HD Ready(1080p) και όχι Full HD αλλά ο πωλητής του πλαίσιο που πήρα τηλέφωνο με διαβεβαίωσε ότι όλες γράφουν έτσι από την sony.Το διασταύρωσα μετά και από την σελίδα της sony.όχι οτι θα έβλεπα διαφορά αλλά έτσι για την κοροϊδία.Τελικά θα χρειαστώ 2 καλώδια HDMI μια που το Philips 5980 έχει τέτοια έξοδος.Δεν το γλυτώνω το 150άρι άν και δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω.Είμαι υπό μελέτη του Forum σας ακόμη. (supra μάλλον). Ευχαριστώ.

Παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλα.Μετά από κάποια καθηστέρηση σύνδεσα τελικά την τηλεόραση .Δέκα μετρα supra hdmi ,δέκα component για το dvd ,δέκα μέτρα hamma scurt, όλα εντάξη εκτός το ότι με τό hdmi καλώδιο και την σύνδεση με το Vaio ενώ έχω εικόνα 1080p κανονικά δεν έχω ήχο στην τηλεόραση.Στο lap top εχω κάνει την ρύθμιση για την συσκευη αναπαραγωγής (βλέπει κανονικά την τηλεόραση σαν οθόνη και στις συσκευές αναπαραγωγής ήχου).Παίζει να χρειάζομαι rca για τον ηχο;Η τηλεόραση κάτω από τις εισόδους hdmi έχει και κόκκινο άσπρο rca είσοδος ήχου.Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Καλώς σας βρήκα με μια Bravia KDL-40D3500E

Παιδια καλησπέρα και χρόνια πολλα.Μετά από κάποια καθηστέρηση σύνδεσα τελικά την τηλεόραση .Δέκα μετρα supra hdmi ,δέκα component για το dvd ,δέκα μέτρα hamma scurt, όλα εντάξη εκτός το ότι με τό hdmi καλώδιο και την σύνδεση με το Vaio ενώ έχω εικόνα 1080p κανονικά δεν έχω ήχο στην τηλεόραση.Στο lap top εχω κάνει την ρύθμιση για την συσκευη αναπαραγωγής (βλέπει κανονικά την τηλεόραση σαν οθόνη και στις συσκευές αναπαραγωγής ήχου).Παίζει να χρειάζομαι rca για τον ηχο;Η τηλεόραση κάτω από τις εισόδους hdmi έχει και κόκκινο άσπρο rca είσοδος ήχου.Ευχαριστώ.

-bye--bye--bye- χρονια πολλα και καλα!!

και καλοριζικη η sony!!!
αν θες πες μας και καποιες εντυπωσεις για τις επιδοσεις της..

αν βρεις λυση σχετικως με τη συνδεση με το ar 51j κανε μια αναφορα γιατι
εχω ενα ιδιο. :ernaehrung004:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Με την τηλεόραση είμαι ενθουσιασμένος.Αν και τα κανάλια μας δεν προσφέρουν και πολλά πράγματα η αντίθεση της τηλεόρασης (16.000 προς 1) διορθώνει τα χρώματα και την επίδοση τους ικανοποιητικά στα 4 με 5 μέτρα θέασης.Τα δε 4 ψηφιακά αρκετά καλύτερα αποτελέσματα.Όπως έγραψα και παραπάνω έχω μεγάλη απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και τών συσκευών μου.10 μέτρα καλώδιο hdmi που σύνδεσα το 51j με την tv.Με το Vaio έβγαλα άκρη με τον ήχο αναβαθμίζοντας τον οδηγό από το site της sony.Ενώ έβλεπα κανονικά μέχρι σήμερα και dvx και blue ray,σήμερα πήγα να δω ταινία και το καλώδιο hdmi δεν δούλευε.Το Vaio δεν έβλεπε καθόλου την tv αλλά ούτε και ένα dvd philips που έχω συνδέονταν με το hdmi.Ξαφνικά τι έπαθε το καλώδιο δεν ξέρω.

παρελαβα και γω προχτες απο το πλαισιο την Bravia KDL-40D3500E και προσπαθω να φτιαξω τις ρυθμισεις και τις συνδεσεις
το πρωτο προβλημα που ειδα ειναι οτι παρολο που ειναι συνδεδεμενη με hdmi με το dvd sumsung den το βλεπει και αντιστροφα
καθε παρατηρηση δεκτη

Καληπέρα.Φίλε έχω σαλτάρει με αυτά τα hdmi καλώδια.Πήρα σήμερα ένα αλλο φτηνο απο το πλαίσιο και η tv δέν αναγνωρίζει το lap top.Το lap top αναγνωρίζει την sony.Με το δεκάμετρο το supra η tv έπαιζε κανονικά για 3 μέρες μετά πάπαλα.Εχω εντοιχίσει την sony και έχω βαρεθεί να την κρεμάω και να την ξεκρεμάω.Από τα τρία καλώδια που έχω περάσει(componend,scart,hdmi) μόνο το scart δουλεύει.Με τις ρυθμίσεις της tv νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα και πιστεύω ότι είσαι ευχαριστημένος με την εικόνα της.
Αρχίζω και χάνω την υπομονή μου εγώ.

Last edited:
κατω δεξια ΟΛΕΣ οι sony που ειναι full hd εχουν ενα χρυσο αυτοκολλητο που το γραφει..ετσι να του πεις