Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
Τζιμίσκουλα πρέπει να κατανοήσεις κάτι, γιατί μάλλον σου διαφεύγει ή έχεις μπερδευτεί. Το να εχεις ανασφάλιστο όχημα δεν σημαίνει αυτομάτως οτι βάζεις σε κίνδυνο τους αλλους. Πολύ πιο σημαντικό είναι να ΜΗΝ προκαλέσεις ατύχημα. Μπερδεύεις μάλλον το να προκαλείς ατύχημα με την αποζημίωση αφού το προκαλέσεις. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα...μην τα μπερδεύεις..

Δεν έχει να κάνει με το να προσπαθείς να μην προκαλέσεις ατύχημα. Λογικά όλοι μας διαρκώς προσπαθούμε να μην προκαλούμε ατυχήματα. Αλλά γιαυτό λέγονται ατυχήματα - επειδή συμβαίνουν.

Οπότε, αν -χτύπα ξύλο- ως ανασφάλιστος πέσεις πάνω σε κάποιον (από ατύχημα.. η κακιά η ώρα.. συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.. κτλ), τον αφήσεις παράλυτο, και δεν έχεις να τον αποζημιώσεις, δεν μετράει ως "βάζω σε κίνδυνο"; ΟΚ, θα μπεις φυλακή.. Αλλά πως ακριβώς θα βοηθήσει αυτό τον άνθρωπο που του κατέστρεψες τη ζωή;

Δεν έχει να κάνει με το να προσπαθείς να μην προκαλέσεις ατύχημα. Λογικά όλοι μας διαρκώς προσπαθούμε να μην προκαλούμε ατυχήματα. Αλλά γιαυτό λέγονται ατυχήματα - επειδή συμβαίνουν.

Οπότε, αν -χτύπα ξύλο- ως ανασφάλιστος πέσεις πάνω σε κάποιον (από ατύχημα.. η κακιά η ώρα.. συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.. κτλ), τον αφήσεις παράλυτο, και δεν έχεις να τον αποζημιώσεις, δεν μετράει ως "βάζω σε κίνδυνο"; ΟΚ, θα μπεις φυλακή.. Αλλά πως ακριβώς θα βοηθήσει αυτό τον άνθρωπο που του κατέστρεψες τη ζωή;

και η ασφάλεια πως θα παρηγορήσει τον ανάπηρο από το ατύχημα?τα πάντα τα μεταφράζεις σε χρήματα?Ο Τζιμίσκουλας είπε επ ακριβώς βάζει σε κίνδυνο κόσμο ο ανασφάλιστος. Σε τι ακριβώς κίνδυνο τον βάζει?να μην πληρωθεί αν μείνει παράλυτος?πλάκα μου κάνεις?Αυτό είναι κίνδυνος?Ποιον θεωρίες πιο επικίνδυνο?τον ανασφάλιστο ή τον μεθυσμένο?ή τον άσχετο?ή τον παππού που οδηγάει στα 80 του?ή την κοπελιά που λάδωσε για να πάρει το δίπλωμα?Γιατί όλα κυλάνε στο μυαλό σου από την στιγμή που θα γίνει το ατύχημα και μετά και επικεντρώνεσαι στο αν θα πληρωθεί ο ανάπηρος ή ο νεκρός?Λάθος σκεπτικό για εμένα....

Η ασφάλεια θα βοηθήσει στο να επιβιώσει το θύμα σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Πως θα πληρωθούν οι γιατροί; Το νοσοκομείο; Πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος μέχρι να συνέλθει και να μπορέσει πάλι να δουλέψει (αν είναι τυχερός και μπορεί να συνεχίσει την ίδια δουλειά που έκανε πριν το ατύχημα..);

Άσε το προφανές, πως θα φτιάξει το αμάξι του, το οποίο μπορεί άνετα να έχει καταστραφεί ολοσχερώς;

Σαφώς και δεν είναι τα πάντα χρήματα. Αλλά αν τα έχεις ανάγκη και δεν τα έχεις, ξαφνικά γίνονται πολύ σημαντικά.. ;)

Όσο αφορά το ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος, δεν υπάρχει απάντηση. Αλλά αν είναι να πέσει πάνω μου κάποιος, προτιμώ αυτός να έχει ασφάλεια. Δεν είναι προφανές γιατί το γράφω αυτό;

Χαρά στο κουράγιο σου Δημήτρη να απαντάς και μάλιστα με κάθε σοβαρότητα σε τόσο προφανή πράγματα.

Ειλικρινά.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Ειλικρινά εύχομαι στον συγκεκριμένο γνωστό σου να τον σταματήσουν σε μπλόκο και να τον σκίσουν. Ειλικρινά.

Ε όχι και να τον σκίσουν.

Να των σκύσσουν.

και η ασφάλεια πως θα παρηγορήσει τον ανάπηρο από το ατύχημα?τα πάντα τα μεταφράζεις σε χρήματα?Ο Τζιμίσκουλας είπε επ ακριβώς βάζει σε κίνδυνο κόσμο ο ανασφάλιστος. Σε τι ακριβώς κίνδυνο τον βάζει?να μην πληρωθεί αν μείνει παράλυτος?πλάκα μου κάνεις?Αυτό είναι κίνδυνος?Ποιον θεωρίες πιο επικίνδυνο?τον ανασφάλιστο ή τον μεθυσμένο?ή τον άσχετο?ή τον παππού που οδηγάει στα 80 του?ή την κοπελιά που λάδωσε για να πάρει το δίπλωμα?Γιατί όλα κυλάνε στο μυαλό σου από την στιγμή που θα γίνει το ατύχημα και μετά και επικεντρώνεσαι στο αν θα πληρωθεί ο ανάπηρος ή ο νεκρός?Λάθος σκεπτικό για εμένα....

Ώσε εσύ ήσουν που έγραφες πριν για το ότι η ασφάλεια δεν είναι αναγκαία για αυτό θίχτηκες και έβριζες, δεν είχα δει ποιος το είχε γράψει τώρα κατάλαβα. Δεν καταλαβαίνεις ότι πρώτα από όλα ρίχνεις το επίπεδο σου προσπαθώντας να ακυρώσεις την έννοια και την χρησιμότητα της ασφάλειας; Λέγοντας ότι η ασφάλεια δεν έχει και τόση σημασία, κανείς δεν θα ήθελε έναν σαν εσένα με τέτοιες απόψεις να οδηγεί στο δρόμο.

Εν πάσει περιπτώσει επειδή ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή είναι θανατηφόρα εργάλεια είτε από αμέλεια είτε από τύχη είτε και επίτηδες η ασφάλεια είναι απολύτως απαραίτητη.

Εγώ να πω αλήθεια είμαι αρκετά ευχαριστημένος τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές και οδηγοί έχουν κράνη και ζώνες ασφαλείας, πριν 15 χρόνια έβλεπες πάνω από τους μισούς να κυκλοφορούν απροστάτευτοι. Και πιστεύω τα πρόστιμα και οι κυρώσεις πρέπει να είναι αυστηρότατα. Όχι 250 ευρώ αλλά 1250 και αφαίρεση διπλώματος. Μόνο έτσι έχουν καταφέρει στο εξωτερικό να περιορίσουν τα τροχαία.

Εν πάσει περιπτώσει επειδή ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή είναι θανατηφόρα εργάλεια είτε από αμέλεια είτε από τύχη είτε και επίτηδες η ασφάλεια είναι απολύτως απαραίτητη.

Εγώ να πω αλήθεια είμαι αρκετά ευχαριστημένος τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές και οδηγοί έχουν κράνη και ζώνες ασφαλείας, πριν 15 χρόνια έβλεπες πάνω από τους μισούς να κυκλοφορούν απροστάτευτοι. Και πιστεύω τα πρόστιμα και οι κυρώσεις πρέπει να είναι αυστηρότατα. Όχι 250 ευρώ αλλά 1250 και αφαίρεση διπλώματος. Μόνο έτσι έχουν καταφέρει στο εξωτερικό να περιορίσουν τα τροχαία.

+1

Σόρρυ Νίκο αλλά η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές έχει συντελέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Δεν είναι μίσος. Είναι αγανάκτηση. Νισάφι πια.

+1

και να συμπληρώσω ότι τέτοιες συμπεριφορές και η ανοχή σε αυτές, είναι εις βάρος κυρίως των φτωχών και αδύναμων,
αυτών για τους οποίους δήθεν νοιάζονται αυτοί που λένε για την ελευθερία της επιλογής και την αδυναμία πληρωμής

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό που γνωρίζω από ασφαλιστή λόγω φιλίας, μου εξήγησε ότι στην Ελλάδα στους επαγγελματίες οδηγούς τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη βελτίωση στην μείωση ατυχημάτων. Οι περισσότεροι που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα (και είναι πάρα πολλοί) έχουν κατανοήσει ότι έχουν δικαστεί με αναστολή και σε πιθανό δεύτερο επεισόδιο οι ποινές δεν είναι αστείες και είναι άμεσες. Ειδικά σε τροχαία με χρήση αλκοόλ και με παραβίαση κόκκινου οι ποινές είναι μεγάλες και δεν συγχωρείται δεύτερο τροχαίο.

Εσύ τι είδους παρηγοριά προτείνεις;

Εσύ τι είδους παρηγοριά προτείνεις;
Για παρηγορια ενα κουταβι.

Για αποζημιωση χρηματα. Αν και προσωπικα αν εχανα καποιον δικο μου το τελευταιο που θα σκεφτομουν θα ηταν η αποζημιωση.

Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Για παρηγορια ενα κουταβι.

Για αποζημιωση χρηματα. Αν και προσωπικα αν εχανα καποιον δικο μου το τελευταιο που θα σκεφτομουν θα ηταν η αποζημιωση.

Ακόμη και αν για παράδειγμα ο δικός σου, άφηνε πίσω του μικρά παιδιά ?

Οι απλοποιήσεις που κάνετε είναι απίστευτες.

Τελευταίο,αλλά θα το σκεφτόσουν και κάποια στιγμή θα γινόταν πρωτεύων.
Τωρα που εχω παιδι η εγνοια μου ειναι να μην παθει κατι. Στην σκεψη οτι μπορει να παθει δεν υπαρχει καμια χρηματικη αποζημιωση που να με "παρηγορει" σε κατι τετοιο. Δεν κοστολογειται για εμενα. Εστω οτι εχανα καποιον δικο μου απο τροχαιο , πρωτα θα ζητουσα την τιμωρια και το παραδειγματισμο για μελλοντικη αποφυγη αλλου τετοιου περιστατικου και στο τελος τελος την οικονομικη αποζημιωση.

Ακόμη και αν για παράδειγμα ο δικός σου, άφηνε πίσω του μικρά παιδιά ?

Οι απλοποιήσεις που κάνετε είναι απίστευτες.
Για εμενα αφου υπαρχει κρατος, θα επρεπε να τις δινει αυτο τις αποζημειωσεις. Αν δεν υπηρχε, το συζηταμε με αλλους ορους.
Για εμενα παιδεια> τιμωρια > αποζημιωση. Και για τα δυο πρωτα εχει ευθυνη το κρατος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Τωρα που εχω παιδι η εγνοια μου ειναι να μην παθει κατι. Στην σκεψη οτι μπορει να παθει δεν υπαρχει καμια χρηματικη αποζημιωση που να με "παρηγορει" σε κατι τετοιο. Δεν κοστολογειται για εμενα. Εστω οτι εχανα καποιον δικο μου απο τροχαιο , πρωτα θα ζητουσα την τιμωρια και το παραδειγματισμο για μελλοντικη αποφυγη αλλου τετοιου περιστατικου και στο τελος τελος την οικονομικη αποζημιωση.

Eκτός και αν το παιδί-θύμα χρειαζόταν ακριβή ειδικευμένη ιατρική φροντίδα κ.λπ. κ.λπ τότε η αποζημίωση θα γινόταν το Νο 1.
Όπως και στην περίπτωση που ενήλικας-θύμα αφήσει πίσω του ορφανά. Και πάλι η αποζημίωση θα γινόταν το Νο1.

κ.λπ κ.λπ

Όταν η μοίρα χτυπήσει άσχημα την πόρτα σου, από ένα σημείο και μετά η τιμωρία του δράστη -αν και ψυχολογικά επιθυμητή- δεν λέει και πολλά πράγματα.
Μένεις να ζεις με τις συνέπειες άσχετα με το τι θα πάθει ο δράστης.

Μιλάω εκ πείρας.

Πάψτε λοιπόν με τόση ευκολία να κάνετε τόσο βαριές απλουστεύσεις.

Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Για εμενα αφου υπαρχει κρατος, θα επρεπε να τις δινει αυτο τις αποζημειωσεις. Αν δεν υπηρχε, το συζηταμε με αλλους ορους.
Για εμενα παιδεια> τιμωρια > αποζημιωση. Και για τα δυο πρωτα εχει ευθυνη το κρατος.

Και γιατι το κράτος -όλοι μας δηλαδή- να πληρώνουμε για την βλακεία/ανευθυνότητα κ.λπ. κάποιου ατόμου?
Η πρόκληση ατυχήματος δεν έχει να κάνει μόνο με την παιδεία, αλλά και με την ψυχολογική κατάσταση κάποιου, και πολλούς άλλους παράγοντες όπως πχ η νοημοσύνη αυτή καθ'αυτή.

Κάναμε τη λέξη παιδεία σημαία, το κλισέ "για όλα το κράτος" ύμνο και νομίζουμε ότι έχουμε προοδεύσει από την νοοτροπία του 1950.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Eκτός και αν το παιδί-θύμα χρειαζόταν ακριβή ειδικευμένη ιατρική φροντίδα κ.λπ. κ.λπ τότε η αποζημίωση θα γινόταν το Νο 1.
Όπως και στην περίπτωση που ενήλικας-θύμα αφήσει πίσω του ορφανά. Και πάλι η αποζημίωση θα γινόταν το Νο1.

κ.λπ κ.λπ

Όταν η μοίρα χτυπήσει άσχημα την πόρτα σου, από ένα σημείο και μετά η τιμωρία του δράστη -αν και ψυχολογικά επιθυμητή- δεν λέει και πολλά πράγματα.
Μένεις να ζεις με τις συνέπειες άσχετα με το τι θα πάθει ο δράστης.

Μιλάω εκ πείρας.

Πάψτε λοιπόν με τόση ευκολία να κάνετε τόσο βαριές απλουστεύσεις.
Εγω μιλαω για εμενα .Οι συνεπειες δεν αλλαζουν ουτε με την αποζημιωση.
Στερούμαι για να εχει η οικογενεια μου μια ασφαλιση. Δεν μπορω να αφηνω τετοιες καταστασεις στο αν θα γινει το κακο, και αν ο αλλος ειναι σφαλισμενος. Αν παθω κατι εχω προνοησει εγω για την οικογενεια μου. Εγω. Οχι η ασφαλεια του αλλου.

ΥΓ γιατι υπεθυνο για τα διπλωματα και τις αδειες των οδηγων και των οχηματων ειναι το κρατος. Ας "κοψει" τα λαδωματα , ας περνανε δυσκολοτερες εξετασεις οι οδηγοι, ας περνανε οι οδηγοι ακομη και μετα το διπλωμα ξανα εξετασεις ανα καποια ετη, ας ειναι παραδειγματικα τα προστιμα ακομη και με κατασχεσεις οχηματων. Δεν ειναι πρόληψη μονο να σκεφτομαστε την αποζημιωση του ορφανου και του αναπηρου , αλλα και το να μην υπαρχουν ορφανα και αναπηροι.

Status
Not open for further replies.