Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
@FSword
@Πετρος Νικολαιδης
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας στο post που εκανα στις αρχες του νηματος. Ομολογω οτι ειχα ξεχασει τελειως την δυνατοτητα παραδοσης των πινακιδων.

Tegonik , δες μηπως αυτα σε βοηθησουν:
http://policenet.gr/forum/26712
http://policenet.gr/forum/26487

Ρε παιδιά δεν έκανα κάτι διαφορετικό από ότι έκαναν όλοι εκεί στην περιοχή που έμενα. Οποιαδήποτε μεταβίβαση γινόταν στο λιμενικό, υπεύθυνη δήλωση/εξουσιοδότηση και οι ανάλογες υπογραφές στην άδεια κυκλοφορίας στο δεύτερο φύλλο. Ο πωλητής έπαιρνε τα χρήματα του και μετά το τι ακολουθούσε ως την έκδοση της νέας άδειας δεν το γνώριζα, βασικά θεωρούσα ότι μετά τραβιόταν ο νέος ιδιοκτήτης, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Αμ δε!Τώρα τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα με τα κεπ, πας, ξεμπερδεύεις. Από αυτά που διαβάζω μάλλον δεν θα ξεμπερδέψω εύκολα....αυτό είναι το μόνο σίγουρο..

@FSword
@Πετρος Νικολαιδης
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας στο post που εκανα στις αρχες του νηματος. Ομολογω οτι ειχα ξεχασει τελειως την δυνατοτητα παραδοσης των πινακιδων.

Tegonik , δες μηπως αυτα σε βοηθησουν:
http://policenet.gr/forum/26712
http://policenet.gr/forum/26487

Τα διάβασα...πίκρα... :bigcry:

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και θα μάθουμε πλέον με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, αν το κράτος προσπάθησε να κάνει κάποιο ξεκαθάρισμα απο λάθη αλλά και διασταυρώσεις μεταξύ υπηρεσιών του Δημοσίου πριν αποστείλει τα μηνύματα ή απλά πάτησε το κουμπί και αφήσε τον κοσμάκη να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και θα μάθουμε πλέον με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, αν το κράτος προσπάθησε να κάνει κάποιο ξεκαθάρισμα απο λάθη αλλά και διασταυρώσεις μεταξύ υπηρεσιών του Δημοσίου πριν αποστείλει τα μηνύματα ή απλά πάτησε το κουμπί και αφήσε τον κοσμάκη να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.
Εγω παντως στην θεση τους , απλα θα ειχα πατησει το "κουμπι" γιατι για να σου πω ειλικρινά, δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου ουτε ειχα ακουσει για οχηματα που πουληθηκαν-μεταβιβαστηκαν ελλιπως και φαινονονταν στο συστημα σε αλλον ιδιοκτητη οπως του tegonik.
νομιζω οτι η κυβερνηση πιαστηκε απροετοιμαστη και δεν ηταν εσκεμμενο.

Ξέρω ότι οι μαντράδες δεν μεταφέρουν τα οχήματα στο όνομά τους, αλλά τα κρατάνε μέχρι να τα πουλήσουν ώστε να μην φαίνεται ότι λαμβάνουν μέρος στην μεταβίβαση. Αλλά να αγοράσω εγώ όχημα και να μην βεβαιωθώ ότι οι τίτλοι κυριότητας είναι δικοί μου μου φαίνεται παράλογο.

Ξέρω ότι οι μαντράδες δεν μεταφέρουν τα οχήματα στο όνομά τους, αλλά τα κρατάνε μέχρι να τα πουλήσουν ώστε να μην φαίνεται ότι λαμβάνουν μέρος στην μεταβίβαση. Αλλά να αγοράσω εγώ όχημα και να μην βεβαιωθώ ότι οι τίτλοι κυριότητας είναι δικοί μου μου φαίνεται παράλογο.

Εσύ δίκιο έχεις, αλλά κάποιον άλλο τον βολεύει αφάνταστα να μην έχει τίτλους......

Σήμερα πάντως βγήκε στον ΣΚΑΙ κάποια κυρία Πεχπερίδου, αν θυμάμαι καλά, από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων και ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα:

α. Η διασταύρωση έγινε με τη λίστα οχημάτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών, σε σύγκριση προφανώς με τη λίστα οχημάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες που ήταν ασφαλισμένα στις 6-6-2017.

β. Υποστήριξε ότι στο σημείωμα που έχει σταλεί σε 1.150.000 κόσμο, δίνονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μεταπώλησης του οχήματος σε προηγούμενα έτη που δεν έχει ολοκληρωθεί.

γ. Κάθε όχημα που δεν έχει παραδώσει πινακίδες, πρέπει υποχρεωτικά να είναι ασφαλισμένο, και δεν τους καίγεται καρφάκι αν πρόκειται για οχήματα μισοκατεστραμμένα σε συνεργεία, κτλ.

http://www.skai.gr/news/greece/article/349240/mikri-paratasi-horis-prostimo-gia-anasfalista-autokinita-zita-o-mauraganis/

Για αυτά που έχουν δηλωθεί κλεμμένα άλλα πρόστιμο στείλανε, για αυτά που δείχνουν ανασφάλιστα εξαιτίας ότι έπεσε η ανανέωση την ίδια ημερομηνία, αυτά που είναι σε νόμιμη ακινησία και στείλανε πρόστιμο, για αυτά που είναι σε εκθέσεις αυτοκινήτων, για αυτά είπε τίποτα Παναγιώτη ή τα έκανε γαργάρα?

(για το β μπορείς να μου βρεις την οδηγία?)

Η κυρία Σεχπερίδου θα έπρεπε να ακολουθήσει μια κιμάκωση ενεργειών (ειδοποίηση διαπίστωσης ανασφάλιστου, χρονικό περιθόριο αφαλιστικής κάλυψης και μετά πρόστιμο) και όχι να φεσώσει όλους με μια κίνηση και να περιμένει να εισπράξει το πρόστιμο σε 8 ημέρες!!. Επίσης, θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικό πρόστιμο κατά είδος οχήματος. Ετσι που το επιβάλανε, τόσο το παπάκι όσο και το φορτηγό ..και για τα δύο 250!!! Τέλος, εαν θέλεις να ασφαλιστείς πρέπει πρώτα να πληρώσεις το παράβολο και μετά και την ασφάλεια !! Ας βάζανε και μια διευκόλυνση να πληθωθούν και τα δύο σε πχ δόσεις ώστε να μην ξεπαραδιαστεί ο κόσμος.

Εγώ πάντως βλέπω τώρα και άλλον ένα λόγο για να ακολουθήσει νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων

Η κυρία Σεχπερίδου θα έπρεπε να ακολουθήσει μια κιμάκωση ενεργειών (ειδοποίηση διαπίστωσης ανασφάλιστου, χρονικό περιθόριο αφαλιστικής κάλυψης και μετά πρόστιμο) και όχι να φεσώσει όλους με μια κίνηση και να περιμένει να εισπράξει το πρόστιμο σε 8 ημέρες!!. Επίσης, θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικό πρόστιμο κατά είδος οχήματος. Ετσι που το επιβάλανε, τόσο το παπάκι όσο και το φορτηγό ..και για τα δύο 250!!! Τέλος, εαν θέλεις να ασφαλιστείς πρέπει πρώτα να πληρώσεις το παράβολο και μετά και την ασφάλεια !! Ας βάζανε και μια διευκόλυνση να πληθωθούν και τα δύο σε πχ δόσεις ώστε να μην ξεπαραδιαστεί ο κόσμος.

Εγώ πάντως βλέπω τώρα και άλλον ένα λόγο για να ακολουθήσει νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων

αυτά που λες είναι αυτονόητα σε κράτος που ενδιαφέρεται για τον πολίτη του, σε κράτος που το μόνο που το νοιάζει είναι οι "δανειστές" δεν έχουν κανένα νόημα. Το μέτρο αυτό είπαμε, είναι ένα "κρυφό" χαράτσι, που επιφέρει και τεράστια ταλαιπωρία εκτός του ξεπαραδιάσματος φτωχών κυρίως ανθρώπων.

γ. Κάθε όχημα που δεν έχει παραδώσει πινακίδες, πρέπει υποχρεωτικά να είναι ασφαλισμένο, και δεν τους καίγεται καρφάκι αν πρόκειται για οχήματα μισοκατεστραμμένα σε συνεργεία, κτλ.

Μόνο που δεν λέει αυτό ο νόμος. Για την ακρίβεια, λέει, επί λέξει:

Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου που κυκλοφορεί μέσα στην Ελλάδα επί οδού υποχρεούται να έχει καλύψει με ασφάλιση την εκ τούτου έναντι τρίτων αστική ευθύνη, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

(άρθρο 2 παρ. 1 ΠΔ 237/1986)

Το αιφνιδιαστικό που το είδατε. Εδώ κ περίπου 1 χρόνο λένε για βάση δεδομένων των ασφαλισμένων αυτοκίνητων και διασταύρωση με υπουργείο για να βρεθούν τα ανασφάλιστα.
Καθόλου χαράτσι. Οσοι κυκλοφορούν (το τονίζω κυκλοφορούν) έστω κ ένα μετρό ανασφάλιστο όχημα είναι εγκληματίες.

Για αυτά που έχουν δηλωθεί κλεμμένα άλλα πρόστιμο στείλανε, για αυτά που δείχνουν ανασφάλιστα εξαιτίας ότι έπεσε η ανανέωση την ίδια ημερομηνία, αυτά που είναι σε νόμιμη ακινησία και στείλανε πρόστιμο, για αυτά που είναι σε εκθέσεις αυτοκινήτων, για αυτά είπε τίποτα Παναγιώτη ή τα έκανε γαργάρα?

(για το β μπορείς να μου βρεις την οδηγία?)

Ανέφερε κυρίως αυτό που είπα στο μήνυμα, και την άκουσα με τα αυτιά μου, ότι δηλαδή στο σημείωμα υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες για όσους έκαναν μεταβίβαση σε προηγούμενα χρόνια, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, όπως η δική σου περίπτωση δηλαδή. Εγώ τι να σου βρω τώρα, δεν έχω δει καν το σημείωμα που σας ήρθε. Ανέβασέ το για να το δούμε όλοι μας, και αν δεν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες όπως υποστήριξε, τότε θα αποδειχτεί ότι η συγκεκριμένη κυρία λέει ψέμματα δημοσίως.

Ουσιαστικά, για την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις, όπως αυτές που αναφέρεις. Κάθε όχημα που δεν έχει παραδώσει πινακίδες πρέπει κάθε στιγμή να φαίνεται ότι είναι ασφαλισμένο, χωρίς κανένα χρονικό κενό.

Συμφωνώ στις περισσότερες επισημάνσεις σου, και ειδικά για τις περιπτώσεις των μισοκατεστραμμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλα τα συνεργεία της χώρας, που πιστεύω ότι πρέπει να είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες, το να μην δέχεται το κράτος, π.χ., μία βεβαίωση από το συνεργείο ότι για το τάδε χρονικό διάστημα το όχημα είναι σε αποδεδειγμένη ακινησία, και άρα να σε απαλάσσει από το πρόστιμο αλλά και από την υποχρεωτική ασφάλιση, φαντάζει στη λογική μου καθαρά εκδικητικό και τιμωρητικό μέτρο...

Το αιφνιδιαστικό που το είδατε. Εδώ κ περίπου 1 χρόνο λένε για βάση δεδομένων των ασφαλισμένων αυτοκίνητων και διασταύρωση με υπουργείο για να βρεθούν τα ανασφάλιστα.
Καθόλου χαράτσι. Οσοι κυκλοφορούν (το τονίζω κυκλοφορούν) έστω κ ένα μετρό ανασφάλιστο όχημα είναι εγκληματίες.

Συμφωνώ απολύτως με το τελευταίο (είναι εξάλλου ποινικό αδίκημα), αλλά για το αιφνιδιαστικό, το αιτιολόγησα, η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει εδώ και 4 χρόνια, πού "το λένε" εδώ και ένα χρόνο; Δεν είδα κάποια ανακοίνωση. Οι ασφαλιστές όντως το συζητούν, αλλά εδώ και καιρό, ακριβώς λόγω του Ν. 4141/2013

Re: Απάντηση: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Σήμερα πάντως βγήκε στον ΣΚΑΙ κάποια κυρία Πεχπερίδου, αν θυμάμαι καλά, από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων και ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα:

α. Η διασταύρωση έγινε με τη λίστα οχημάτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών, σε σύγκριση προφανώς με τη λίστα οχημάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες που ήταν ασφαλισμένα στις 6-6-2017.

β. Υποστήριξε ότι στο σημείωμα που έχει σταλεί σε 1.150.000 κόσμο, δίνονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μεταπώλησης του οχήματος σε προηγούμενα έτη που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Για βρες μου το β)

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την Α.Α.Δ.Ε. για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, απαιτείται η πληρωμή μόνο ενός παραβόλου.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες
Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης
Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του Π.Δ.237/1986 (ΦΕΚ Α´ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.

Τα παράβολα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και αυτά που δημιουργήθηκαν για οχήματα που εξαιρέθηκαν κατά τα προαναφερθέντα από τον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, ακυρώνονται αυτόματα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα προαναφερθέντα, μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση της παρούσας, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Πολύ περισσότερο ,μέχρι που άρχισε το δούλεμα για το ότι δεν είναι ικανοί να το κάνουν
Από την αρχή του 17 το έχουν πεί 2-3 φορές μέσω του τύπου ότι προχωρά η διασταύρωση στοιχείων και ο έλεγχος

Status
Not open for further replies.