Κάλυψη Full HD οθόνης από HTPC

Ανοίγοντας το CCC, αριστερά οι επιλογές.
+Information Center
+Displays Manager
Display Options
+DTV (HDMI) Κλικ στο + και εμφανίζει:

-DTV (HDMI)
Attributes
Color
Scaling Options
HDTV Support
LCD Overdrive
Pixel Format

Στο Pixel Format εμφανίζει επιλογές τις οποίες υποστηρίζει η οθόνη μας. Σε κάποια απ' αυτές (ανάλογα με τις δυνατότητες της οθόνης), επιστρέφοντας στο Scaling Options, δίνει την επιλογή Overscan.
Σημ. Ρυθμίστε την οθόνη από πριν σε Full Pixel, ή Pixel Format 1:1

Τα fora λένε οτι οι ΑΤΙ έχουν πιο σταθερό κλείδωμα στα 23,976Hz, ήταν και οι πρώτες που έδωσαν οικονομικό HD audio passthrough. Εγω τις χρησιμοποιώ απο συνήθεια
biggrin_mini2.gif

οντως - η hd2400 κλειδώνει στα 24p με 3 μπάρες πάνω κάτω. η 8800gt είναι μπατε σκύλε αλέστε (custom refresh με το χέρι and the god assistant). βέβαια θα μου πεί κάποιος τράβα ανθρωπε μου δώσε 30 ευρώ και πάρε μια καρτούλα της προκοπής. ......

Τα fora λένε οτι οι ΑΤΙ έχουν πιο σταθερό κλείδωμα στα 23,976Hz, ήταν και οι πρώτες που έδωσαν οικονομικό HD audio passthrough. Εγω τις χρησιμοποιώ απο συνήθεια
biggrin_mini2.gif

Κι εγώ το ίδιο. Κόλλησα όταν δεν υπήρχε αλλού HDMI out.

Ποια ειναι η καρτουλα της προκοπης ? :D

Εγω τωρα θα βγαλω πρωτη φορα HDMI audio out απο την 2600 xt μου με την βοηθεια του Συριου. Μονο εικονα ειχα παρει μεχρι τωρα.

Last edited:
Οποιαδήποτε εκτός απο αυτήν που έχει ο Vas.
biggrin.gif

H 2400 ειναι τεχνολογία 5αετίας και λίγα λέω.
λίγα λές. θα την είχα αλλάξει αλλά θα επαναφέρω μάλλον τον q6660 στο καθιστικό για svp κυρίως στον προβολέα. στην πανασονικ έχει το δικό της fi και ειναι οκ η κίνηση εκεί xbmc και τέλος η χαρά του media player. θα μπορούσα να δώσω 40-50 ευρώ για μια 520gt / 6450 να τελειώνω αλλά θέλω να τα χώσω για αλλαγή της 8800gt του τετραπύρηνου. (έχω κάνει δοκιμές με το τελευταίο svp και ενώ στα 720 ολα οκ στα 1080 που βλέπω στον προβολέα με φρενάρει η κάρτα κάνει μπαμ). απλώς περιμένω τις νέες kepler τον απρίλιο για να κάνω την κίνηση σε ati - nvidia. αν θα έπαιρνα τώρα για τον q6600 μάλλον για 6850 θα πήγαινα (πολύ καλό vfm).

Η γρια η κοτα εχει το ζουμι Βασιλη μην ακους τι σου λενε αγορινα μου :D

είναι η πρώτη ati που υποστηρίζει dxva (2400 pro / xt - 2600 pro / xt) . δεν το ήξερα αλλά με αφορμή μια ερώτηση που είχα κάνει παλιότερα για ένα σύστημα ενός φίλου το έμαθα. παίζει καλά σε xbmc win7 (0 dropped frames) και με dxva. έχει κάποιο πρόβλημα να συνεργαστεί με την πανασονικ (κενό 1-2 χιλιοστών στο πλαι) αλλά δουλεύει καλά. στην 2600 ναι έχω διαβάσει οτι περνάει hd audio και κουφάθηκα. μάλιστα πολλές είχαν bundled και ένα dvi - hdmi ανταπτοράκι για αυτή τη δουλειά.

Ανοίγοντας το CCC, αριστερά οι επιλογές.
+Information Center
+Displays Manager
Display Options
+DTV (HDMI) Κλικ στο + και εμφανίζει:

-DTV (HDMI)
Attributes
Color
Scaling Options
HDTV Support
LCD Overdrive
Pixel Format

Στο Pixel Format εμφανίζει επιλογές τις οποίες υποστηρίζει η οθόνη μας. Σε κάποια απ' αυτές (ανάλογα με τις δυνατότητες της οθόνης), επιστρέφοντας στο Scaling Options, δίνει την επιλογή Overscan.
Σημ. Ρυθμίστε την οθόνη από πριν σε Full Pixel, ή Pixel Format 1:1

αυτο ειναι το προβλημα οτι με τους καινουργιους drivers δεν ανοιγει το ccc Και με τους παλιους απο τη σελιδα της asus δεν εχω επιλογη Overscan (σε ατι 6450 στον hp microserver ολα καλα,αλλα θεωρω σπασιμο να πρεπει να δηλωθει η καθε αναλυση ξεχωριστα για να δουλεψει σωστα. σε nvidia ειναι Plug n play)
Οι nvidia να φανταστω δεν εχουν προβλημα με το overscan ε ?

Και γιατι επιμενουμε ολοι στην ΑΤΙ πλεον ?

ατι ειχα να παρω σχεδον 7 χρονια τις ειχα απορρίψει από εποχης dvx,xvid(θετικο παντως εχουν ποιο χαμηλη καταναλωση και δεν ζεσταινοτε οσο η nvidia σε passive cooling)....απλα ηθελα να δωσω από την μητρικη με hdmi κατευθειαν ηχο και εικονα στην t.v και με την gt 430 στον ενισχυτή