Καλύτερα 80cm, 1 LNB και moter ή 1,20cm και 3 LNB χωρίς μοτέρ;

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Μένω Καβάλα και ένας φίλος που ασχολείται μου πρότεινε αυτές τις λύσεις. Ποιά λύση έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας; Ευχαριστώ!
 
Η ποιότητα εικόνας δεν έχει σχέση με το αν θα βάλεις ή όχι moter. Δε θα διάλεγα 80άρι κάτοπτρο με moter (πολύ μικρό). Καλές επιλογές είναι κάτοπτρο μεγαλύτερο του 1 μέτρου είτε με moter είτε με πολλαπλά lnb.
 
Δε μας λες ποιες τροχιακες θεσεις σκοπευεις να πιασεις. Οπως να χει θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια, 80εκ κινητο δε θα διαλεγα στη θεση σου, ουτε και στην ΒΔ Ελλαδα να ησουν διοτι δεν επαρκουν για αρκετες συχνοτητες.
 
Φανταζομαι πως εννοεις Astra 19.2Ε και οχι 28.2Ε η 23.5Ε. Ετσι μπορεις ανετα να κεντραρεις με 1.20μ στις 19.2Ε και παρακεντρα να βγαλεις 13Ε οπως και τουλαχιστον μια αλλη ισχυρη θεση στο πεδιο 5W-45E. Για να παρεις μια γευση τι ειναι εφικτο με μια 1.20μ σταθερη, ριξε μια ματια στις 2 ακολουθες εγκαταστασεις και κυριως στις φωτογραφιες εκει (πιθανον να εμφανιζονται μονο αν κανεις εγγραφη):
http://www.sdtv.gr/smf/index.php?topic=5836 (ΝΑ Βαβαρια)
http://www.digital-forum.it/showthread.php?t=50200 (ΒΔ Σαρδινια)
13Ε/19.2Ε θα πετυχεις σχετικα ευκολα. Η 3η θεση μπορει να σε ταλαιπωρησει παραπανω, ειδικα εαν απεχει πολυ απ το κεντρο 19.2Ε και δεν ειναι πανισχυρη.

Μπορεις να συνδιασεις ομως κινητη και σταθερη στην ιδια 120ρα, δηλαδη βαζεις 2 LNB ωστε παρκαρισμενο στις 19.2Ε το κεντρικο θα λαμβανει αυτην και το παρακεντρο τις 13Ε. Γυρνοντας τη κεραια απ το κεντρικο σου LNB θα μπορεις να λαμβανεις και τις υπολοιπες θεσεις. Τωρα για ενα 3ο LNB εξαρταται ποσο θεωρεις αναγκαιο το γρηγορο zapping αναμεσα αυτες τις θεσεις.