Καλύτερες χειμερινές αποδράσεις στη Β. Ελλάδα

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Ποιοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα από τη Θεσσαλονίκη;

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας από την προσωπική πείρα του καθενός, ειδικά για συγκεκριμένους ξενώνες σε όμορφα μέρη όπως το Μέτσοβο, το Πάπιγκο, η ορεινή Χαλκιδική κτλ. γιατί από το νετ δεν βγάζω άκρη. Ποιά μέρη έχουν ζωή; Ποιοί ξενώνες είναι οι πιό άνετοι, ζεστοί και άρτια εξοπλισμένοι;

Σε κάθε μέρος πλέον υπάρχουν τόσα καταλύματα όσες κατοικίες, σίγουρα κάποια είναι αρπαχτές και κάποια ξεχωριστά.

Για ζαχοροχωρια και Αριστη, εχω να προτεινω το αρχοντικο της αριστης. Επειδη δεν εχω τηλεφωνο μαζι μου, μια αναζητηση στο γιουγλη θα σου δωσει τα αποτελεσματα που θες.

Ελάτη και Περτούλι φίλε μου,στο Νομό Τρικάλων...
Μιλάμε για την Ελβετία της Ελλάδος(σε ομορφιά τοπίου)...-bye-

Re: Απάντηση: Καλύτερες χειμερινές αποδράσεις στη Β. Ελλάδα

Ελάτη και Περτούλι φίλε μου,στο Νομό Τρικάλων...
Μιλάμε για την Ελβετία της Ελλάδος(σε ομορφιά τοπίου)...-bye-

Πραγματι πολυ ομορφα,ειχα παει και εγω μια φορα πριν καποια χρονια.

Re: Απάντηση: Καλύτερες χειμερινές αποδράσεις στη Β. Ελλάδα

Καστοριά δεν βρήκα δωμάτιο που έψαχνα πριν 2 βδομάδες ... Εχουν καρναβαλι στα Φώτα και το γλεντάν καλά !

Ετσι είναι, ειδικά τα χειμερινά τριήμερα δεν βρίσκεις τίποτε και φετος έκατσαν πολλά Παρασκευοσαββατοκύριακα....
Παντως μας έχει ασπρίσει κανονικά τώρα, το τοπίο είναι πραγματικά Χριστουγεννιάτικο!

Η ιστορία με τα Τέμπη λίγο χαλάει το γρήγορο της μετακίνησης απο και πρός αλλα το Πήλιο (Ανατολικό και Δυτικό) είναι κλασικός και υπέροχος προορισμός. Αν είστε και φαν του σκί, το χιονοδρομικό επάνω έχει καλές πίστες, αν και λίγο σύντομες.

Νυμφαίο είναι πολύ ωραία, αν και δεν ξέρω σε τί φάση είναι τον χειμώνα. Μέχρι φθινόπωρο είναι πολύ όμορφα, χειμώνα φαντάζομαι με πιάνει πολύ χίονι.

Και προς Φαλακρό μπορείς να πάς βέβαια. ΤΟ χιονοδρομικό του δεν το έχω κατέβει καθόλου αλλα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

αν ψάχνεις για δωμάτιο μέσα στην Καστοριά φυσικά δεν θα βρεις. Είναι το peak της σαιζόν. Όμως με τον αγροτουρισμό έχουν χτιστεί 2500 δωμάτια σε όλο το νομό. Βέβαια τα μισά δεν λειτουργούν, τα σπίτια έφτιαξαν οι άνθρωποι (αθάνατοι Έλληνες).

Θα σου έλεγα να ψάξεις αρκετά κι εκτός της πόλης. Αν πάλι θέλεις αποκλειστικά μέσα στην πόλη, ξαναπάρε τηλέφωνο μετά τις 29/11. Τότε αρχίζουν οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Από φαγητό μέσα στην πόλη, καλό είναι να επισκεφθείς το Ντολτσό, στην ομώνυμη πλατεία. Έχει καλή κουζίνα καστοριανή, και, ευτυχώς, για όλα τα στομάχια, ακόμη και για τα ευαίσθητα. Αν χωνεύεις και πέτρες θα σου πρότεινα το Κροντήρι που είναι στην παραλιακή, πηγαίνοντας για το Ντολτσό.

Φυσικά το καλύτερο εστιατόριο σε ποιότητα φαγητού και κρασιού και σε ποικιλία εδεσμάτων και κρασιών (έχει πάνω από 500 είδη κρασιών στην κάβα, ναι, σε κανονική κάβα) είναι με διαφορά η Ταβέρνα του Θωμά (ταβέρνα μόνο στο όνομα, πρόκειται για εστιατόριο πολυτελείας) στο Σκλήθρο, στο δρόμο από Καστοριά προς Αμύνταιο.

Aν πάς Ζαγόρια μείνε στη Βίτσα στη Σελήνη.
Θα νοιώσεις τι σημαίνει φιλοξενία.

Ego tha kano ligi diafimisi kai tha proteino na deis/deite kai tin ipografi mou...

Einai xenodoxeio poli kalou mou filou, olokainourgio me pisina, paidotopo, aristo fagito kai oles tis aneseis...

Gia tin perioxi, os thessalonikios, fantazomai ti gnorizeis...