καλυτερες el34

Re: Απάντηση: Re: καλυτερες el34

Οι Gold Lion EL84 ειναι πιο καλες απο Siemens EL84 ??

Για το γουστο μου,οχι.

Βεβαια εξαρταται και απο την προελευση των siemens.Δυστυχως υπαρχουν πολλες που ηταν κατασκευασμενες απο αλλους οπως RFT,Ei κλπ οι οποιες δεν ηταν τοσο καλες οσο οι "Δυτικογερμανικες" siemens.

Παρ'ολα αυτα,η επανεκδοση της gold lion/genalex ειναι πολυ καλη EL84

EL 34 Big botlle GE του 59''
EL 34 Mullard XF1/XF2 RED BASE
αυτες ειναι για εμενα οι καλυτερες με ιεραρχικη σειρα

Καλησπέρα.

Το συγκεκριμένο thread έπιασε αράχνες, επί τη ευκαιρία της καινούργιας μου αγοράς, (Unison Research S6) το προηγούμενο μοντέλο, να ζητήσω γνώμες για λάμπες..... Πάντα μιλάμε για EL34.

Ευχαριστώ.

loudobic, ενδιαφέρουσες συζητήσεις & χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο σχετικό νήμα ΕL 84 , 6BQ5.

Και κάτι άλλο με απασχολεί τώρα, διαβάζοντας το προτεινόμενο νήμα μου γεννήθηκε ένα άλλο ερώτημα.
Ο ενισχυτής μου είναι ο Unison Research S6 όχι το καινούργιο μοντέλο, έχει auto bias οοεεοο?? ή θα χρειαστεί ''ματσαρισμένες'' el34.

Please help!!

Απάντηση: Re: καλυτερες el34

Και κάτι άλλο με απασχολεί τώρα, διαβάζοντας το προτεινόμενο νήμα μου γεννήθηκε ένα άλλο ερώτημα.
Ο ενισχυτής μου είναι ο Unison Research S6 όχι το καινούργιο μοντέλο, έχει auto bias οοεεοο?? ή θα χρειαστεί ''ματσαρισμένες'' el34.

Please help!!

Ακόμη και να έχει autobias, οι λάμπες σου πρέπει να είναι ματσαρισμένες...Το autobias ελέγχει την κάθε λάμπα χώρια.

Είναι ελάχιστοι οι ενισχυτές που έχουν κυκλώματα για να ελέγχουν συνδυασμούς λαμπών, ώστε να μη χρειάζονται ματσαρισμένες...
Και αν δεν κάνω λάθος, αυτό γίνεται στις ισχύος, σαν τις δικές σου...

Re: Απάντηση: Re: καλυτερες el34

Ποια είναι η γνώμη σας για τις παρακάτω λάμπες:

EL34 SED Svetlana Röhren NEU

Ευχαριστώ

Μου είπε ο συμφουρίτης που τις πήρεοτι έχουν λίγες και είχε καιρό να τις παίξει, κανα 4 μηνο, οπότε τις έχω βάλει και παίζουν σε χαμηλές εντάσεις να στρώσουν λιγάκι.

Λίγο που το άνοιξα όντως δεν είναι τόσο smooth όσο οι electro harmonix που είχε πρίν, αλλα είναι ποιό δυναμικός ο ήχος...

Θα δούμε.....

Θεωρητικά πάντα πόσες ώρες περίπου χρειάζοντα στρώσιμο.

Και επιπλέον τώρα τι να κάνω με τις ECC82 στην προενίσχυση?? Είναι harmonix και αυτές, αλλα υποψιάζομαι όπως και αυτές που άλλαξα είναι αρκετά παλιές!!