καλυτερες el34

Καλησπέρα και πάλι,

Μετά από 40 ωρίτσες περίπου, η Sveltana είναι ότι πρέπει για κάποιον που δεν θέλει πολύ "ζουμί", νομίζω είναι ιδανικές για ένα ποίο all around άκουσμα.

Εύγε φίλε Audiolytic.

Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος αν έχει ακούσει tung sol El34b? Ο ενισχυτής είναι vincent tac 34. Το μόνο ζητούμενο, είναι λίγο καλύτερα δυναμικά.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσες ώρες στρώνουν οι λάμπες και αν συγκρίνεις το άκουσμα των στρωμένων από τις άστρωτες που ακριβώς έγκειται η διαφορά;

Εχει ακούσει κανείς τις μαμά κινέζικες λάμπες του xindak V20; Είναι must η αλλαγή;

Last edited:
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσες ώρες στρώνουν οι λάμπες και αν συγκρίνεις το άκουσμα των στρωμένων από τις άστρωτες που ακριβώς έγκειται η διαφορά;

Εχει ακούσει κανείς τις μαμά κινέζικες λάμπες του xindak V20; Είναι must η αλλαγή;

Βασικά είχα τις ίδιες λάμπες πάνω σε έναν vincent tac 34. Αυτό που αναφέρεις στην αρχή, για στρώσιμο των λυχνίων, εγώ τον είχα βάλει επί μια εβδομάδα να παίζει σχετικά σε χαμηλές εντάσεις, σύνολο κανένα 50ωρο και αργότερα του ανέβασα στάθμες. Δεν νομίζω ότι θέλουν παραπάνω για να αρχίσουν να δείχνουν τα χαρακτηριστικά τους. Παρόλο αυτά...στην αρχή ήταν πιο σκληρές ψηλά, με μεσαία περιοχή λίγο πιο μπροστά. Στην πορεία, κάπου στις 80-90 ώρες, είχαν γλυκάνει πολύ και η μεσαία ήρθε στα ίσια της.
Τώρα για την απόδοσή τους, δεν τις σύγκρινα πάνω στον ίδιο ενισχυτή με άλλες el 34, παρά μόνο έκανα παιχνίδι με τις προενισχύτριες (6n3) αλλάζοντας τες με 2 jan 5670 που μου έδωσε φίλος να δοκιμάσω και πήρα λίγο πιο καθαρό ήχο στο σύνολο.
Αυτό τον καιρό δοκιμάζω κτ 77 οι οποίες τελικά είναι απλά αστέρια...
Aν πάντως παρέμενα σε καθαρά el 34, είχα σκοπό να δοκιμάσω sveltlana και tung sol el34 b.
Φίλος που δοκίμασε jj el34, δεν άκουσε ιδιαίτερη διαφορά από τις κινέζικες...παρά μόνο λίγο καλύτερη ανάλυση (αυτό είναι θετικό αλλά και αρνητικό) ψηλά...

Κι εγώ διαπίστωσα ότι μεσαίες-μεσοψηλές φωνάζουν λίγο και δεν είναι τόσο γεμάτες. Από ανάλυση όμως δεν παίζονται. Ακούω άπειρα πράγματα που δεν άκουγα πριν στα δισκάκια μου. Ήδη έπαιξα λίγο με την κλίση των ηχείων και είδα βελτίωση. Θα τη βρούμε την άκρη.

ΥΓ καλή η φάση με τις λάμπες... κάτι σαν το overclocking....

με την διαφορά ότι στο overclocking, με μια ψήκτρα καθάρισες...Οι λάμπες είναι πολυέξοδες...(σαν γυναίκες ένα πράμα)

Απάντηση: Re: καλυτερες el34

Tube: 6SN7GT(G)x2, 12AX7x2, EL34x4

Άσχετος είμαι παιδιά ακόμη. Αυτές τις λάμπες έχει. Οι δύο πρώτες είναι για προενίσχυση;

Αν δεν κάνω λάθος οι μικρές μπροστά 12αχ7 είναι οι προενισχύτριες και οι άλλες 2 οι οδηγήτριες..
Στην πορεία με τις 12ax7 μπορείς να κάνεις τρελό παιχνίδι...

Μην νομίζεις...και εγώ τον τελευταίο καιρό κόλλησα το μικρόβιο της λυχνίας...Βλέπεις..δεν φρόντισε κανείς να με προειδοποιήσει...:smash:

Γι αυτό χρησιμοποιούσα συνέχεια το ρήμα "μπλέξω".... τώρα κατάλαβα. Θυμήθηκα ότι στον δεύτερο λαμπάτο που πήρα (Raysonic SE-30 MKII) οι μικρούλες δεν είναι κινέζικες αλλά Made in Russia. Μάλλον γι αυτό ο ήχος είναι πιο ζεστός και βαθύς. Όχι όμως τόσο αναλυτικός.

Νομίζω ότι ο raysonic έχει και την 2πλασια τιμή αν δεν κάνω λάθος. Δεν νομίζω να οφείλεται μόνο στη διαφορά κίνας-ρωσίας, γιατί απ όσα διαβάζω, οι κινέζοι στην αντιγραφή είναι super.
Γενικότερα, από αναφορές πάντα και όχι από προσωπική άποψη πάνω σ αυτό, οι ρώσικες μπορεί να κάνουν κάποια διαφορά όταν πρόκειται για nos...κι αυτό από 70 και πίσω..
Πάντως, είναι πάφθηνες αν θελήσεις να τις αντικαταστήσεις. Το έψαξα το θέμα πολύ πρόσφατα με βοήθεια από μέλη του φόρουμ πάντα

Διπλάσια τιμή έχει, αλλά τον πήρα μεταχειρισμένο 800 ΕΥΡΩ. Είναι class A και έχει παραπάνω λάμπες. Το ξέρω ότι θεωρητικά τουλάχιστον είναι ανώτερης κλάσης μηχάνημα. Απλά δεν είχε κάλυμμα για τις λάμπες και στο μισάωρο στο σύνθετο που τον είχα έβραζε (όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και το σύνθετο). Τον πήγα στο γραφείο μου όπου οι λάμπες ανασαίνουν κανονικά και δεν υπάρχουν μωρά να παίζουν τριγύρω. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα τον ήχο κάπου ενδιάμεσα στους δύο. Οπότε -αφού τον παίξω καμιά δύο εβδομάδες- θα πειραματιστώ με τοποθέτηση αρχικά και μετά με λάμπες, αν χρειαστεί.

Το καλύτερο αυτό. Δώστου τουλάχιστον 2 εβδομάδες να δεις πως θα πάει και μετά ψάχνεσαι για λάμπες...Πάντως, φίλος πολύ γνώστης, φρόντισε να μου ανοίξει τα μάτια (και τ αυτιά) πως γενικότερα οι λυχνίες και ειδικά της μικρής κατηγορίας τιμής, θέλουν ηχείο που να μην πέφτει κάτω από 6ωμ αντίσταση, ώστε να παίξουν όπως πραγματικά μπορούνε..

Άρα τα κλιπς παρόλο που όλοι λένε ότι είναι ταμάμ για λυχνία δεν είναι και τα καταλληλότερα (από όσο ξέρω πέφτουν και στα 4), αλλά ΣΑΦΩΣ φθηνότερα γιατί αυτά που λές έχουν μίνιμουμ τριχίλιαρο :smash:

Θα χρειαστώ τη γνώμη σου (και του γνώστη φίλου σου) για λαμπούλες σύντομα. Ας ακούσουμε λίγο μουσικούλα πρώτα. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι κάθε μηχάνημα έχει να δώσει κάτι δικό του στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: καλυτερες el34

Άρα τα κλιπς παρόλο που όλοι λένε ότι είναι ταμάμ για λυχνία δεν είναι και τα καταλληλότερα (από όσο ξέρω πέφτουν και στα 4), αλλά ΣΑΦΩΣ φθηνότερα γιατί αυτά που λές έχουν μίνιμουμ τριχίλιαρο :smash:

Τα κλιπς τα θεωρούν καλό ταίριασμα από άποψη ευαισθησίας, άρα δεν χρειάζεσαι πολλά watt, συν το ότι το "στρογγύλεμα" της λάμπας μπορεί να συμπεριφερθεί καλύτερα στον ιδιαίτερο ήχο της κόρνας. Αλλά από κει και πέρα, πέφτουν ανετότατα κάτω και από τα 4ωμ. Ένας ωραίος συνδυασμός που άκουσα, ήταν με τα pmc tb2i signature για παράδειγμα...τα οποία δεν πέφτουν κάτω από τα 6-6,5 ωμ