καλυτερες el34

Re: Απάντηση: καλυτερες el34

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω μετά από πόσες ώρες στρώνουν οι λάμπες και αν συγκρίνεις το άκουσμα των στρωμένων από τις άστρωτες που ακριβώς έγκειται η διαφορά;

Στις 100 περιπου ωρες οι πλειστες ειναι οκ.

Οταν στρωσουν,συνηθως φευγει μια ενοχλητικη φωτεινοτητα στις ψηλομεσαιες/ψηλες και στεγνο αδυναμο μπασο.

Οι αρμονικες αποδιδονται σωστα,μεγαλωνει το soundstage,και οι δυναμικες ειναι πιο ανετες και αβιαστες χωρις συμπιεση και ολα ειναι πιο τρισδιαστατα με πολυ καλυτερο resolution.

Αυτα :smile:

Το ευτυχές είναι ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν και με τις no name κινέζικες. Ενώ στην αρχή είχα σκοπό να τις πετάξω παρατήρησα ότι η βελτίωση στα παραπάνω ακριβώς σημεία που ανα φέρεις μετά το στρώσιμο είναι αισθητή-ακουστή. Θα τις κρατήσω καβάντζα.
Διάβασα ότι ακόμα και στρωμένες λάμπες αν τις βγάλεις και τις βάλεις σε άλλο μηχάνημα ή ακόμη και στο ίδιο θέλουν χρόνο να αποδώσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό και πόσο χρόνο;

Θα ελεγα οτι οι στρωμενες ειναι στρωμενες.

Αν καθονται λιγο καιρο χωρις χρηση,απλα θα θελουν λιγη ωρα χρησης για να παιξουν οπως πρεπει αλλα οχι ωρες.

Οσο για το στρωσιμο αν μπουν σε αλλο μηχανημα,νομιζω δεν θα συμβαινει κατι τετοιο.

Οι Κινεζικες λαμπες δεν ειναι τοσο κακες οσο νομιζουμε...........

Συμφωνώ. Αν δεν ήταν κινέζικες μπορεί και να μην τις αλλάζαμε! Έβαλα ένα κοντσέρτο για πιάνο και έκπληκτος διαπίστωσα ότι η λάμπα μεταφέρει τον αέρα (αντηχήσεις) της αίθουσας συναυλιών. Απίστευτο. Πρώτη φορά άκουσα τόση αληθοφάνεια. Μέχρι τώρα άκουγα τζαζ κυρίως.

Η Shuguang και η TJ Full Music εχουν πολυ καλες και βελτιωμενες σειρες λυχνιων τωρα.

Λεγεται δε οτι εχουν βελτιωσει κατα πολυ και την ποιοτητα κατασκευης/αξιοπιστια,ιδιαιτερα η Shuguang.

Ηχητικα και σε σημεια οπως αυτα που αναφερεις προσωπικα τις βρισκω καλυτερες απο τις Ρωσικες.

Είμαι νήπιο ακόμα με τις λάμπες και ψάχνομαι. Λες να άφηνα πάνω τις κινέζικες μαμά (έχω αυτέσ και electroharmonix) και να έπαιζα μόνο με 12ΑΧ7 και 6SN7; Ειδικά από τις πρώτες έχω 3 διαφορετικά ζεύγη; Οι electrogarmonix είναι ουδέτερες;

Έφτασε η ώρα για παραγγελία καινούριων EL34. Ένα σετ θα είναι σίγουρα οι JJ TESLA EL34L που μου τις πρότεινε ο κατασκευαστής. Επίσης μου σύστησε ρώσικες λάμπες έναντι των μαμά κινέζικων. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τις Tung Sol EL34. Θα μπορούσε κανείς να τις περιγράψει ηχητικά;

Κάποια άλλη πρόταση από ρώσικες νέας παραγωγής; Τζαζιές, φωνές, ακουστικά σύνολα και κλασική ακούω κυρίως.

Είμαι νήπιο ακόμα με τις λάμπες και ψάχνομαι. Λες να άφηνα πάνω τις κινέζικες μαμά (έχω αυτέσ και electroharmonix) και να έπαιζα μόνο με 12ΑΧ7 και 6SN7; Ειδικά από τις πρώτες έχω 3 διαφορετικά ζεύγη; Οι electrogarmonix είναι ουδέτερες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λυχνία που να χαρακτηρίζεται,ουδέτερη!

Θα προτεινα να πειραματιστεις σταδιακα με τις υπαρχουσες 12αχ7.Η σημαντικοτερη αναβαθμιση τελειται στο σταδιο της προενισχυσης.Vintage nos or old stock from telefunken,mullard ,brimar fhilips,siemens,tesla,mazda,valvo,amperex αποτελουν εξαιρετικες επιλογες
Γιατο πως ακουγονται αυτες κοιτα εδω www.audiotubes.com
Αφου καταληξεις στο ηχητικο κομματι,αγοραζεις απο χομπιστες στην Ελλαδα κυρια,χωρις να αποκλειω και τα ιμπει.Το κοστος ειναι μεγαλυτερο αλλα θα σε αποζημειωσουν ηχητικα,εφοσον εχουν επιλεγει σωστσ,με την μακροβιοτητα και την σταθεροτητα της αποδοσης τους
Σε καμμια περιπτωση δεν χρησιμοποιεις αλλο τυπο περαν αυτου που προτεινει ο κατασκευαστης,δηλαδη για 12αχ7 βαζεις 12αχ7 η ecc83 και οχι 5751.Διαβαζεις τα χαρακτηριστικα του κυκλωματος και των προς επιλογη λαμπτηρων προσεκτικα.Οι ισοδυναμες λυχνιες διαφορετικης προελευσης δεν εχουν παντα τα ιδια ηλεκτρικα χαρακτηριστικα(αμερικανικες,ευρωπαικες,ρωσικες,κινεζικες,ιαπωνικες)
Ελπιζω να βοηθησα καπως.

Γιώργο σε ευχαριστώ για το αναλυτικό ποστ. Αγόρασα 6-7 ζεύγη NOS 12ΑΧ7 και 12ΑU7 και έχω βγάλει τα προσωπικά μου συμπεράσματα. Η αγορά νέων EL34 γίνεται λόγω αντικατάστασης των παλιών και όχι καθαρά για πειραματισμό.

Re: Απάντηση: καλυτερες el34

Μόλις τώρα αξιώθηκα να δοκιμάσω τις JJ Tesla EL34L. Οι λάμπες είναι καινούριες-άστρωτες. Κατ' αρχας κερδίζουν ένα κλικ σε ανάλυση και αληθοφάνεια από τις κινέζικες (Shuguang EL34-B). Ωστόσο παρατήρησα ότι υστερούν σε σώματα από μεσοχαμηλά και κάτω, αλλά παραμένουν πεντακάθαρες δε μπερδεύουν. Γενικά προς το παρόν οι εντυπώσεις είναι θετικές. Παρακαλάω με το στρώσιμο να φύγει αυτή η ελαφρά "στεγνάδα" που έχουν. Πάντως μιλάμε για διαφορές/λεπτομέρειες που για άλλους μπορεί να είναι μεγάλες και για άλλους αμελητέες. Πλην όμως σαφώς ακουστές.