Καλύτερες Ρυθμίσεις FFDShow

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Γεια σε όλους!
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω στο FFDShow που να βελτιώνουν γενικά την ποιότητα του βίντεο. Ξέρω ότι κάθε μορφή έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα και με το μέσο προβολής αλλά ΓΕΝΙΚΑ τι πρέπει να έχω τικαρισμένο; Υπάρχουν ρυθμίσεις που να ισχύουν παντού; Για κάθε μορφή video;

Έχω ακούσει για Post processing, Blur, NR...

Υπάρχουν guides ή tutorials σχετικά με αυτό το θέμα;

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας και ζητώ συγνώμη αν έχει αναφερθεί ξανά αυτό το thread (πάντως μετά από ένα πρόχειρο search δεν είδα κάτι)...

Ευχαριστώ!

Thanks.
Αλλά οι οδηγίες που υπάρχουν στα λινκς αφορούν κάθε χρήση;
Αν π.χ. θέλω να παίξω ένα video στην tv απ'το ps3 (μέσω tversity) θα είναι σωστές;;; Ή είναι μόνο για αναπαραγωγή στο pc;

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι για το FFDshow, αλλά το "πνεύμα" των ρυθμίσεων μπορεί να εφαρμοστεί γενικότερα.
Στο FFDShow θέλω να εφαρμόσω τις ρυθμίσεις! Απλά δεν ξέρω αν ισχύουν για κάθε φορμά βίντεο και για κάθε μέσο προβολής (pc, tv)!
Π.χ.1 αν ρυθμίσω τo Resize&Aspect σύμφωνα με τις διαστάσεις του μόνιτορ του pc, δεν θα πρέπει να αλλάξω αυτές τις ρυθμίσεις όταν προβάλω στην τηλεόραση???
Π.χ.2 μήπως το Blur&NR ή το Sharpen βελτιώνουν την εικόνα πχ. των divx/xvid αλλά χειροτερεύουν την εικόνα των mpg/wmv κλπ.

Γι'αυτό ζήτησα κάποιες ΓΕΝΙΚΕΣ ρυθμίσεις που να ισχύουν παντού, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζω τις ρυθμίσεις ανάλογα με την περίπτωση...

1) Φυσικά και ανάλογα με τη φυσική ανάλυση του μέσου στο οποίο προβάλεις, θα πρέπει και να αλλάζεις τις παραμέτρους του Resize & Aspect.

2) Όντως, αυτά τα φίλτρα είναι περισσότερο για υλικό SD ή μικρού bitrate. Αν παίζεις αρχεία σοβαρού bitrate & ανάλυσης μάλλον κακό θα κάνουν.

Αλλά δεν υπάρχει λύση που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Πάντα είναι θέμα υλικού.

Εγώ έχω καταλήξει να μην χρησιμοποιώ καθόλου enhancements (Blur/NR. sharpen, post processing κτλ) αλλά διότι παίζω πια μόνο HD υλικό σοβαρού bitrate.