Καλύτερη 46άρα μέχρι 1400 Ευρώ

nikolouzos

New member
3 April 2011
16
Καλησπέρα σε όλους.
Αυτό είναι το πρώτο μου post, οπότε συγχωρείστε μου τυχόν παραλείψεις.

Ετοιμάζομαι να ανοίξω σπίτι και ψάχνω να βρω μια τηλεόραση που θα μπει σε σαλόνι με καναπέδες σε απόσταση περίπου στα 3 μέτρα. Η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες HD σε mkv, μπάλα και όποτε περισσεύει λίγος χρόνος για gaming. Θα με ενδιέφερε αρκετά να μπορεί να συνδεθεί στο internet και να μπορεί να παίξει μόνη της HD ταινίες.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι το σαλόνι είναι πάρα πολύ φωτεινό και η τηλεόραση θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο νοτιοδυτικές μπαλκονόπορτες, άρα θα είναι σε αρκετά φωτεινό σημείο. Επίσης δε θα ήθελα σε μέγεθος να πάω πάνω από 46 ή 47 ίντσες και οικονομικά να ξεφύγω πιο πάνω από 1400 Ευρώ. Για να είμαι ειλικρινής έχω επηρεαστεί από φίλους και θα προτιμούσα τηλεόραση LED.

Αρχικά σκεφτόμουν να αγοράσω την LG LX6500, αλλά ένας πωλητής μου πρότεινε την LG LE8500 επειδή είναι full LED. Το αστείο είναι ότι την ίδια ώρα ήρθε ένας άλλος πωλητής και κατηγόρησε και τις δύο και πρότεινε ως καλύτερη την Sharp Aquos LC-46LE810E επειδή έχει 4 χρώματα, λέγοντας ότι η Sharp είναι καλύτερη εταιρία και φτιάχνει όλες τις τηλεοράσεις της στην Ιαπωνία.

Κοιτώντας το forum εντόπισα επίσης την Samsung UE46D6100, την Sony KDL-46EX720 και την Sony KDL-46HX800.
Μέχρι 1400 Ευρώ ποια τηλεόραση από αυτές ή κάποια άλλη μου προτείνετε;

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

:2thumb22sup:

Ωραιες ολες αυτες που προτεινεις αλλα για την χρηση που βλεπω εγω θα πηγαινα σε πλασμα των οποιων την κινηματογραφικοτητα , την φυσικη εικονα και την αρμονια δεν την φτανουν οι LED/LCD.

Μπορει στην αρχη να φαινονται εντυπωσιακες αλλα γρηγορα καταλαβαινεις οτι ειναι "ψευτικες" (ειδικα στα χρωματα) και κουραστικες.

Απο αυτες που αναφερεις μακρυα απο LE8500 λογω προβληματων που εχει βγαλει (banding) και απο την Sharp λογω "κιτρινιλας". Οι πωλητες παραλιγο να σε καψουν δηλαδη.

Οι αλλες τρεις που αναφερεις ειναι αρκετα καλες αλλα εγω οπως ειπα παραπανω θα πηγαινα σε πλασμα...

http://www.skroutz.gr/s/323559/Panasonic-TX-P46G30E-46.html

Ειτε σε 46" ειτε σε 50".

Μηπως να περιμενουμε να δουμε και την Sharp LC-46LE830E?
Πάνω κάτω και εγω τα ίδια πραγματα με τον nikolouzos ζητάω.

Για καποιους "η Sharp είναι καλύτερη εταιρία και φτιάχνει όλες τις τηλεοράσεις της στην Ιαπωνία" , για εμενα και για το συνολο των καταναλωτων η συγκεκριμενη ειναι "καμμενο χαρτι". Γι'αυτο και σε πωλησεις εχει πιασει πατο.

Όντως οι Sharp απλώς δεν ''φτάνουν'' τις υπόλοιπες...ειδικά τα χρώματα (κίτρινο ιδιέταιρα) είναι αρκετά κορεσμένα...Δες Panasonic/Sam. plasma.Θα έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θα ήθελα πάντως τη γνώμη σας για LED τηλεόραση. Δύο πολύ καλοί μου φίλοι έχουν Plasma και με έχουν αποθαρρύνει από το να αγοράσω και εγώ. Συγκεκριμένα γκρινιάζουν ότι έχουν μείνει σκιές από τα λογότυπα των καναλιών (αν και μεταξύ μας δεν είναι ορατές όταν παίζει η τηλεόραση). Οπότε σκέφτομαι ότι αν δεν προτείνουν Plasma αυτοί που έχουν μάλλον θα υπάρχει κάποιο ζήτημα. Επιπλέον, λόγω χώρου θα ήθελα κάτι πιο μαζεμένο για αυτό και προτιμώ LED και κλίνω προς την SONY KDL-46EX720, η οποία από ότι διάβασα είναι και καλή σε φωτεινό περιβάλλον, αν και ο player της δεν υποστηρίζει mkv.

Περιμένω τη γνώμη σας για την SONY KDL-46EX720 ή για κάποια άλλη καλύτερη LED μέχρι 1400 Ευρώ.

Ευχαριστώ

Αυτο το φαινομενο που λες ονομαζεται image retention.

Σε αντιπαραθεση οι LED LCD εχουν φτωχη ομοιομορφια οθονης (clouding) , σχεδον μηδενικη γωνια θεασης και διαφορα αλλα που θελω μια σελιδα να αναλυσω.

Παρολα αυτα αν θελεις να παρεις Edge LED LCD συμφωνω για την EX720 , κοιτα και την Samsung D6510.

Yperion έχω ακούσει ότι οι Plasma έχουν πράγματι καλύτερη εικόνα και είναι πιο οικονομικές στο να τις αγοράσεις. Από την άλλη οι LED έχουν καλύτερη εικόνα σε φωτεινά δωμάτια όπως είναι αυτό που θα τοποθετήσω την τηλεόραση. Η ΕΧ720 από ότι διάβασα στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=76768 δεν έχει μεγάλο πρόβλημα clouding αλλά ο player της δεν είναι και πολύ καλός.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής επειδή η τηλεόραση που έχω τώρα είναι μια CRT 20ετίας ό,τι και να πάρω θα μου φανεί super. Απλά επειδή φτιάχνω σπίτι και τα ευρώ δεν περισσεύουν το ψάχνω λίγο περισσότερο προκειμένου να αγοράσω ότι καλύτερο μπορώ μέχρι τα 1400 ευρώ που διαθέτω.

Θα ήθελα πάντως τη γνώμη σας για LED τηλεόραση. Δύο πολύ καλοί μου φίλοι έχουν Plasma και με έχουν αποθαρρύνει από το να αγοράσω και εγώ. Συγκεκριμένα γκρινιάζουν ότι έχουν μείνει σκιές από τα λογότυπα των καναλιών (αν και μεταξύ μας δεν είναι ορατές όταν παίζει η τηλεόραση). Οπότε σκέφτομαι ότι αν δεν προτείνουν Plasma αυτοί που έχουν μάλλον θα υπάρχει κάποιο ζήτημα. Επιπλέον, λόγω χώρου θα ήθελα κάτι πιο μαζεμένο για αυτό και προτιμώ LED και κλίνω προς την SONY KDL-46EX720, η οποία από ότι διάβασα είναι και καλή σε φωτεινό περιβάλλον, αν και ο player της δεν υποστηρίζει mkv.

Περιμένω τη γνώμη σας για την SONY KDL-46EX720 ή για κάποια άλλη καλύτερη LED μέχρι 1400 Ευρώ.

H EX720 οντως ειναι καλη τηλεοραση αλλα δεν υποστηριζει mk
Οποτε η αγοραζεις εναν media player που παιζει τα παντα
η πας σε samsung που υποστηριζει τα παντα
Ριξε μια ματια και στην samsung Led 46D5500

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ευχαριστώ

Την περιμένω να μου έρθει αυριο οπότε απο Τετάρτη θα εχω περισσοτερες πληροφορίες για την 720. Παντως σε DEMO που την εχω δει μεχρι στιγμης και παντα σε σχεση τιμής / ποιοτητας εικόνας ειναι ότι ποιο καλυτερο κυκλοφορεί κατ εμε σε LCD παντα. Οσο για το εσωτερικό player της δεν με πολυαπασχολεί γιατι εχω ενα WDTV Live και τα παιζει όλα με πολυ καλη ποιότητα εικόνας.

Την περιμένω να μου έρθει αυριο οπότε απο Τετάρτη θα εχω περισσοτερες πληροφορίες για την 720. Παντως σε DEMO που την εχω δει μεχρι στιγμης και παντα σε σχεση τιμής / ποιοτητας εικόνας ειναι ότι ποιο καλυτερο κυκλοφορεί κατ εμε σε LCD παντα. Οσο για το εσωτερικό player της δεν με πολυαπασχολεί γιατι εχω ενα WDTV Live και τα παιζει όλα με πολυ καλη ποιότητα εικόνας.

Περιμένω άμεσα εντυπώσεις και φυσικά τιμή και μαγαζί αγοράς. Θέλω να την αγοράσω μέσα στην εβδομάδα οπότε ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σου.

Περιμένω άμεσα εντυπώσεις και φυσικά τιμή και μαγαζί αγοράς. Θέλω να την αγοράσω μέσα στην εβδομάδα οπότε ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σου.

Τιμή αγοράς 1150 απο ΚΟΤΣΩΒΟΛΟ στο Mall. -20% σε 'ολες τις TV για μερικές μέρες λέει (και 12 ατοκες μεσω πιστωτικής) . Παρε ενα τηλεφωνο αν θες να σου πουν ποσο θα κρατήσει η προσφορά.
Θα ενημερώσω για ποιοτητα εικόνας μόλις τη παρω αν και το προηγουμενο μετρο συγκρισης για μένα ειναι μια SAMSUNG 32αρα CRT (5ετιας) με τρομερά προβληματα γεωμετριας ..

Yperion έχω ακούσει ότι οι Plasma έχουν πράγματι καλύτερη εικόνα και είναι πιο οικονομικές στο να τις αγοράσεις. Από την άλλη οι LED έχουν καλύτερη εικόνα σε φωτεινά δωμάτια όπως είναι αυτό που θα τοποθετήσω την τηλεόραση.

Αυτο που λες δεν ισχυει.

Υπαρχουν LED LCD (μην ξεχναμε να κολλαμε και το LCD διπλα στο LED , παραλλαγη των LCD ειναι οι συγκεκριμενες τηλεορασεις) με γυαλι μπροστα στο πανελ που εχουν περισσοτερες ανακλασεις και απο τις περισσοτερες πλασμα.

Τετοιες περυσι ηταν οι LG LX9500 , η Philips 8605 η Sony NX800 και αρκετες αλλες.

Παρολα αυτα αφου δεν εισαι ζεστος με τις πλασμα κοιτα τις LED LCD που αναφερω παραπανω.

Yperion έχω ακούσει ότι οι Plasma έχουν πράγματι καλύτερη εικόνα και είναι πιο οικονομικές στο να τις αγοράσεις. Από την άλλη οι LED έχουν καλύτερη εικόνα σε φωτεινά δωμάτια όπως είναι αυτό που θα τοποθετήσω την τηλεόραση.
Επίσης οι Plasma καίνει αρκετά παραπάνω απο τις LED-LCD (συνήθως 3πλάσια Watt) σε ίδιες διαστάσεις οθόνης..

Επίσης οι Plasma καίνει αρκετά παραπάνω απο τις LED-LCD (συνήθως 3πλάσια Watt) σε ίδιες διαστάσεις οθόνης..

Το εχεις μετρησει με καποιο μηχανημα? Ποια τηλεοραση LCD και ποια πλασμα μετρησες?

Απάντηση: Re: Καλύτερη 46άρα μέχρι 1400 Ευρώ

Από την άλλη οι LED έχουν καλύτερη εικόνα σε φωτεινά δωμάτια όπως είναι αυτό που θα τοποθετήσω την τηλεόραση.

Ετσι ακριβως ειναι φιλε μου...
Εφοσον μαλιστα θα βλέπεις σε ιδιαίτερα φωτεινό δωματιο η LCD-LED ειναι η καλύτερη επιλογη.
Χωρια του γεγονότος που σου επισήμαναν οι φιλοι σου και που προφανως κανεις δεν θελει να μπλεξει.

Ακομη και αν εχει γυαλι μπροστα οπως αυτες που ανεφερα παραπανω?

Cons: Reflections on the screen in a brightly lit room, especially when off angle. Sound quality below average from the built in speakers. Best use a home theatre system. Phones jack was rear (hard to find) and should have independent volume setting.

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-infinia-47lx9500/4864-6482_7-33943809-1.html

LG-LX9500-3D-LEDTV-models-493x328.jpg

Αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη για φωτεινο δωματιο?

lglx950live-1.jpg

Last edited:
Υπαρχουν επιλογες σε lcd led που εχουν σαφως λιγοτερη αντανάκλαση απο αυτη που δειχνεις.
Προσφατα φιλος μου πηρε lg για αυτο το λογο αλλα δυστυχώς αυτη τη στιγμη ξεχνω το μοντελο.
Απο την αλλη Plasma για φωτεινο χωρο δε θα βρεις.