Καλυτερη εφαρμογη για φωτογραφιες

adi32

AVClub Addicted Member
17 October 2006
2,483
Ποιο θεωρειτε πιο ολοκληρωμενο προγραμμα για φωτογραφιες και βιντεο ?
Χρησιμοποιω το CAMERA MX
το οποιο βγαζει πολυ καλες φωτο και βιντεο και σε 16:9
Σε συνθηκες πολυ χαμηλου φωτισμου παντως δεν τα καταφερνει και τοσο καλα χωρις φλας
Δοκιμασα σημερα το Camera FV-5 που εχει πολλες ρυθμισεις ISO κλπ αλλα δεν μπορω να βρω επιλογη για 16:9
Αυτο με ρυθμιση ISO στο max βγαζει παρα πολυ καλυτερες φωτο σε πολυ χαμηλο φωτισμο
Το θεμα με το 16:9 ειναι οτι οι φωτο που βγαζω με το Camera FV-5 ειναι 3264χ2448 (4:3)
ενω με το CAMERA MX 3264χ1836 (16:9)
Υπαρχει τροπος με το Camera FV-5 να τις κανω 16:9 ή πρεπει να τις κοβω με καποιο προγραμμα στο pc ?

Γενικα πιστευετε οτι ειναι καλυτερο να βγαζουμε τις φωτο σε 4:3 ή 16:9 ?

Στις επιλογες καποιας εφαρμογης ή της στοκ καμερας του κινητου ?

To camera mx που μου βγαζει καλυτερες φωτο εχει 4 3 1 1 και 16 9
Ξερεις καποιο αλλο ?

Δεν έχω ασχοληθεί με τις φωτογραφίες σε Android. Το tablet μου έχει χάλια φωτογραφική αλλά σκοπεύω να πάρω κινητό με καλύτερη.

Δεν ξέρω για πρόγραμμα, αλλά όλα τα κινητά που είχα ποτέ έβγαζαν φωτογραφίες μόνο σε διάσταση 4:3. Με διάφορες αναλύσεις, αλλά πάντα ο λόγος ήταν 4:3. Και το τωρινό μου, και ακόμα και ένα που στην εποχή του θεωρούνταν το καλύτερο για φωτογραφίες, και που ακόμα χρησιμοποιώ σαν φωτογραφική μηχανή. Δεν έχω καταφέρει να πάρω κινητό με καλύτερη μηχανή από τότε, και ούτε κανονική φωτογραφική μηχανή δεν έχω καταφέρει να πάρω. Πάντως αυτό δείχνει ότι για τα κινητά αυτή την αναλογία έχουν επιλέξει όλοι. Η αναλογία 16:9 μάλλον θεωρείται έξτρα, και δεν ξέρω ποια εφαρμογή θα την έχει.
Πάντως η αναλογία 4:3 είναι δύσκολη στην εκτύπωση, και στον εκτυπωτή μου και στα φωτογραφικά χαρτιά μου ήθελε πάντα πλαίσιο δεξιά αριστερά ή κόψιμο της εικόνας πάνω-κάτω.

PHOTO_20140114_101158.jpg

Thanks! Πολύ καλύτερες photos από το εργοστασιακό application!
Μια που μόλις τράβηξα με το Camera MX

Από ότι είδα το Camera mx δεν έχει χειροκίνητες ρυθμίσεις, αλλά modes λειτουργίας. Στο μικρό μου πάντως Samsung με την μικρή σε ανάλυση κάμερα χωρίς φλας, το night mode (νυχτερινή λειτουργία) κάνει θαύματα. Μόνο που θέλει ακίνητη εικόνα γιατί αυτή η λειτουργία έχει πολύ αργή ανανέωση της εικόνας και η κίνηση βγαίνει φλου. Αλλά η εικόνα βγαίνει φωτεινή σαν να έχω φλας. Το θέμα είναι ότι από ότι είδα στα σχόλια της εφαρμογής το Camera mx δεν έχει νυχτερινή λειτουργία. Αλλά αν έχει θα βελτιώνει αρκετά το πρόβλημα των νυχτερινών φωτογραφιών.

Παντως ειναι πολυ περιεργο να μην υπαρχει αλλη εφαρμογη που να μπορεις να ρυθμισεις το 16 9