Καλύτερη lcd 40-42'

johnythedirector

Established Member
23 November 2008
171
γεια σας φιλοι μου,,

1)σκοπευω σε αγορα lcd σε αυτο το μεγεθος με τιμη εως 1200 ευρω,θα ηθελα να μου προτεινετε οτι εσεις νομιζετε...
2)και κατι άλλο οι καινουριες Led της samsung ποσο καλυτερες ειναι απο τις απλες Lcd?
βασικα ηδη μια και ...χμμ..υπηρχε διαφορα..μεγαλη!!!
3)τελος θα ηθελα να μου πειτε τις 10 καλυτερες lcd 40-42 ανεξαρτητως τιμης.
ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα...

Γιατί υποχρεωτικά LCD ? Ti xρήση θα κάνεις?
Η καλυτερη 42αρα αυτη τη στιγμη (ανεξαρτητως τιμης, τεχνολογιας,αναλυσης) με το υπέρτατο value for money ειναι η Panasonic 42PX80 ...:a0210:

Προφανως η ιδια η Panasonic δεν το πιστευει αυτο αλλιως δεν θα εβγαζε την PZ80...

Πισω στο θεμα μας . νομιζω οτι η απαντηση στο ερωτημα λεγεται 40W4500.

Ακριβώς... Το ότι έχει έναν από τους καλύτερους λόγους απόδοσης προς τιμή (η ΡΧ80/8) δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη... Τι να πούνε και οι μαύρες μετά...

γιατι θέλω lcd?Γιατι δεν εχει burn in και στρωσιματα...εχω αδικο?επισης να τονισω πως θελω 100 hz και full hd(αλλωστε τα 2 αυτα χαρακτηριστικα θα ειναι ο κανονας σε 1 χρονο απο τωρα,οποτε ειναι χαζομαρα να παρω κατι λιγοτερο σωστα.?

Προφανως η ιδια η Panasonic δεν το πιστευει αυτο αλλιως δεν θα εβγαζε την PZ80...

Πισω στο θεμα μας . νομιζω οτι η απαντηση στο ερωτημα λεγεται 40W4500.

Ενω η SONY ......-bye-

Re: Απάντηση: Καλύτερη lcd 40-42'

γιατι θέλω lcd?Γιατι δεν εχει burn in και στρωσιματα...εχω αδικο?επισης να τονισω πως θελω 100 hz και full hd(αλλωστε τα 2 αυτα χαρακτηριστικα θα ειναι ο κανονας σε 1 χρονο απο τωρα,οποτε ειναι χαζομαρα να παρω κατι λιγοτερο σωστα.?

Δεν θα ειναι ο κανονας σε ενα χρονο...ηδη ειναι ο κανονας...

Αν καποιος αλλος μπορει να σκαφτει καποια καλυτερη απο την W4500 στα λεφτα αυτα να προτεινει ειμαστε ολο αυτια...-bye-

1. Samsung 40Α656, Sony 40W4000, LG 42LG7000

2. Αυτό θα πρέπει να το κρίνεις εσύ.

3. Μερικές με τυχαία σειρά: Sony (40Z4500, 40X4500, 40W4500), Samsung (40A786, 40A756, 40A856), Philips (42PFL9903, 42PFL9803, 42PFL9703)

Ρε γιωργο για πες μια η samsung A656 Ή SONY W400
πιο παλια ηθελα να παρω την 4000 αλλα δεν ειχα λεφτα..
η 656 βγηκε πιο μετα?

Ξερετε κανα μαγαζι να πουλαει φθηνα και καλα?

την συγκριση καντην με κριτηριο τις ταινιες και πιο πολυ playstation σορυ αν φαινομαι για βλαμμενο με το doublepost αλλα δεν μπορω να περιμενω δεκα λεπτα για να κανω edit!

thanks in advance

α καλα τωρα ξεκολλησε..

Last edited:
Ρε γιωργο για πες μια η samsung A656 Ή SONY W400
πιο παλια ηθελα να παρω την 4000 αλλα δεν ειχα λεφτα..
η 656 βγηκε πιο μετα?

Ξερετε κανα μαγαζι να πουλαει φθηνα και καλα?

Πολύ καλές και οι δύο για τα χρήματα τους. Η Sony μπορεί να μην έχει 100Hz, αλλά είναι πιο "plug and play", ειδικά χρωματικά. Η Samsung προσφέρεται για πειραματισμούς, καλιμπραρίσματα και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν θυμάμαι ποια βγήκε πρώτη, αλλά δεν πρέπει να παρουσιάστηκαν με μεγάλη διαφορά γιατί έχω ζαλιστεί να βλέπω νήματα για επιλογή μεταξύ των δύο ;)

Ρε συ μπορεις να μου πεις κατα τη γνωμη σου ποια ειναι καλυτερη για ταινιες και playstation ? Λογικα τα 100hz ειναι καλυτερα.. και αν θυμαμαι καλα η sony ειχε 8m/s αποκριση οποτε να προτιμησω την samsung εσυ τι λες δεν ειμαι και ειδικος στις τηλεορασεις.

Δύσκολη επίλογή... H Samsung, είναι πλέον φτηνότερη από τη Sony, οπότε αυτό και μόνο αυτόματα θα σε κατεύθυνε προς τα εκεί, καθότι είναι πιο πληθωρική σε χαρακτηριστικά.

H Sony όμως έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα έναντι της Samsung:

(1) Κορυφαία χρωματική ακρίβεια (Η Samsung και καλιμπραρισμένη, είναι 1-2 κλικ πίσω σε αυτόν τον τομέα).

(2) 60ms μικρότερο lag στο game mode.

Δεν παύει όμως να μην έχει 100 Hz και κάποια άλλα καλούδια που έχει η Samsung και είναι και ακριβότερη... Οπότε, ζυγίζεις ανάλογα με τις προτεραιότητες σου και αποφασίζεις...

Αυτο το 60ms με πονεσε λιγο..πως μεταφραζεται στην πραξη δηλαδη μαπα το online(παιχνιδι) στη samsung?Αφου δεν εχει 100hz θα επρεπε να ηταν πιο αργη η Sony με εχεις μπερδεψει λιγο..Τελος παντων και οι δυο εχουν την ιδια τιμη αν θυμαμαι η samsung ειναι 10 Ε πιο κατω ασημαντη διαφορα..

Μπορειτε να με ενημερωσετε τι περισσοτερα χαρακτηριστικα εχει η samsung απο την sony γενικα την τηλεοραση την θελω για να εχει καλη αποδοση στις ταινιες και σιγουρα στο playstation οχι οτι οι αλλες λειτουργιες με αφηνουν αδιαφορο αλλα εκει ειναι που φαινεται πραγματικα η αξια της.

Ρε συ μπορεις να μου πεις κατα τη γνωμη σου ποια ειναι καλυτερη για ταινιες και playstation ? Λογικα τα 100hz ειναι καλυτερα.. και αν θυμαμαι καλα η sony ειχε 8m/s αποκριση οποτε να προτιμησω την samsung εσυ τι λες δεν ειμαι και ειδικος στις τηλεορασεις.

Για την χρήση που λες θα προτιμούσα την Sony για τους λόγους που ανέφερε ο Γιάννης (JL_?).

Μπορει στο τελος να μην ειμαι κοντα σε dslam του οτε και να με ριξουν πολυ στην ταχυτητα οποτε να μην αποκλεισω τηλεοραση μονο και μονο για το online εσεις τι λετε?
Τι αλλες λειτουργιες εχει η samsung παραπανω απο την sony?
Να μην παρω τηλεοραση μονο για μενα.Γιατι θα βλεπουνε και αλλοι σε αυτην..
ευχαριστω

Αυτο το 60ms με πονεσε λιγο..πως μεταφραζεται στην πραξη δηλαδη μαπα το online(παιχνιδι) στη samsung?Αφου δεν εχει 100hz θα επρεπε να ηταν πιο αργη η Sony με εχεις μπερδεψει λιγο..Τελος παντων και οι δυο εχουν την ιδια τιμη αν θυμαμαι η samsung ειναι 10 Ε πιο κατω ασημαντη διαφορα..

Μπορειτε να με ενημερωσετε τι περισσοτερα χαρακτηριστικα εχει η samsung απο την sony γενικα την τηλεοραση την θελω για να εχει καλη αποδοση στις ταινιες και σιγουρα στο playstation οχι οτι οι αλλες λειτουργιες με αφηνουν αδιαφορο αλλα εκει ειναι που φαινεται πραγματικα η αξια της.

Κοίτα, τα 100Hz ουσιαστικά είναι η εμπορική ονομασία στις τηλεοράσεις αυτού που ονομάζουμε υπεροδήγηση στις οθόνες υπολογιστών, κοινώς ένας τρόπος να επιτύχουμε μικρότερο response time. Απλώς επειδή οι τηλεοράσεις είναι φτιαγμένες πρωταρχικά για σήματα κινούμενης εικόνας, μαζί με τα κυκλώματα υπεροδήγησης πάνε πακέτο και επεξεργαστες βίντεο για απλή επανάληψη ή interpolation των καρέ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε αυξημένο φόρτο επεξεργασίας σε σχέση με μία συμβατική 50άρα και μία μικρή καθυστέρηση στην απεικόνιση (το λεγόμενο lag).

Tα βασικά παραπανήσια χαρακτηριστικά της Samsung σε σχέση με τη Sony, είναι:
(1) 100 Ηz
(2) Frame Interpolation
(3) Γυαλιστερή επίστρωση στο πάνελ (όχι απαραίτητα καλό, οι εταιρείες πάντως το χρεώνουν ακριβότερα)
(4) 1 HDMI παραπάνω
(5) Φωτιζόμενο τηλεχειριστήριο
(6) Υποτυπώδες σύστημα χειροκίνητης διαχείρησης χρώματος
(7) Πιο "χλιδάτη" εμφάνιση

@Γιώργος: Η σειρά W4000 ήταν η LCD που ερωτεύτηκα, κυρίως λόγω της απίστευτης χρωματικής ακρίβειας που έχει και του εξαιρετικού μαύρου, αλλά οι τιμές της παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές...

Last edited:
Ωραια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις μου φαινεται θα μεινω με την αρχικη μου επιλογη την w4000 ..ξερετε κανα καλο μαγαζακι για tv και ps3?

Και η W4000 εχει ενα ειδος "clear panel" με λιγοτερες ανακλασεις απο τη Samsung , επισης το χειριστηριο μπορει να μην ειναι φωτιζόμενο αλλα ειναι πιο καλοκατασκευασμενο και τελος εχει και καλυτερο ηχο.-bye-

@Γιώργος: Η σειρά W4000 ήταν η LCD που ερωτεύτηκα, κυρίως λόγω της απίστευτης χρωματικής ακρίβειας που έχει και του εξαιρετικού μαύρου, αλλά οι τιμές της παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές...

Γιάννη και για μένα χρώματα και μαύρο είναι οι πρώτες προτεραιότητες στο θέμα εικόνα. Οι Sony από W και πάνω με καλύπτουν και στους δύο αυτούς τομείς:a0210: Εκεί που μου τα χαλάνε λίγο είναι στην οξύτητα που μου κακοφαίνεται ακόμα και με την ρύθμιση στο ελάχιστο, αλλά γούστα είναι αυτά :D