Καλύτερη ποιοτητα σε αντιγραφα Ταινιών..

nssa

Established Member
3 November 2006
119
0
Εχω καποιες ταινίες και θελω να κρατήσω αντιγραφα και βασικα να τις εχω αποθηκευμένες στον fileserver.. Eκανα καποιες δοκιμές να τα κάνω xvid αλλα η ποιότητα ακομα και στην 24άρα οθονη του imac ειναι για μενα κατω του μετρίου.. Πως μπορω να "παρω" την ταινία στο pc μου με την καλύτερη δυνατή ποιότητα χωρις να με ενδιαφέρει απαραίτητα η χωριτικότητα που θα πιάνει.. Ειμαι διαθετιμένος να "ξοδέψω" μεχρι και 3-4gb για καθε ταινία.

Θα ηθελα η ταινία να ειναι ενα αρχειο. Γινεται?

το θεμα δεν πιστευω να παραβαινει τους κανονες του φορουμ. Τις ταινιες τις εχω απλως θελω να τις εχω μονιμα και στον fileserver για να ειναι προσβασιμες απο ola τα pc στο σπιτι.

Λοιπόν οι λύσεις είναι ωε εξής.
Εαν επιμένεις σε 1 αρχείο μια λύση που είχα δει παλιά είναι το ratdvd http://ratdvd.ca/ Απ'οτι θυμάμαι η ποιότητα ήταν αρκετά καλή αλλά δεν το παρακολούθησα σαν πρόοδο. (Η συμπίεση είναι καλή περίπου 1.5 GB αν θες το τσεκάρεις)
Απο εκεί και πέρα οι λύσεις για μένα είναι η εξής
1 Για ευκολία DVD shrink όπου βάζεις στις ρυθμίσεις το μέγεθος που επιθυμείς και κάνεις reauthor μόνο την ταινία (φυσικά κόβεις τίτλους τέλους για να σώσεις χώρο).....κανονικό DVD
2 DVD Rebuilder οπου με λίγο ψάξιμο θα το κάνεις λίγο καλύτερο (αλλά πολύ πιο αργά).....κανονικό DVD
Τέλος το θέμα με την επανακωδικοποίηση σε Divx-Xvid κατα την προσωπική μου άποψη είναι αμφιλεγόμενο γιατί αρκετή πληροφορία χάνεται με αποτέλεσμα η ποιότητα να μην είναι ότι καλύτερο.
Βέβαια έχει τύχει να δώ μια φορά ένα Divx σε 800x600 αν θυμάμαι καλά απο γνωστή ταινία (μου διαφεύγει) οπότε ίσως με αρκετό πειραματισμό με τα φίλτρα του Avisynth κάνοντας resizing να πάρεις πιο αποδεκτή ποιότητα.
Στο forum του Doom υπάρχει ένα σκριπτάκι το λεγόμενο IIP το οποίο κάνει upconvert στα 720p με αρκετά καλά αποτελέσματα.Οπότε δρόμοι υπάρχουν πολλοί απλώς διαλέγεις και παίρνεις.
Καλή επιτυχία.

Αφού διαθέτεις 3-4 GB και θέλεις ποιότητα, καλύτερα ν' αποφύγεις το RatDVD. Χρησιμοποιήσε τα 2 που πρότεινε ο masteripper και για να έχεις ένα αρχείο ανά ταινία, επέλεξε output σε αρχείο image.

Last edited: