Kαλύτερη συνδεσμολογία ?

eftihios

Established Member
17 September 2007
105
sweden
Χαιρετώ όλα τα παιδιά του forum και έρχομαι κατευθείαν στο θέμα.
Ένας φίλος έχει TV Samsung LED UE32B7050, MediaCenterBose3·2·1® GSX DVD kai Receiver για επίγεια ψηφιακή συνδρομητική τηλεόραση (μένουμε Σουηδία και έχουμε μονό ψηφιακή τηλ. Επίγεια η Δορυφορική ). Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη συνδεσμολογία από ποιότητα ήχου εικόνας και άμα είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε μονό ένα τηλεχειριστήριο. Εγώ (αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός) του πρότεινα να μην χρησιμοποιήσει τον Receiver λόγο περιορισμένων εξόδων και να αγοράσει μια CA-modul για το Common Interface της tv γλιτώνοντας οποιαδήποτε συνδεσμολογία με Receiver και μετά να συνδέσει μόνο
TV Component ----MC Component
Diagital Audio Tv ----Didiatal Audio MC
Καμιά καλύτερη πρόταση?

Συγγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Attachments

• receiver.jpg
    receiver.jpg
    54.5 KB · Views: 16
  • mediacenter.jpg
    mediacenter.jpg
    28.2 KB · Views: 17
  • tv.jpg
    tv.jpg
    79 KB · Views: 15
Σχετικά με την τηλεοπτική λήψη. Υπάρχει ψηφιακός δέκτης. Αυτός λογικά λαμβάνει επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Είναι οι εκπομπές στην Σουηδία συνδρομητικές; Δηλαδή χρειάζονται κάρτα για να παίξουν;

Αν ναι, τότε όντως χρειάζεται κάποιο cam για την τηλεόραση. Αν όμως ο δέκτης δεν δέχεται κάρτα, μήπως απλά μπορείτε να τα λάβετε με την τηλεόραση όπως είναι, χωρίς να αγοραστεί κάτι; Δεν δοκιμάζετε;

Για το BOSE media center (που από ότι καταλαβαίνω είναι και dvd player), η καλύτερη σύνδεση που βλέπω είναι component (προσοχή όχι composite - η component έχει 3 καλώδια) και ήχος φυσικά η SPDIF. Βλέπω ότι το BOSE έχει τουλάχιστον οπτική έξοδο, αλλά δεν μπορώ να δω αν η τηλεόραση έχει ανάλογη είσοδο.

Βέβαια φαντάζομαι ότι το BOSE θα έχει τα δικά του ηχεία, που μάλλον θα παίζουν καλύτερα από της τηλεόρασης. Οπότε, και απλό stereo να δωθεί από το BOSE στην τηλεόραση την δουλεία του θα την κάνει...

Επίσης θέλετε και μεταφορά ήχου από την τηλεόραση στο BOSE, ώστε να μπορούν να ακούγονται τα κανάλια από το BOSE. Σαν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο;

Σχετικά με την τηλεοπτική λήψη. Υπάρχει ψηφιακός δέκτης. Αυτός λογικά λαμβάνει επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Είναι οι εκπομπές στην Σουηδία συνδρομητικές; Δηλαδή χρειάζονται κάρτα για να παίξουν;

Αν ναι, τότε όντως χρειάζεται κάποιο cam για την τηλεόραση. Αν όμως ο δέκτης δεν δέχεται κάρτα, μήπως απλά μπορείτε να τα λάβετε με την τηλεόραση όπως είναι, χωρίς να αγοραστεί κάτι; Δεν δοκιμάζετε;

Οι εκπομπες ειναι συνδρομητικες και χριεζεται καρτα. Ο ψηφιακος δεκτης που εχουμε ειναι της εταιριας που εχουμε την συνδρομη αλλα οπως βλεπεις στην πρωτη εικονα ,εχει μονο scart για αυτο προτεινα cam για την τηλεόραση για να εχουμε τουλαχιστον 100% ψηφιακο σημα απο cam σε τηλ.
Για συνδεση [FONT=&quot]TV[/FONT] / [FONT=&quot]M[/FONT][FONT=&quot]edia[/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot]enter[/FONT] πιστευεις οτι αυτη που διαλεξα
Diagital Audio Tv ----Didiatal Audio MC ειναι η καλυτερη και αν ναι μπορω να χειριστω ολες τις συσκευες απο το [FONT=&quot]ένα τηλεχειριστήριο του [/FONT] [FONT=&quot]M[/FONT][FONT=&quot]edia[/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot]enter?[/FONT]

Για το BOSE media center (που από ότι καταλαβαίνω είναι και dvd player), η καλύτερη σύνδεση που βλέπω είναι component (προσοχή όχι composite - η component έχει 3 καλώδια) και ήχος φυσικά η SPDIF. Βλέπω ότι το BOSE έχει τουλάχιστον οπτική έξοδο, αλλά δεν μπορώ να δω αν η τηλεόραση έχει ανάλογη είσοδο.

Βέβαια φαντάζομαι ότι το BOSE θα έχει τα δικά του ηχεία, που μάλλον θα παίζουν καλύτερα από της τηλεόρασης. Οπότε, και απλό stereo να δωθεί από το BOSE στην τηλεόραση την δουλεία του θα την κάνει...

Επίσης θέλετε και μεταφορά ήχου από την τηλεόραση στο BOSE, ώστε να μπορούν να ακούγονται τα κανάλια από το BOSE. Σαν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο;
Ναι για omponent μιλαω και εγω. Η τηλ εχει οπτικη * αυτο που εχω ζωγραφισει με πορτοκαλι στην εικονα
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Επίσης θέλετε και μεταφορά ήχου από την τηλεόραση στο BOSE, ώστε να μπορούν να ακούγονται τα κανάλια από το BOSE. Σαν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο;[/quote]
ναι θα με ενδιεφερε αν δεν σου κανει κοπο

Ναι για omponent μιλαω και εγω. Η τηλ εχει οπτικη * αυτο που εχω ζωγραφισει με πορτοκαλι στην εικονα
Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Η τηλ εχει οπτικη εξοδο ( αυτο που εχω ζωγραφισει με πορτοκαλι στην εικονα ) και το BOSE οπτικη εισοδο

Οι εκπομπες ειναι συνδρομητικες και χριεζεται καρτα. Ο ψηφιακος δεκτης που εχουμε ειναι της εταιριας που εχουμε την συνδρομη αλλα οπως βλεπεις στην πρωτη εικονα ,εχει μονο scart για αυτο προτεινα cam για την τηλεόραση για να εχουμε τουλαχιστον 100% ψηφιακο σημα απο cam σε τηλ.
Για συνδεση [FONT=&quot]TV[/FONT] / [FONT=&quot]M[/FONT][FONT=&quot]edia[/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot]enter[/FONT] πιστευεις οτι αυτη που διαλεξα
Diagital Audio Tv ----Didiatal Audio MC ειναι η καλυτερη και αν ναι μπορω να χειριστω ολες τις συσκευες απο το [FONT=&quot]ένα τηλεχειριστήριο του [/FONT] [FONT=&quot]M[/FONT][FONT=&quot]edia[/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot]enter?[/FONT]

Το θέμα με το 1 τηλεχειριστήριο είναι δύσκολο. Εγώ το έχω αντιμετωπίσει δυστυχώς με πολυ-τηλεχειριστήριο που μαθαίνει άλλα. Έχω μεν 1 χειριστήριο, αλλά αλλάζω κατάσταση ανάλογα την συσκευή που θέλω να ελέγξω.

Όσο για το cam στην τηλεόραση, αν βρείτε συμβατό cam με την συνδρομητική υπηρεσία που χρησιμοποιείται, πιστεύω θα πάρετε καλύτερη εικόνα από την τηλεόραση. Αν βέβαια μιλάμε για ιδιοκτησιακό δέκτη, ίσως η τηλεόραση να έχει λιγότερες ευκολίες όσον αφορά τον EPG (τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος). Επίσης, αν ο δέκτης μπορεί να γράφει εκπομπές στο δίσκο ή σε USB, ή τηλεόραση δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό... (Σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι καλύτερο να κρατήσετε τον δέκτη, εκτός και αν υπάρχουν 2 κάρτες).

Αν η σύνδεση με τον δέκτη παραμείνει scart, τουλάχιστον να γυρίσετε το σήμα σε RGB (αντί για composite/s-video).

Για το BOSE, η καλύτερη είναι σαφώς η component για την εικόνα. Για τον ήχο είσαι σίγουρος ότι η τηλεόραση έχει και ψηφιακή είσοδο, και ψηφιακή έξοδο ήχου;
(Συνήθως έχουν μόνο ψηφιακή έξοδο...)

Η τηλ εχει οπτικη εξοδο ( αυτο που εχω ζωγραφισει με πορτοκαλι στην εικονα ) και το BOSE οπτικη εισοδο

Οπότε με μια οπτική ίνα θα μπορείς να έχεις ήχο από την τηλεόραση στο BOSE.
Σε ενδιαφέρει και το αντίθετο;
Τότε μάλλον η τηλεόραση θα έχει κάποια στερεοφωνική είσοδο ήχου. Μπορείς να συνδέσεις την αντίστοιχη έξοδο του BOSE...