Καλύτερο Δωρεάν Antivirus

μια συμβουλή προς τους φίλους που προτιμούνε free antivirus.

Στα PC μου, έχω τόσο πολύ δουλειά και τόσες φωτογραφίες/βίντεο αισθηματικής αξίας, που να δώσω 30ε το χρόνο για να πάρω κάτι που προστατεύει πραγματικά καλά τα αρχεία μου, δεν τα λυπάμαι.
Πλέον οι υπολογιστές είναι τα συρτάρια των γραφεία μας με ότι πολύτιμο έχουμε. Internet banking, κωδικοί, emails, etc.

Δεν μου περισσεύουν καθολου τα 30e, αλλά το κόστος που θα είχα αν έχανα αρχεία θα ήταν τεράστιο και θα βάραγα το κεφάλι μου που δεν έβαλα κάτι καλό.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν πουλάω antivirus, απλώς δίνω μια φιλική συμβουλή.. τόσες χιλιάδες χαλάμε σε παιχνίδια, 30ε δεν πρόκειται να μας τινάξουν την μπάνκα.

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να κάνεις την δουλειά σου χωρίς antivirus, ειδικά όσοι είμαστε πίσω απο Router και έχουμε κάποια χρόνια εμπειρίας με τους Η/Υ. Μάλιστα όταν είμαι εκτός δικτύου, έχω στο notebook μου partition με Linux, μπουτάρω απο εκεί και δεν φοβάμαι τίποτα :)

πάντα φιλικά -bye-

Το free εύκολα γίνεται pro , αν και κατα την γνώμη μου πιο
σημαντικη ειναι η κίνησή μας στο διαδίκτυο και το firewall
(pc ,router) αν το ρυθμίσουμε σωστά.

Eπίσης, κάτι που θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός, ότι καμία ελεύθερη έκδοση, δεν προστατεύει καλύτερα από μία εμπορική.
Άλλωστε ένα καλό antivirus, δεν κοστίζει παραπάνω από 35-40 ευρώ.

Eπίσης, κάτι που θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός, ότι καμία ελεύθερη έκδοση, δεν προστατεύει καλύτερα από μία εμπορική.

Μην είσαι τόσο απόλυτος.. Πολλές εμπορικές εκδόσεις είναι πολύ χειρότερες από άλλες μη-εμπορικές.

Περάστε μια βόλτα από εδώ: http://av-comparatives.org/comparativesreviews να πάρετε μια ιδέα για τις πραγματικές δυνατότητες των περισσότερων antivirus που κυκλοφορούν.

Έχει πολύ ενδιαφέρον.

Είχα πάρει 3 άδειες για Kaspersky Internet Security από amazon αγγλίας για 18 . Δεν χρειαζεται να δωσεις πολλά....
Απο δωρεάν και εγω το avast χρησιμοποιώ.

newlynx, σε ευχαριστώ για την καταπληκτική ενημέρωση, είδα αγόρασα μια 3άδα με 20ε. ΣΟΥΠΕΡ ευκαιρία και πολύ καλύτερο απο τα δωρεάν.

Μην είσαι τόσο απόλυτος.. Πολλές εμπορικές εκδόσεις είναι πολύ χειρότερες από άλλες μη-εμπορικές.

Περάστε μια βόλτα από εδώ: http://av-comparatives.org/comparativesreviews να πάρετε μια ιδέα για τις πραγματικές δυνατότητες των περισσότερων antivirus που κυκλοφορούν.

Έχει πολύ ενδιαφέρον.

Σίγουρα έχει ενδιαφέρον, συμφωνώ στο σημείο ότι υπάρχουν και όχι καλές εμπορικές εκδόσεις.

:offtopic: επειδή αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ linux (ubuntu), να βάλω κάποιο antivirus ή firewall? Γενικά άκουσα πως δεν χρειάζεται, γι' αυτό ρωτώ.

τίποτα δεν χρειάζεσαι, είσαι άρχοντας που πήρες την απόφαση να δουλέψεις σε Linux. ολα τσάμπα και χωρίς φόβους..τί αλλο να ζητήσει κανείς ¨)

Λιγο εκτος θεματος για free antivirus η ερωτηση μου, αλλα μεταξυ των 2 παρακατω εμπορικων πακετων firewall/antivirus ΠΟΙΟ θεωρειτε καλύτερο και πιο ελαφρύ ??? :grandpa:

1) ESET Smart Security (nod32 κλπ...)
2) Kaspersky Internet Security

Αυτό που δεν τρώει ή κόβει πόρους από το σύστημά σου.
Το Kaspersky Internet Security, θέλει παραπάνω απο 2 gigaRam,
το ESET Smart Security, είναι σαν να μην υπάρχει.

mse_.jpg

Διαθέσιμο είναι επίσης και το δωρεάν antivirus της Microsoft, τo Microsoft Security Essentials beta και αποτελεί την δωρεάν πρόταση προστασίας της εταιρείας.

Το Microsoft Security Essentials beta διατίθεται σε έκδοση για Windows XP 32-bit, Windows Vista και Windows 7 (32-bit) και Windows Vista και Windows 7 (64-bit).

πηγή:www.pcw.gr

newlynx, σε ευχαριστώ για την καταπληκτική ενημέρωση, είδα αγόρασα μια 3άδα με 20ε. ΣΟΥΠΕΡ ευκαιρία και πολύ καλύτερο απο τα δωρεάν.

Τίποτα. Να ξέρεις ότι το licence μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο καινούριο Kaspersky Internet Security 2010 (αυριο θα το δοκιμασω-το διαβασα σε φορουμ).