καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Ω, ναι. Και μια χημικίνα στον πάλαι ποτέ Εκατομμυριούχο, που τη ρώτησε ο Σπύρος τί σημαίνει η φράση "καθ' εκάστην" και πήρε τη μαμά της τηλέφωνο, και η οποία βεβαίως της έδωσε την απάντηση, ψιλοζεματισμένη η γυναίκα. Τί σου είναι ο πατσάς ρε πο@στη μου... :flipout:
 
Δηλαδή για να καταλάβω, μιας και το ι(αι) είναι αρνητικό πρόθεμα στην Ελληνική/Αγγλική, σημαίνει ότι οταν ο άλλος σου λέει, "αι γ@μ..ου", να μην πάς;;;
 
ναι ναι και το "ι-κανος" ειναι καποιος ο οποιος δεν εχει κανό. να βαλουμε απο λιγα ο καθενας να το παρει βρε παιδι μου...
 
Καλά έχετε δώσει ρέστα ρε σείς.!!:flipout: :flipout:
Να πώ πάντως ότι ο δυσλεκτικός με τον ανορθόγραφο ουδεμία σχέση έχουν .Η καλύτερα ,το 1% τών ανορθόγραφων είναι δυσλεκτικοί.
Στην Ελλάδα μάλιστα υπάρχει βιομηχανία εκδόσεως πιστοποιητικών πού διαγιγνώσκουν σε μή πάσχοντα παιδιά δυσλεξία για λόγους επιεικέστερης αντιμετωπίσεως στο σχολείο.
Απο τήν άλλη βέβαια,είναι αλήθεια ότι τα πραγματικά,δυσλεκτικά,παιδιά,αντιμετωπίζονται αντιεπιστημονικά συνήθως στά σχολεία.
Ομως η κατάσταση στην παιδεία,έχει δημιουργήσει χιλιάδες ´δυσλεκτικούς' λόγω αγραμματοσύνης.
Πάντως η καημένη η φοιτήτρια ήταν απλώς άσχετη.Βεβαια στην χώρα τών δικαιωμάτων εάν τήν επέκρινε κάποιος θά απαντούσε ότι ειναι δικαίωμά της να είναι άσχετη και ανορθόγραφη και θα κατέφευγε στην αντίστοιχη Μη Κυβερνητική Οργάνωση τής ι-ορθογραφίας για να βρεί το δίκιο της.Και πιστέψτε με θά το έβρισκε.Αυτό είναι το τριτοκοσμικό στοιχείο τής χώρας μας.
Υ.Γ
Ο Ανίκανος πώς γράφεται???:flipout:
 
Για την ορθογραφία να πω ότι ήμουν πολύ ανορθόγραφος, ενώ ακόμα και σήμερα κάνω λαθάκια (να είναι καλά οι υπολογιστές με τον αυτόματο έλεγχο).
Πάντως βελτιώθηκα στο Λύκειο όπου μου είπαν για πρώτη φορά πως υπάρχουν αναλυτικοί κανόνες ορθογραφίας που στην ουσία σαν κανόνες δεν τους διδασκόμαστε, παρά το εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της επανάληψης από το δημοτικό πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα μας μείνουν. Ε, σε εμένα δεν έμεναν, αλλά τους κανόνες δεν τους ξέχασα από όταν τους έμαθα με αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση.
 
Ολες οι "μοντελες" στο τηλεπαιχνιδι του φερεντινου(deal) καθε σαββα/κυριακο(αυτες οι 25 που κρατανε κατι βαλιτσες) με 5 master η καθε μια δηλωνουν!Τα συμπερασματα δικα σας!
Καποτε ειχα βοηθησει ενα φιλο για λιγο καιρο σε μια σχολη υπολογιστων που ειχε ανοιξει.Εκανα τον καθηγητη! Απο τα 15 ατομα στην αιθουσα σχεδον ολα ηταν αποφοιτοι αει-τει....απλα να σας ενημερωσω οτι περασαν πολλες μερες και ακομα δεν ειχαν μαθει να ξεχοριζουν το αριστερο απο το δεξι πληκτρο του ποντικιου!Δε θα ηθελα να αναφερω και αλλα περιστατικα(ηταν χιλιαδες!) μια και το συγκεκριμενο νομιζω οτι αρκει!
 
Φίλε Konnos, ικανός είναι αυτός που δεν χρειάζεται κανό, τα κάνει όλα και χωρίς αυτό. Το στερητικό δεν έχει πάντα την ίδια ακριβώς έννοια. Αντίθετα, η λέξη "ανίκανος" σημαίνει "ανήρ κανός", είναι αυτός που χρειάζεται κανό (κότερο) για να βρει γκόμενα.

Επίσης, ανορθόγραφε (*) Δημήτρη, το ικρίωμα δεν έχει σχέση με το κρύωμα, είναι μία κατασκευή που αποσκοπεί στο να διώξει τους (πολιορκητικούς) κριούς.

Όσο για την ορθογραφία, δε νομίζω ότι είναι θέμα διδασκαλίας των κανόνων. Αυτοί έρχονται για να ξεκαθαρίσουν πιθανές απορίες. Η γλώσσα (προφορική και γραπτή) κατά κύριο λόγο μαθαίνεται με τη χρήση. Αν το παιδί του δημοτικού δεν έχει διαβάσει ποτέ τίποτα άλλο από το βιβλίο του σχολείου, θα ενοχλείτε όταν το διορθώνεται.

* Ανορθόγραφος: Άνω-Ρθογ-ράφος, ο ράφτης από την Άνω Ρθογία (κωμώπολη των Ιλλυρικών -χωρίς κανένα λυρισμό- ακτών κατά την πρώιμη ανθελληνιστική περίοδο), μεταφορικά ο άτεχνος, ο άσχετος.
 
Re: Απάντηση: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

...

Επίσης, ανορθόγραφε (*) Δημήτρη, το ικρίωμα δεν έχει σχέση με το κρύωμα, είναι μία κατασκευή που αποσκοπεί στο να διώξει τους (πολιορκητικούς) κριούς.

Πάρα πολύ σωστά! Εξ ου και "κριοδιώχτης" (αυτός που διώχνει τους πολιορκητικούς κριούς). Αντιπαραβάλετε με το "κρυοδιώχτης", που είναι η κοινή ονομασία του επιστημονικού όρου "θερμοφόρα". Εξ αυτής της αρχαίας Ελληνικής λέξης προέρχεται και το "Criodiohten", (πρόκειται για νέο αντιπυρετικό της Bayer).
 
πω πω... και τη γυναίκα μου Γιώτα τη λένε.
Τώρα εξηγούνται όλα.
Μια σκέτη άρνηση, όνομα και πράμα

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Βέβαια, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσεις ότι το πλήρες όνομά της είναι Παν-α-γιώτα, όπου το πρόσφυμα "παν" προσδίδει στην άρνησή της το χαρακτηριστικό της ολοκληρίας, όπερ έστι μεθερμηνεόμενον ότι παντού και πάντα και για όλα είναι αρνητική, με την εξαίρεση αυτής ταύτης της ύπαρξης του ονόματός της. Δηλαδή, η μόνη περίπτωση που θα της αποσπάσεις καταφατική απάντηση, είναι η ερώτηση: "Μήπως σε λένε Γιώτα";
 
Απάντηση: Re: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Δηλαδή, η μόνη περίπτωση που θα της αποσπάσεις καταφατική απάντηση, είναι η ερώτηση: "Μήπως σε λένε Γιώτα";

Μπά κι εκεί όχι θα πεί! Αφού την λένε Παναγιώτα!!:Banane0:
 
Α όχι, στο ολόκληρο τη γλυτώνουμε την άρνηση. Είναι από τα Ιωάννινα και το κανονικό είναι Πανάγιω. Σε εμένα βέβαια συστήθηκε ως Γιώτα. Ξεκαθάρισε εξ αρχής τη θέση της.

:flipout: :flipout: