καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Δεν αντέχω άλλο, φτάνει!!! :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Διάβασα 4 σελίδες μαζεμένες και έχουν ήδη πονέσει οι - αγύμναστοι κατά τα άλλα - κοιλιακοί μου από το γέλιο!

Πάντως, τα περισσότερα παιδιά που έχω συναντήσει, είτε τα διορθώσεις διακριτικά, είτε τα μαλώσεις, είτε τους δώσεις άπειρα παραδείγματα και συνδιασμούς, εξακολουθούν να λένε "η απέκρουση, η τιμώρηση" και άλλα παρόμοια! Δε φαντάζεστε τί ακούω καθημερινά!!! :eek:

Re: Απάντηση: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

Δεν αντέχω άλλο, φτάνει!!! :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Διάβασα 4 σελίδες μαζεμένες και έχουν ήδη πονέσει οι - αγύμναστοι κατά τα άλλα - κοιλιακοί μου από το γέλιο!

να το προσθέσουμε τότε σαν λινκ στο θέμα του Μανώλη Τζωρτζάκη περί γυμναστικής και διατροφής :flipout:

Χωρίς πλάκα, πρέπει να είναι κάποια γυμναστική και αυτό. Πω πω χθες με το κορίτσι του Μάο τι έπαθα... :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

να το προσθέσουμε τότε σαν λινκ στο θέμα του Μανώλη Τζωρτζάκη περί γυμναστικής και διατροφής :flipout:

Χωρίς πλάκα, πρέπει να είναι κάποια γυμναστική και αυτό. Πω πω χθες με το κορίτσι του Μάο τι έπαθα... :flipout: :flipout:

Σωστός!

...εξακολουθούν να λένε "η απέκρουση, η τιμώρηση...

την "τιμώρηση" δεν θα τη θεωρούσα ακριβώς λάθος, εάν με τη χρήση της επιχειρείται να γίνει διάκριση μεταξύ της "τιμωρίας" με την έννοια την ποινής και της "τιμώρησης" ως πράξης επιβολής της ποινής. Όπου χρειάζεται, η γλώσσα γεννά νέες λέξεις. Εδώ έχει γεννήσει εκτρώματα, στην τιμώρηση θα κολλήσουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλύτερο και από ανέκδοτο ...

...εξακολουθούν να λένε "η απέκρουση, η τιμώρηση...

την "τιμώρηση" δεν θα τη θεωρούσα ακριβώς λάθος, εάν με τη χρήση της επιχειρείται να γίνει διάκριση μεταξύ της "τιμωρίας" με την έννοια την ποινής και της "τιμώρησης" ως πράξης επιβολής της ποινής. Όπου χρειάζεται, η γλώσσα γεννά νέες λέξεις. Εδώ έχει γεννήσει εκτρώματα, στην τιμώρηση θα κολλήσουμε;

Ορθώς . Τιμώρησις : η επιβολή ποινής (Δημητράκος : Νέο ορθογραφικό Ερμηνευτικό λεξικό )

δεν την είχε το λεξικό που έχω πρόχειρο (ε, Τεγόπουλος Φυτράκης, όχι τπτ ιδιαίτερο), αλλά λογικώς από την "ατιμωρησία" θα έπρεπε να υπάρχει και η τιμώρησις.

Α! Ξέχασα. Ι- είναι το στερητικό, ιτιμωρησία. Σαν ντοπιολαλιά ακούγεται. Η τιμωρησιά. Όπως η απλυσιά. :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ιpod= στα Λαρισινα του Μοντρεαλ και της Αστορια της Νεας Υορκης ειναι
ο αναπηρος

ι-pod pod ,ποδ ποδι = δεν (ι) + ποδι (pod)=αναπηρος

επισης στα Ελληνοφωνα σχολεια του εξωτερικου το ipod ειναι και παραφραση του γνωστου παιχνιδου "κουτσο"

lets play ipod

χοντρικά, για να καταλάβω κι εγώ, οι ι-σπανόφωνοι είναι αυτοί που δε μιλούν σπανικά;

Οχι βρε Βαγγελη, ειναι οι αυτοι που εχουν φωνη και δεν εχουν τριχες (σπανοι δηλαδη)

Όχι, εις πανικόν ισπανικόν χάρτη ζωγραφίζουν.

Ο Ντοκ, αντιδραστικός όπως πάντα, πήρε i-mode για να το παίζει εκτός μόδας και τώρα μας κάνει τον Κινέζο. Άσε ρε που δεν ήξερες! Δεν είσαι δα και αγράμματος!

(Αγράμματος: αγρ-αμ-μάτος: αυτός που έχει τα μάτια του μόνο στους αγρούς του, αμέ!)

Πάντως τώρα ξέρουμε γιατί ο iMac δεν πούλησε ούτε ένα κομμάτι στη Σκωτία.

κι όμως ανοίγει επιτέλους η οδός για την ετυμολογία πολλών λέξεων και ιδίως ονομάτων:

- Ι-κόνιο: κατ' ευφημισμό (καθώς βρίσκεται στα βάθη της Ανατολίας), εκεί όπου απουσιάζει η σκόνη (κόνις)

- Ί-καρος: αυτός που δεν έχει κάρα (κεφάλι), γιατί το 'φαγε από μόνος του πετώντας κοντά στον Ήλιο.

- Ιλλυρία: τόπος όπου ήταν άγνωστη η λύρα, σύμβολο της μουσικής και κατ' επέκταση οι τέχνες γενικώς. Χώρα των βαρβάρων.

Ι-ώ: κάποια η οποία αδυνατεί να προφέρει το επιφώνημα ώ! Φυσικό, αφού η Ήρα την μεταμόρφωσε σε αγελάδα και λέει μόνο μουουουουου