Καλύτερο upscale DVD player

Ntinos1972 said:
Για ριξε και μια ματια στο pioneer 490V. To πηρα χτες 150ευρω, και δεν μου φαινεται και τοσο υποδεεστερο απο το denon 1920 (350 ευρω) το οποιο εχω επεισης

Εντυπώσεις ? Αν θελεις γραψε μας κατι, φαντάζομαι οτι ενδιαφέρει αρκετούς από εμάς ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερο upscale DVD player

panosxgr said:
Κατάλαβα Ντίνο τι μου έγραψες :firstprize:
Απλά σου λεώ για το άλλο μοντέλο, όχι για αυτό που αγόρασες εσύ. Επειδή διαβάζω κι εδώ στο αγγλικό forum ότι είναι καλύτερο ίσως κι απο το 490. Απλά σε ρωτάω αν έτυχε να το έχεις δει να πάιζει, γιατί σε όσα μαγαζιά πήγα εδώ στην Αγγλία, έχει εξαντληθει! Ακόμα και από το Amazon είχε πριν 10 μέρες αναμονή 4 εβδομάδες!!!

Τελικα εχουμε ολοκληρωμένη εικονα για το player αυτό? Φαινεται αρκετά ενδιαφέρον αλλά στην πράξη τι γινεται ? Καποιος που να το εχει δει στην πράξη ή να το έχει αγοράσει ??

Sapporo said:
Καλησπέρα!
Ψάχνω κι εγώ για DVD Player με τιμή το πολύ 200€, που να κάνει το καλύτερο δυνατό upscale σε 1080i/720p, το οποίο θα συνδεθεί σε 26" LCD HD Ready TV με ανάλυση 1366χ768.

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Ποια από τα παρακάτω DVD Players δίνουν 1080i/720p και από την HDMI καιαπό την Component?

Samsung HD860
Sony 76
LG DVX-9900H
Pioneer 696

2. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να δωθεί σωστά upscaled HD σήμα από κάποιο από τα παραπάνω players στην LCD TV λόγω του HDCP?

Από τα παραπάνω μοντέλα έψαξα και βρήκα (από τα manuals) ότι δεν υποστηρίζουν τελικά το Samsung, το Pioneer και το Sony... για το LG δεν βρήκα το manual.

Ξέρετε γενικά κανένα άλλο player που να υποστηρίζει upscaling ΚΑΙ από την Component?

Με ενδιαφέρει να το δοκιμάσω στον προβολέα μου που λέει ότι υποστηρίζει 1080i/720p αλλά μπορώ να το συνδέσω μόνο με την Component.

shadowf said:
Το 696 υποστηριζει απο HDMI και 1080i και 720p οπως το ιδιο κανει και το 490 σελ. 40 του manual για το 696 για το 490 δεν την θυμαμαι.....

Ξέρεις αν παίζει divx αρχεία απο dvd?

Αναφερει τους τυπους αρχειων divx που αναγνωριζει και παιζει αλλα δεν γραφει τον τυπο του δισκου.

Εχει μια σημειωση για δισκακια που γραφτηκαν απο υπολογιστη οτι μπορει να μην παιζουν και να ελεγχθουν οι προδιαγραφες του software εγγραφης αλλα και των δισκων στη συσκευασια.

Δεν ξερω αν σε βοηθησα αλλα δεν εχει περισσοτερα στοιχεια στο manual....

Άρα ένας τρόπος υπάρχει να το μάθω...να γράψω ένα dvd και να τρέξω στα μαγαζιά να βρώ το player και να ζητήσω δοκιμή....γαμώτο βαριέμαι!!

καλησπερα σε ολους

μετα απο αρκετες αλλαγες dvdplayers(...)

αγορασα το sony ns76-h

απλα, δεν μπορουσα να φανταστω οτι ο προβολεας μου (toshiba mt100) θα μπορουσε να παιξει τοσο-τοσο καλα

οι εικονες ειναι σχεδον τρισδιαστατες και αναγλυφες

περισσοτερο ασχολουμαι με τη μουσικη βεβαια, και συνδεοντας το με το dac της creek με το μεγαλο τροφοδοτικο - ( προενισχυτης λαμπα audio note με λαμπες golden dragon και alps blue velvet ποτενσιομετρο , parasound hca-1000 τελικος και jm lab electra 926 signature ηχεια ---- καλωδιωσεις interconnect van den hul hybrid mkiii και το εκπληκτικα supra 4καρε στα ηχεια) - μετα απο ακροασεις ιδιαιτερα δυσκολων cds μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

δεν μπορω να σας πω αν παιζει ολα τα δισκακια,

αυτο που μπορω να πω ειναι οτι στο παραπανω setup επαιξε καταπληκτικα οτι dvd και cd και αν ειχα

--- οταν ειδα την εικονα, τρομαξα με το τι δεν εβλεπα με το pioneer που ειχα μεχρι προσφατως (το χαρισα...) --- απο ηχο, τι να πω η pioneer δεν τα εχει καταφερει καλα μεχρι τωρα.

συμπερασματικα λοιπον, (δεν ειμαι εμπορος αλλα κατα βαση ακροατης και λιγοτερες φορες θεατης με τον toshiba) και λαμβανοντας υποψη οτι το site λειτουργει καλα οταν καποιος εκφραζει τη γνωμη του και τη μοιραζεται με σκοπο να πληροφορηθουν και αλλοι, θα ελεγα οτι το sony ns76 θα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη για οσους το αγορασουν.

Υ.Γ πειτε με προκατηλημενο με τους τελευταιους οδηγους δισκου της philips, αλλα ευτυχως γλιτωσα απο αυτους μετα απο πολυ καιρο και πολυ το χαρηκα

Ηλια, καλωριζικο.
Σε αυτο αποφασισα να καταληξω κι εγω, μετα απο πολλες αναζητησεις και ψαξιμο εδω και ενα μηνα. Δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και ειναι συμβατο με ολα τα μεσα εγγραφης. ΕΠισης παιζει ταινιες DivX σε DVD (που με ενδιεφερε) και εχει καταπληκτικη εξοδο εικονας μεσω HDMI.
Ειναι σιγουρα η καλυτερη επιλογη που μπορουσες να κανεις φιλε.:firstprize:
Μπορεις απλα να μας πεις σε τι τιμη το πηρες? Εδω στην Αγγλια κοστιζει περιπου 140 .

γεια σου πανο,

καταρχην πρεπει να σου πω οτι ειμαι ο Ηλιας απο το manchester για τους παλιοτερους του avforum (ευχομαι λοιπον αν εισαι εκει για σπουδες, να πανε ολα καλα και το σοκ που θα νοιωσεις οταν γυρισεις στην ελλαδα να μην ειναι δυνατο...)

το αγορασα απο το πλαισιο 159 ευρω απο 189 που ειχε μεχρι προτινος.
στο pixmania.com το βρηκα στα 140, αλλα δεν προτιμησα την αγορα μεσω νετ.

το μονο που θα σου πω ειναι οτι θα σε πανικοβαλλει η εικονα του (δεν πιστευα οτι ο προβολεας μου - που εχω δει πολλες ταινιες και με διαφορετικα players σε αυτον- μπορει να παιξει ετσι.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ηλια μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ευτυχως δεν ειμαι εδω για πολυ καιρο (μονο φετος για το μαστερ). Αλλα μετα το στρατο που εκανα περυσι, ολα τα αλλα ειναι παραδεισος πια! Οσο για την Ελλαδα, δεν την αλλαζω με τιποτα!!! :fahne90: :fahne90: :fahne90:

Επομενως θα το παρω απο Αθηνα κι εγω οταν κατεβω, για να μην το κουβαλαω κιολας απο εδω.
Καλα να περνας φιλε και καλο κουραγιο οτι κι αν κανεις στο Manchester!

Υ.Γ. Προφανως θα πας στον αγωνα της Εθνικης μας με την Αγγλια στις 16 στο Ολντ Τραφορντ τυχερακια!!! :firstprize:

Re: Απάντηση: Καλύτερο upscale DVD player

;)
panosxgr said:
Ηλια μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ευτυχως δεν ειμαι εδω για πολυ καιρο (μονο φετος για το μαστερ). Αλλα μετα το στρατο που εκανα περυσι, ολα τα αλλα ειναι παραδεισος πια! Οσο για την Ελλαδα, δεν την αλλαζω με τιποτα!!! :fahne90: :fahne90: :fahne90:

Επομενως θα το παρω απο Αθηνα κι εγω οταν κατεβω, για να μην το κουβαλαω κιολας απο εδω.
Καλα να περνας φιλε και καλο κουραγιο οτι κι αν κανεις στο Manchester!

Υ.Γ. Προφανως θα πας στον αγωνα της Εθνικης μας με την Αγγλια στις 16 στο Ολντ Τραφορντ τυχερακια!!! :firstprize:

--- ειμαι ελλαδα-σπουδες τελος, :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερο upscale DVD player

Ηλιας Μ. said:
;)
--- ειμαι ελλαδα-σπουδες τελος, :grinning-smiley-043

23 και σημερα μετραω κι εγω!!! :fahne90: :fahne90: :fahne90:

γεια σας και απο μενα... να ρωτησω τα παιδια που αγορασαν το sony n-76 το εχετε δει σε προβολεα; οχι σε lcd τηλεοραση; με ενδιαφερει να το παρω ειμαι μεταξυ αυτου και του pioneer 696. υπαρχει κανεις που μπορει να μου πει για την ποιοτητα εικονας σε lcd? πιστευεται οτι αυτο που βλεπεται στον προβολεα θα το εχω και στην lcd?

serreos73 said:
γεια σας και απο μενα... να ρωτησω τα παιδια που αγορασαν το sony n-76 το εχετε δει σε προβολεα; οχι σε lcd τηλεοραση; με ενδιαφερει να το παρω ειμαι μεταξυ αυτου και του pioneer 696. υπαρχει κανεις που μπορει να μου πει για την ποιοτητα εικονας σε lcd? πιστευεται οτι αυτο που βλεπεται στον προβολεα θα το εχω και στην lcd?

οντως ιδια απορια εχω και εγω !!!!!!!!!!!!!!! μεταξυ των δυο τελικα πιο ειναι καλυτερο ;;;;;;;;;;

Re: Απάντηση: Καλύτερο upscale DVD player

serreos73 said:

Αυτό ειναι το βασικό ερώτημα ρε παιδια: Καλή η συμβατότητα και τα διαφορα μπιχλιμπίδια αλλά απο ποιότητα εικόνας σε μια LCD τηλεόραση τι γίνεται ??

Αυτο το έρημο το Pioneer 696 δεν το εχει κανεις να μας πει μια γνώμη ??
:bang: :bang:

Προσωπικα δεν το εχω δει απο κοντα. Στο αντιστοιχο αγγλικο φορα ομως, οι κατοχοι του επισημαινουν οτι εχει προβλημα με τα PAL δισκακια. Κατι λενε σχετικα με το pulldown 2:2 (δεν ειμαι και πολυ σχετικος με αυτα) και οτι αφηνει μεγαλυτερο κενο στην κατω μπαρα απο οτι στην πανω και ειναι ενοχλητικο. Κατα τα αλλα ειναι ολοι ευχαριστημενοι με την ποιοτητα της εικονας. Κι απο τα χαρακτηριστικα του φαινεται οτι εχει καλο video dac. Οι αντιστοιχοι τoy Sony NS76 δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα και αυτος ειναι και ο λογος που αποφασισα κι εγω να παρω σε λιγο καιρο το Sony. Καλο θα ηταν βεβαια να τα δει καποιος απο κοντα να παιζουν και τα 2 και να μπορει να συγκρινει, αλλα οπως καταλαβαινω δεν βρισκει κανεις ευκολα στην Ελλαδα το Pioneer, τουλαχιστον στα καταστηματα, γιατι απο οσο βλεπω σε ηλεκτρονικα καταστηματα υπαρχει.
Παντως αυτο που με παραξενευει ειναι οτι ενω το Pioneer ειναι καινουριο, εχει βγει ηδη σχετικο upgrade firmware, που σημαινει οτι καποιο προβληματακι πρεπει να εχει...Δεν ξερω τι αλλο μπορω να πω...
-bye-