Καλύτερο upscale DVD player

...και για να καταλάβετε τι τραβάω, έχω το 696 από χθές στο σπίτι και κάθομαι και το κοιτάω, γιατί περιμένω να μου αντικατασταθεί μέσα στην εβδομάδα η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ :damnyou: JVC LT-40S70 που όπως έχω ποστάρει σε σχετικό thread μου ήρθε με πρόβλημα στον ήχο. Τιμή αγοράς 160 ευρώ.
Τα κέρατά μου....:slapface: :damnyou: :twoguns: :violent-smiley-008: :nounder:

Mην αγχώνεσαι... υπάρχουν και χειρότερα...

Εγώ έχω την Samsung LE37R72 στο κουτί της να περιμένει το .. επιπλο, (ελπίζω μέχρι το Σαββατο) και παράλληλα πρέπει να αποφασίσω ποιo player θα πάρω....

Παντως μου κανει εντύπωση πως εχουμε μαζευτει τοσοι που θελουμε ή έχουμε το Pioneer 696 και κανεις δεν μπορει να δώσει μια εικονα του τι παίζεται...

Παιδια το player 'σκαβει',αισθητη η διαφορα του upscaling 720p απο απλο progressive,και ολα αυτα σε τηλεoραση sony s32a10,φανταστειτε πως θα παιζει στις πολυ πιο καινουργιες τηλ σας.Ενοειτε οτι μονο απο hdmi γινετε upscaling.Οσο για συμπιεσμενα αρχεια(divx/xvid)δεν ειχε κανενα προβλημα πλην του οτι δεν αναγνωριζει αρχεια srt.-bye-

Re: Απάντηση: Καλύτερο upscale DVD player

frogie147 said:
Παιδια το player 'σκαβει',αισθητη η διαφορα του upscaling 720p απο απλο progressive,και ολα αυτα σε τηλεoραση sony s32a10,φανταστειτε πως θα παιζει στις πολυ πιο καινουργιες τηλ σας.Ενοειτε οτι μονο απο hdmi γινετε upscaling.Οσο για συμπιεσμενα αρχεια(divx/xvid)δεν ειχε κανενα προβλημα πλην του οτι δεν αναγνωριζει αρχεια srt.-bye-

και πως αναγνωριζει υποτιτλους για divx τοτε? Τι format διαβαζει?

Απάντηση: Re: Καλύτερο upscale DVD player

frogie147 said:
Συγνωμη,
Αλλα ενοουσα Ελληνικους υποτιτλους.Αναγνωριζει srt και sub Αγγλικους..

Εχεις επιλεξει τα ελληνικα σαν γλωσσα του Player και παλι δεν σου αναγνωριζει τα ελληνικα σε srt υποτιτλους?

Τελικά αποφάσισα και εγώ να πάρω το Pioneer 696. Διαβάζοντας τα λινκς είδα οτι οι περισσότεροι χρήστες ειναι αρκετά ικανοποιημενοι με την εικονα του και τις δυνατότητες που έχει, ενω παραλληλα ειναι και αρκετά καλό στο κομμάτι του ήχου (και παιζει DVD Audio/SACD). Τα προβληματακια με τα greek subtitles στα DivX δεν με απασχολούν...

Αυριο θα βγώ στη γύρα και ελπίζω να το βρώ (γενικά δεν πολυκυκλοφορεί πάντως).

Lagojohn & Frogie147 απο που το αγοράσατε εαν επιτρέπεται ?

tsikos said:
Από τα παραπάνω μοντέλα έψαξα και βρήκα (από τα manuals) ότι δεν υποστηρίζουν τελικά το Samsung, το Pioneer και το Sony... για το LG δεν βρήκα το manual.

Ξέρετε γενικά κανένα άλλο player που να υποστηρίζει upscaling ΚΑΙ από την Component?

Με ενδιαφέρει να το δοκιμάσω στον προβολέα μου που λέει ότι υποστηρίζει 1080i/720p αλλά μπορώ να το συνδέσω μόνο με την Component.

Ποιον προβολεα εχεις που υποστηριζει 1080ι ...... ΚΑΙ ποσο τον αγορασες αν μη τι αλλο..

john_karis said:
Ποιον προβολεα εχεις που υποστηριζει 1080ι ...... ΚΑΙ ποσο τον αγορασες αν μη τι αλλο..

Αν μη τι άλλο αντιλαμβάνομαι ειρωνεία...

Οκ, διάβασα στο manual ότι δέχεται είσοδο 1080i και 720p και υπέθεσα ότι αυτό σημαίνει ότι αυτό είναι και αυτό που θα δείξει..

http://www.hitachi.ca/Apps/hitachic...ors/details/PJ-TX10.html&path=jsp/hcl/hcl/en/

Θα σου στείλω κι εγώ με τη σειρά μου ΚΑΙ pm μήπως και ξεχάσεις να διαβάσεις το post μου! :slapface:

τελικα..μετα απο αναζητησεις εκμεταλευτηκα την προσφορα της ηλεκτρονικης αθηνων και πηρα το sony n76 148 ευρω. αναμενω να το συνδεσω απο εβδομαδα στην lcd εχετε να μου προτεινεται καλωδιο hdmi μεχρι 40 ευρω? στα 3 μετρα.

tsikos said:
Αν μη τι άλλο αντιλαμβάνομαι ειρωνεία...

Οκ, διάβασα στο manual ότι δέχεται είσοδο 1080i και 720p και υπέθεσα ότι αυτό σημαίνει ότι αυτό είναι και αυτό που θα δείξει..

http://www.hitachi.ca/Apps/hitachic...ors/details/PJ-TX10.html&path=jsp/hcl/hcl/en/

Θα σου στείλω κι εγώ με τη σειρά μου ΚΑΙ pm μήπως και ξεχάσεις να διαβάσεις το post μου! :slapface:

Οταν ζηταμε περισσοτερες λεπτομερειες σε κατι που γραφτηκε και φενετε οτι σε μεγαλο ποσοστο ειναι λαθος τοτε η συσταση για περισσοτερες διευκρινισεις (για αποφυγη παραξεγησεων) ειναι αναγκαια.

Το ΠΜ σου το ελαβα ευχαριστω

Re: Απάντηση: Καλύτερο upscale DVD player

serreos73 said:
τελικα..μετα απο αναζητησεις εκμεταλευτηκα την προσφορα της ηλεκτρονικης αθηνων και πηρα το sony n76 148 ευρω. αναμενω να το συνδεσω απο εβδομαδα στην lcd εχετε να μου προτεινεται καλωδιο hdmi μεχρι 40 ευρω? στα 3 μετρα.

Καλορίζικο!! Νομιζω οτι μαζι με το Pioneer 696 ειναι οι καλύτερες επιλογές στην συγκεκριμενη κατηγορία. Απο οτι βλέπω το πήρες σε αρκετά καλή τιμή..

HDMI καλώδιο οπως το θέλεις εχω δει στα Carrefour (γαλλικο μοντέλο προφανως δική τους εισαγωγή αλλά δεν θυμαμαι ονομα) Τιμή 39,90. Καλό ειναι να ψάξεις στο Internet (π.χ www. skroutz.gr) για χαμηλότερες τιμες, αλλά εχε υπόψη σου οτι η ποιότητα στα HDMI καλώδια ειναι καθοριστική για να εχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, έστω και εαν πρέπει να δώσουμε κατι παραπάνω..

Επισης στη MediaMarkt ειχα δει ενα 3μετρο HDMI γνωστής Γερμανικής εταιρείας καλωδίων που τουλάχιστον οπτικα φαινοταν άριστο και με καλά χαρακτηριστικά αλλά η τιμη του ηταν 62 Ευρώ...

Για όποιον ενδιαφέρεται, έχω ποστάρει screenshots από το 696 με LCD 40" Jvc 40s70 και HDMI στα 1080i. Οι πρώτες εντυπώσεις από το 696 είναι πολύ θετικές, κανένα πρόβλημα ούτε στην εικόνα(shifting), pixelιασμα, θόρυβο. Πολύ μικρό, ήσυχο(το tray φαίνεται λίγο ψεύτικο), κλασικό μενού pioneer, κλασικό παλαιολιθικό remote pioneer, συνδεμένο με fiber, δεν έχω δοκιμάσει τα αναλογικά του, όπως και σαν DVD Audio-SACD. Αυτά προσεχώς....
:grinning-smiley-043

νεότερα από το μέτωπο.....
στα :firstprize: είναι το καλό upscale στα 1080(καλύτερο από το 490). Κανένα πρόβλημα με shift της εικόνας, pixelation, ακόμα και σε dvd-5(για όποιον κατάλαβε. Στα 720ρ η εικόνα είναι το ίδιο καλή με υποψία "κινηματογραφικού θορύβου"(εμένα δεν με χαλάει, το αντίθετο).
Το μενού είναι τυπικό pioneer και από πλευράς ήχου είναι ικανοποιητικό.
Στα :tdown: έχουμε την απουσία video off κουμπιού για αποκλειστικές ακροάσεις, την πολύ αργή απόκριση των εντολών σου από το remote ή τοπικά από το player(λίγο πάνω από δευτερόλεπτο).
Θα επανέρθω με εικόνες από zoom σε 720ρ και 1080i
With :grinning-smiley-043

Καλησπερα παιδια.
Απο μια πρωτη ματια και συγκριση μεταξυ των 2 dvd players(pioneer 696-sony ns76) που ειδα στο review αυτο,βλεπω οτι το sony ερχεται πρωτο.
Η ερωτηση που θελω να κανω,σε οσους το εχουν και σε οσους ξερουν γενικα,ειναι εαν το sony υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους σε divx ταινιες ?Γιατι το pioneer δεν το κανει απ'οτι διαβασα.

Last edited:
Φιλε psihiatre, ναι, υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους το Sony. Το εχει αναφερει και ενας φιλος που το εχει στη διαθεση του. Ομως δυστυχως δεν υποστηριζει ολες τις ταινιες στην αντιστοιχη μορφη. Εχει προβλημα με καποιους codecs και δεν παιζει μερικες ταινιες. Αντιστοιχα, το Pioneer παιζει οτι του ριξεις μεσα, αλλα οπως λες κατα 95% δεν υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους. Κι εγω στο ιδιο διλλημα ειμαι...

Ευχαριστω ρε Panos.
Κοιτα να δεις ρε π.... Μια ζωη να πεφτω πανω σε διλλημα.
Αηδια καταντησε η φαση με το ψαξιμο.
Anyway..