Καλυτερος δεκτης DVB-T

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,539
Μετά από παρουσία τόσων δεκτών, ποιον θα ονομάζατε ως τον πιο ικανοποιητικό;
Μιλάω καθαρά για ικανότητα δέκτη, το media player το αφήνουμε εκτός.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι:

Καλυτερη Εικόνα καναλιών
Καλύτερη Ευαισθησία δέκτη
Γρήγορο zapping
Λιγότερα κολλήματα
HDMI

Από ότι βλέπω τον crypto 250 τον έχεις οπόταν ψάχνεις κάτι άλλο.

Καλύτερη εικόνα καναλιών: είναι σχετικό, για μένα και δύσκολο να απαντηθεί αν δεν συγκριθούν ταυτόχρονα στην ιδία τηλεόραση με σωστές ρυθμίσεις.

Ευαισθησία δεκτή: ουδέποτε το έψαξα ούτε με απασχόλησε και το θεωρώ ότι είναι σαν να ψάχνεις ψιλούς στα άχυρα γιατί πολύ απλά πάντα φρόντιζα να έχω καλό σήμα.

Γρήγορο zapping: είναι σχετικό, ο strong που έχω εδω κάνει 2’ και κάτι δεν ξέρω με άλλους δέκτες πώς συγκρίνεται ίσως αρκετά πιο γρήγορος και από πολλές τηλεοράσεις. Η ταχύτητα zapping έχει άμεση σχέση με το καλό σήμα οπόταν και αυτό σχετικό είναι.

Κολλήματα: δεν βλέπω λόγο να έχει ένας δεκτής αν έχει καλό σήμα.

HDMI: όλοι οι HD έχουν με ανάλυση 1080i εκτός του crypto 250 που υποστηρίζει 1080p.

Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω το DTS downmix και την αναβάθμιση της crypto με την προσθήκη 1080p 24fps.

Βασικα ο crypto ειναι ο 1ος δεκτης που εχω στην κατοχη μου και ηταν μονοδρομος λογω του dts downmix γιατι τον ηθελα για την κρεβατοκαμαρα.
Δεν έχω δοκιμασει αλλους δεκτες, απλά με έχει χαλασει λίγο ο crypto γιατι διεκρίνω ένα τρεμόπαιγμα που ανεφερα στο logo ERT HD. Στα άλλα κανάλια δεν εχω κανενα πρόβλημα.
Στο σαλόνι τώρα δεν με ενδιαφερει το media player γιατι υπάρχει το htpc.

Κολλήματα αναφερω όχι στην εικόνα αλλά σαν δέκτης λειτουργικά.

Αναφέρω με την αναβάθμιση που κυκλοφόρησε έχουν επιληθεί τα προβλήματα με πάγωμα του δέκτη στο standby, και σποραδικά χιονάκια/χάσιμο εικόνας. Σωτήρη στο σήμα του ΡΙΚ δεν βλέπω τρεμόπαιγμα. Για την ΕΡΤ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη εφόσον δεν την λαμβάνω στην Κύπρο.

Last edited: