Καλυτερος Ηχος..

gbak

New member
16 November 2007
83
athens
λοιπον το ερωτημα μου ειναι το εξης...

εχω εναν πολυκαναλο ραδιοενισχυτη Sony STR-DE875 απο ηχεια ειμαι με ενα ζευγος B&W DM600 S-3 και ενα μικρο αρκετα αδυναμο sub της sony στα 50w

τα παραπανω οδηγουνται μεσω μιας CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER FATAL1TY PRO http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540178

και καταληγω στο ερωτημα μου...τι αλλαγη πρεπει να κανω ωστε να βελτιστοποιησω την ποιοτητα του ηχου?

[SIZE=-1]ως επι το πλειστον ακουω πολυ μουσικη(mp3) και αρκετα pc games το home theater δεν με ενδιαφερει καθολου...ισως να πηγαινα σε εναν δικαναλο?[/SIZE]

Καλωσήρθες και από μένα...
Τι μπορείς να κάνεις? Πολύ γενικό το ερώτημα... τι εννοώ?
Να βάλεις καλό sub... αν έχεις πρόβλημα στις χαμηλές
Να βάλεις έναν προ να κάνει την επεξεργασία... αν το pc δε σε καλύπτει
Να βάλεις έναν τελικό που να οδηγεί καλύτερα τα ηχεία... αν έχεις πρόβλημα οδήγησης
Να σταματήσεις να ακούς mp3 ή να ακούς μόνο mp3 με πολύ μεγάλο bitrate
Πολλά μπορείς να κάνεις αλλά όπως λέει και ο Γιάννης πρέπει να μας πεις τι δε σου αρέσει (ή έστω τι δε σε ικανοποιεί) στο σύστημά σου

καλως σας βρηκα παιδια..και ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας..

βασικα επειδη εριξα μια ματια στο φορουμ σας...διαπιστωσα τελικα οτι με δικαναλο ενισχυτη εχεις καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα απο οτι με ενα πολυκαναλο...
εντωμεταξυ δεν κανω και δεν προκειται να κανω χρηση πολυκαναλου ηχου..παρα μονο πολυ μουσικη σε direct 2+1...και games φυσικα...
και λεω τωρα εγω...μηπως θα ταν καλυτερο να προβω στην αγορα ενος δικαναλου ενισχυτη για καλυτερη ποιοτητα ...σε συνδυασμο με τα ηχεια που χω τωρα που με καλυπτουν αψογα..συν την αναβαθμιση στο sub που ειναι οντως ειναι πολυ λιγο...
τι προτεινετε εσεις? θα δω διαφορες στο θεμα του ηχου? η να το αφησω ως εχει το συστημα με την μονη αναβαθμιση του sub...

περασα μια βολτα και απο τον νακα ...και ψιλοσκεφτομαι αυτον
NAD C325

Μία είναι η λύση . Σταμάτα να ακούς μουσική σε mp3. Προσπάθησε να βρίσκεις αρχεία lossless (wav , flac , ape) και τότε θα δεις τη διαφορά

μα τα mp3 που χω ειναι στα 320Kbps bit rate δεν νομιζω να απεχω και πολυ...αν δεν κανω λαθος..

δηλαδη με το φορματ που εχω εαν παρω δικαναλο οι διαφορες θα ναι μικρες ετσι..

Πριν από ένα μήνα έφτιαξα ένα HTPC και έβαλα μια κάρτα ήχου η οποία μου απογείωσε όλο το σύστημα και με έκανε να σταματήσω τα mp3 ανεξαρτήτου bitrate και να ασχολούμαι ΜΟΝΟ με lossless αρχεία . Η διαφορά είναι τεράστια

gbak αν θες παντως η καρτα ηχου σου αναβαθμζεται με αλλους τελεστικους πυκνωτες (και DACs αμα εισαι τολμηρος) το οποια κανουν μεγαλη διαφορα. Αν σε ενδιαφερει στειλε πμ ;)

@VFXCode ναι μαν κατι εχει παρει το αυτι μου...το θεμα ειναι το RMA αμα σου κατσει κανα πακετο πως θα την πας πισω...επειδη ολο το pc ειναι μες την μοντα..:D

παντως thanx μαν θα το χω στα υποψιν μου..

με το συστημα δεν ξερω τι να κανω..μαλλον θα ξεκινησω με ενα καλυτερο sub και βλεπω...

λοιπον σου εχω μια προταση δοκιμασμενη.

behringer src 2496 για dac με ψηφιακη συνδεση απο την creative και behringer ep 1500 τελικος να παιρνη κατευθειαν απο το dac και θα ρυθμιζης την ενταση απο το pc.

συνολο 430 ευρω απο το

http://www.thomann.de/gr/index.html?sid=9bbd37f36f0e0515d5a94014be0d1433

ετσι επαιζα για καιρο.

οσο για τα mp3 στα 320kbit/sec δεν τα ξεχωριζης απο τα wav εκτος και εχεις

παρα μονο σε αμεση συγκριση ΑΒ και αυτο με κορυφαιο συστημα αλλα ακομα

και τοτε το mp3 ακουγεται πιο ευχαριστα.

εκανα την αρχη σημερα με το πρωτο κομματι πηρα ενα καλυτερο sub και βελτιωθηκε η κατασταση γεμισε πιο πολυ ο ηχος...
το sub ειναι της yamaha το YST-SW225

ακολουθει και αναβαθμιση σε καλο δικαναλο και μαλλον και ηχεια...

θα δω και την προταση του @backousis δειχνει αρκετα καλη...

ρε guys σκεφτομαι για τον Νad c352 πως το βλεπεται με τα ηχεια που εχω...θα κανω τιποτα για αρχη η να παω σε τιποτα αλλο..σε συνδυασμο με το γουφερ της Yamaha YST-SW225

τα ηχεια ειναι αυτα

B&W DM600 S3

Impedance: 8Ω (minimum 3.0Ω)
Dimensions: H 286mm W 175mm D 219mm
H 11.3” W 6.9” D 8.6”
Weight: 4 kg / 8.8 lbs.
Description: 2-way vented-box system
Frequency range (-6dB): 55Hz and 42kHz
Power handling: 100W into 8Ω
Sensitivity: 88dB spl (2.83V, 1m)

ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΗΧΟ ΑΠΟ PC ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΡ3 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 320... ΜΙΑ ΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΝΑ CD PLAYER ΤΟΝ 200 ΕURO ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

GO ANALOG

Mην το λές...
Το benchmark DAC 1 όταν το χρησιμοποιείς σαν κάρτα ήχου κεντάει...
Δοκιμασμένο. :ADFADF1:

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΡ3 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 320... ΜΙΑ ΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΝΑ CD PLAYER ΤΟΝ 200 ΕURO ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

GO ANALOG

Δηλαδή το PC παίζει μόνο mp3; Flac ή άλλο υλικό δεν υπάρχει;
Είναι προφανές ότι πρέπει να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το θέμα αλλά, για την ιστορία, μας λες λίγο για την εμπειρία σου από το PC based audio;
Τι δοκιμές έκανες και δεν έμεινες ικανοποιημένος; Για να μην είμαστε off topic υπάρχει κάπου (νομίζω στη HiEnd) σχετικό θέμα όπου μπορείς να απαντήσεις.

Last edited:
παντως εμενα εξακολουθει και με ικανοποιει ο ηχος απο το pc βεβαια δεν μιλαμε να σαι με την onboard καρτα... αλλα με μια εξτρα καλη καρτα ηχου απο 100 ευρω και πανω..πιστευω εισαι οκ

ρε guys σκεφτομαι για τον Νad c352 πως το βλεπεται με τα ηχεια που εχω...θα κανω τιποτα για αρχη η να παω σε τιποτα αλλο..σε συνδυασμο με το γουφερ της Yamaha YST-SW225

τα ηχεια ειναι αυτα

B&W DM600 S3

Impedance: 8Ω (minimum 3.0Ω)
Dimensions: H 286mm W 175mm D 219mm
H 11.3” W 6.9” D 8.6”
Weight: 4 kg / 8.8 lbs.
Description: 2-way vented-box system
Frequency range (-6dB): 55Hz and 42kHz
Power handling: 100W into 8Ω
Sensitivity: 88dB spl (2.83V, 1m)

To καλύτερο μηχάνημα σ´αυτά τα χρήματα.
Αν θες να μπεις στην ποιότητα του ήχου πάρτον με κλειστά μάτια.
Σε μελλοντική αναβάθμιση θα τον έχεις και ως προ.