Καλύτερος player για mkv

οκ ενταξει συγνωμη για τη κουβεντα που ειπα,στην αρχη καταλαβα οτι μαλλον ηταν λαθος πληκτρολογηση αλλα μετα μου μπηκαν σαταναδες στο μυαλο.

No prob, εγώ το σκέφτομαι τώρα και γελάω! :smile: -bye-

Είναι αλήθεια ότι 1080p χωρίς hardware acceleration απαιτεί διπύρινο επεξεργαστή για να παίξει σωστά.

Όχι απαραίτητα από τους πολύ γρήγορους, αλλά διπύρινο.
ετσι ειναι,πιστευω με εναν E4500 2.20 GHZ ειναι αστερι.
εδω βαζω στο laptop εργο 1080p με AMD Turion 64 ΤL-58 1.9 GHZ και εχω 50%

ΝΑ ξεκαθαρίσουμε κάτι...
Οι player είναι front-end, "βιτρίνες" θα 'ελεγα που μαζεύουν decoders και φίλτρα για την αναπαραγωγή των αρχείων. Δεν δημιουργούν ουσιαστικές διαφορές απο μόνοι τους, αλλά οι ρυθμίσεις τους το κάνουν...
Όπως είπε και ο Χρήστος vmr ή overlay, διαφορετικοί decoders όπως είπε ο Δημήτρης και πάει λέγοντας...
Έγω πχ που χρησιμοποιώ graph με το TheaterTek με κάποια έχω πολύ κακά αποτελέσματα ενώ με ένα συγκεκριμένο άριστα (στα δικά μου ματια πάντα) στα περισσότερα αρχεία...

Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

ειμαι της ιδιας γνωμης !!!!!!!

θελεις αναβαθμιση αφου και εγω εχω Ρ4 3,2 και στα 1080ρ ματροσκα αρχεια αρχιζει το σπασιμο και ο επεξεργαστης βγαζει φωτια........-bye-

Δοκιμαστε σαν external decoders αυτους της Cyberlink (μπαινουν στο PC μετα την εγκατασταση του powerDVD) και πειτε μας αν παιζουν καλυτερα στο pc σας!

Μετά από μερικά ακόμη τεστ πέτυχα τον κατάλληλο συνδυασμό! Ffdshow + old renderer (direct video show) και όλα παίζουν καλά (μέχρι στιγμής).
#energy: Δοκίμασα τους decoders της Cyberlink αλλά κάνουν αρκετά σπασίματα, οπότε τους αφήνω.
Τα αρχεία είναι συνήθως σε ανάλυση 1280*500. Δε νομίζω πως είναι 720p, oute 1080p. Δεν δοκιμάζω καν να κατεβάσω τέτοιες αναλύσεις, γιατί ξέρω ότι δε θα τα παίξει. Για αναβάθμιση δεν παίζει, υπάρχει έλλειψη ρευστών! Από Μάρτη προγραμματίζεται..Θα τη βάλω στον επόμενο προϋπολογισμό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

Δοκιμαστε σαν external decoders αυτους της Cyberlink (μπαινουν στο PC μετα την εγκατασταση του powerDVD) και πειτε μας αν παιζουν καλυτερα στο pc σας!

το ΚΜΡ πλευερ μου παιζει ΑΡΙΣΤΑ !!!!!
ουτε κοληματα ουτε σπασιματα ουτε περιεργα χρωματα σε 720ρ αρχεια ματροσκα !

απλα μονο στα αρχεια 1080ρ αρχιζουν τα κοληματα και το βρασιμο του επεξεργαστη.

Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

Τα αρχεία είναι συνήθως σε ανάλυση 1280*500.
Αυτή η ανάλυση είναι 1280Χ720 αλλα για να γλιτώσουν μεγαλύτερη πληροφορία ( που θα σήμαινε μεγαλύτερη συμπίεση σε x264) κόβουν τις μαύρες μπαρες πανω και κατω ( όταν πρόκειται για κάδρο 2:35) .
Για αυτο σου δειχνει ο player 1280Χ500.

Eγώ με P4 στα 2,8 και 3,4 δε μπορούσα να δω. Αναβάθμισα το htpc σε core 2 duo στα 2,66 και παίζουν νεράκι τα πάντα (ριπαρισμένα στο power dvd, matroska με mpc και kmp κτλ.). Τρομακτική η διαφορά, μονόδρομος πιστεύω ο core 2 duo για high definition αρχεία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλύτερος player για mkv

το ΚΜΡ πλευερ μου παιζει ΑΡΙΣΤΑ !!!!!
ουτε κοληματα ουτε σπασιματα ουτε περιεργα χρωματα σε 720ρ αρχεια ματροσκα !

απλα μονο στα αρχεια 1080ρ αρχιζουν τα κοληματα και το βρασιμο του επεξεργαστη.

Βαγγέλη, είναι θέμα επεξεργαστή. Αν αναβαθμιστείς θα σου παίζει και τα 1080 νεράκι. Trust me...........

Με ένα μονοπύρηνο P4 στα 3GHZ και μια καλή κάρτα (3850-70 ή στη χειρότερη 2600) θα έχω ομαλή αναπαραγωγή;

Eγώ με P4 στα 2,8 και 3,4 δε μπορούσα να δω. Αναβάθμισα το htpc σε core 2 duo στα 2,66 και παίζουν νεράκι τα πάντα (ριπαρισμένα στο power dvd, matroska με mpc και kmp κτλ.). Τρομακτική η διαφορά, μονόδρομος πιστεύω ο core 2 duo για high definition αρχεία.

Ε βέβαια...εγώ πακέτο με τη τηλεόραση έκανα και αναβάθμιση στο πισί....χωρίς δύο πυρήνες αντίο ζωή

Κατά τ'άλλα, MPC+ffdshow και μια χαρά με overlay...η μικρή μου πείρα μου έχει δείξει πως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και τύχη στους codecs...εκεί βρίσκεται η αιτία πολλών προβλημάτων

εγω με ιντελ 6600, 2 γκίγκα μνήμη και την 6800gt agp σε βίντεο 1080p 50 frames x264 μου κάνει τρομερά κοψίματα,
μήπως πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών για να έχει hardware acceleration?

Re: Απάντηση: Καλύτερος player για mkv

εγω με ιντελ 6600, 2 γκίγκα μνήμη και την 6800gt agp σε βίντεο 1080p 50 frames x264 μου κάνει τρομερά κοψίματα,
μήπως πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών για να έχει hardware acceleration?

1080p50 ??? που το πέτυχες βρε θηρίο !!. Τι bitrate έχει ??

Εχω την εντύπωση οτι το AGP BUS δεν επαρκεί για τέτοιους ρυθμούς. Οπότε εαν αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών φρόντισε να είναι PCI-E.

Εχεις τσεκάρει CPU UTIL κατα την αναπαραγωγή του??. Αν την ωρα που κανει σπασίματα δεν χτυπάει "κατοστάρες" τότε πας σίγουρα για κάρτα. Αν ναι τοτε μπορείς και με ... CPU OVERCLOCKING.

ΣΣ. Υποθέτω ότι ήδη δοκίμασες τον ελαφρύτερο renderer (= overlay) και τον ταχύτερο decoder (coreavc)

Πάντως πέρα απο το ότι ενδεικνυται αναβάθμιση κάρτας γραφικών δεν μπορώ να σου εγγυηθώ οτι θα δουλέψει το harware acceleration. Αυτό διότι το ΗΑ των καρτών (και γενικά όλοι οι Harware Decoders) περιορίζεται μέχρι κάποια προφαίλ αρχείων (πιθανολογείται οτι συμπίπτουν με τα προφαίλ των BD/HD DVD) τα οποία προφάιλ το συγκεκριμένο αρχείο πιθανόν να τα υπερβαίνει. Μια δοκιμή σε σύστημα με εγκατεστημένη κάποια 2600/8600 θα σου δείξει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλύτερος player για mkv

είναι επεξεργασία βίντεο από την βιντεοκάμερά μου, από 1440Χ1080i 25 frames σε 1440Χ1080p 50 frames

Ωραίος ...:SFGSFGSF:

Είσαι θηρίο τελικά καλά το έγραψα. Πως να σε κάνει καλά μια 6800;)

Αρα ξέρεις τις παραμέτρους κωδικοποίησης (συμπίεσης).
Αν έχεις όρεξη τσεκάρισε εδώ..

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=132924

για να δείς αν σε πιθανή αναβάθμιση καλύπτεσαι οσον αφορά το HardwareAcceleration.