Καλυτερος raw converter για καθε μηχανη?

Mε γεια. Σε τι τιμη το βρηκες?

Αν εχεις εμπειρια απο αντιστοιχο προγραμμα, δεν θα δυσκολευτεις να μπεις στο κλιμα. Ειναι καταλληλο για διαχειριση μεγαλων πακετων φωτογραφιων και οι δυνατοτητες επεξεργασιας ειναι τουλαχιστον για εμενα υπεραρκετες.

Στο ιντερνετ κυκλοφορουν μαθηματα σχεδον για τα παντα.

Mε γεια. Σε τι τιμη το βρηκες?

Αν εχεις εμπειρια απο αντιστοιχο προγραμμα, δεν θα δυσκολευτεις να μπεις στο κλιμα. Ειναι καταλληλο για διαχειριση μεγαλων πακετων φωτογραφιων και οι δυνατοτητες επεξεργασιας ειναι τουλαχιστον για εμενα υπεραρκετες.

Στο ιντερνετ κυκλοφορουν μαθηματα σχεδον για τα παντα.

Είναι μέσω της Adobe Educational (δες και http://anodos.gr/index.php?option=c...2-31-13&catid=103:adobe-educational&Itemid=90 ). Στοίχισε 300 το Photoshop και 100 to Lightroom με δικαίωμα δυο εγκαταστάσεων.

Με γειες Βλάσση! Σε σύγκριση με το capture one phase one πως σου φαίνεται; Κυριως ως προς τη χρηστικότητα και το learning curve.

Με γειες Βλάσση! Σε σύγκριση με το capture one phase one πως σου φαίνεται; Κυριως ως προς τη χρηστικότητα και το learning curve.

Ευχαριστώ πολύ Φώτη. Δεν μπορώ να δώσω απάντηση ακόμα. Θα περιμένω ένα μήνα χρήσης και μετά θα γράψω εντυπώσεις. Πάντως δύσκολα μπορώ να κάνω τη σύγκριση, καθώς έχω την έκδοση 5.01 του Capture One Pro και την πιο πρόσφατη του Lightroom άρα δεν είναι συγκρίσιμα προιόντα. Από το Capture One Light έχω μόνο την πρόσφατη έκδοση και μάλιστα σε άλλο μηχάνημα.

Χωρις να θέλω να προκαταβάλω την κρίση σου θα ήθελα αν μπορέσεις διακριτά σχόλια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα κομμάτια της αρχειοθέτησης-οργανωσης(Library) και επεξεργασίας (Develop)

Το DPReview προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα του νήματος: http://www.dpreview.com/articles/8219582047/raw-converter-showdown-capture-one-pro-7-dxo-optics-pro-8-and-lightroom-4
Όπως πάντα λίγο "στρογγυλεμένες" απαντήσεις, αλλά σε ότι αφορά τα δύο από αυτά, CaptureOne 7 και DxO 8 σε γενικές γραμμές αυτά που λένε είναι σωστά. Το πρώτο είναι μονόδρομος για την φωτογράφιση studio και έχει μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης και διαχείρισης, το δεύτερο είναι απίστευτα γρήγορο - όχι ως πρόγραμμα αλλά ως διαδικασία, αν βιάζεσαι είναι "τσακ, μπάμ -τελειώσαμε!". Για το Lightroom δεν έχω άποψη έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, οπότε όποιος το δουλεύει παράλληλα με κάποιο από τα άλλα δυο μπορεί να μας πει τις εντυπώσεις του!

πανω που πηγα να ποσταρω το τεστ ειδα Δημητρη οτι με προλαβες-bye-
εγω παντως λογω συνηθειας συνεχιζω με lightroom,με εχει βολεψει πολυ