Καμαρώστε τη φοιτητική κοινότητα!!!

Πλέον δεν έχω υποχρεωτικά μαθήματα στη σχολή, οπότε δεν πατάω. Τους σιχαίνομαι. Απλώς πηγαίνω, γράφω, φεύγω.

Η ΔΑΠ έχει αυτοδυναμία στη σχολή μας πριν καν περάσω εγώ. Είναι όντως πλειοψηφία και με τακτικές τύπου "εδώ τα καλά πάρτυ", "εδώ οι ωραίες γκόμενες" κερδίζουν τους περισσότερους.

Δε μπορώ να κάνω την αρχή σε κάτι τέτοιο που προτείνεις. Δεν έχω το σθένος, ούτε τη ρητορική ικανότητα.
Η μόνη ανεξάρτητη κίνηση που βλέπω είναι τα EΑΑΚ, αλλά έχουν γίνει κι αυτοί γραφικοί, σαν τους ΠΚΣίτες ένα πράμα. Η ίδια καραμέλα...

Edit: Τι σημαίνει "ηρωική μεταπολίτευση", Βλάσση; Πρώτη φορά το ακούω...

Κάπως έτσι είναι και ήταν και επί των ημερών μου.
Η ερώτησή μου περί πλειοψηφείας δεν αφορούσε την σχετική πλειοψηφία που είναι προιόν των εκλογών, αλλά της απόλυτης πλειοψηφίας την οποία σαφώς και δεν διαθέτει αφού η προσέλευση στις εκλογές δεν είναι πάνω από 20-25%.
Άρα πλειοψηφία φίλε Guybrush είσαι εσύ!
Δυστυχώς όμως, παρόλο που θαυμάζω την ειλικρίνειά σου, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεις ότι όσο οι άνθρωποι δεν έχουν το σθένος να αντιταχτούν στις παραδοσιακές δυνάμεις της κοινωνίας (και όχι μόνο του πανεπιστημίου), τόσο τα βίντεο του ύφους που ανέβασες θα πληθαίνουν...

Δυστυχώς η είσοδος στο πανεπιστήμιο δεν έχει κριτήριο την παιδεία των υποψηφίων γενικότερα αλλά την βαθμολογία σε 5 - 10 - 15 εξεταζόμενα μαθήματα.
Αν πιστεύει έστω κι ένας εδω μέσα οτι το να βγάλεις 20 σε κάνει περισσότερο πολιτισμένο απο κάποιον που βγάζει 11 ας μας το πεί .

Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας.
Η συμπεριφορά των μαθητών φοιτητών κτλ κτλ έχει ξεφύγει .
Εγώ είμαι 24 χρονών και βλέπω καταστάσεις που ειλικρινά λέω απο μέσα μου οτι αυτοί οι άνθρωποι έχουν νοητικά προβλήματα.
Προσπαθώ καμιά φορά να φανταστώ τι σκέφτονται οι μεγαλύτεροι.

Στο θέμα μας τώρα.
Δυστυχώς τα προσωπικό συμφέρον και το κομματικό συμφέρων έχει εισχωρήσει πολύ βαθειά στα πανεπιστήμια όπως και σε πολλές άλλες εκφάνσεις της ζωής μας.

Όσο το 60 - 70 % των φοιτητών πηγαίνει στο πανεπιστήμιο να ψηφίσει έχοντας υποστεί πλύση εγκαφάλου είτε απο την οικογένειά του , είτε απο τους φοιτητοπατέρες και δεν κάθισε ποτέ να μελετήσει , να αξιολογήσει και να κρίνει ( αντικειμενικά κι όχι με γνώμονα το στενό προσωπικό του συμφέρον ) τα προβλήματα ,τις συμπεριφορές κάποιων , την πορεία των εκάστοτε κομμάτων και το έργο τους μέσα στο πανεπιστήμιο
,δεν μπορεί παρα να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έχει έλλειψη επιστημόνων , έχει έλλειψη ανθρώπων με πραγματική παιδεία και αισθήματα σεβασμού και αυτογνωσίας , διάθεσης να καλυτερεύσουν την κατάσταση .
Οι μισοί φοιτητές και πλέον φοιτητές δεν νοιάζονται για το πανεπιστήμιο δεν σέβονται ούτε τον χώρο της σχολής τους ούτε τους συμφοιτητές τους ούτε κανέναν. Αυτοί θα είναι αυριανοί πολίτες.

Και για μένα είναι πολύ χειρότερο να είναι κάποιος κακός επιστήμονας παρά κακός πολίτης.

Φίλε McZab έχεις δίκιο κι εσύ κι ο Guybrush . Πόσες φορές δε μιλήσαμε , δε φωνάξαμε δε προσπαθήσαμε να πείσουμε να ξυπνήσουμε κόσμο.

Το αποτέλεσμα ;;;
1) " Είστε άσχετοι μωρέ , τα παιδιά στα κόμματα ασχολούνται χρόνια ... "
2) " Ναι αλλά δε μπορείτε να με βοηθήσετε να περάσω κανένα μάθημα .. "
3) " Κανένα πάρτυ θα κάνετε ;;; ... "
4) " Καλά γιατί δε μπαίνετε σε κανένα κόμμα και θέλετε να φτιάξετε δικό σας ; "

Κι άλλα πολλά. Μία , δύο τρείς , στο τέλος πόσο κουράγιο και σφρίγος να έχεις φίλε MCZab ? Μακάρι να μπορούσαμε 10 - 20 άτομα να αλλάζαμε το μυαλό τον 250
αλλά όσο κοιμούνται δε γίνεται δουλειά , για να σε ακολουθήσει κάποιος πρέπει να σε καταλαβαίνει .
Όσο και να συζητάμε άκρη δεν βγαίνει.

Η λύση είναι να πάρουν πόδι οι παρατάξεις..οι περισσότεροι απο δαύτους που ξέρω μου θυμίζουν ζώα που φορώντας burberry μπλουζάκια και υιοθετώντας ύφος ανθρώπου που σε καταλαβαίνει προσπαθούν να σε πείσουν πως σε χρειάζονται για να βελτιώσουν το τάδε εκπαιδευτικό ίδρυμα...όσον αφορά τα υπόλοιπα τα είπατε ήδη.Το αρνητικό είναι πως υποστηρίζονται από πρυτάνεις, καθηγητές, σε σημείο που αναρωτιέσαι πόσο εύκολα μαζεύουν τα 10αρια και περνάνε στα μεταπτυχιακά...

Re: Απάντηση: Καμαρώστε τη φοιτητική κοινότητα!!!

Η λύση είναι να πάρουν πόδι οι παρατάξεις..οι περισσότεροι απο δαύτους που ξέρω μου θυμίζουν ζώα που φορώντας burberry μπλουζάκια και υιοθετώντας ύφος ανθρώπου που σε καταλαβαίνει προσπαθούν να σε πείσουν πως σε χρειάζονται για να βελτιώσουν το τάδε εκπαιδευτικό ίδρυμα...όσον αφορά τα υπόλοιπα τα είπατε ήδη.Το αρνητικό είναι πως υποστηρίζονται από πρυτάνεις, καθηγητές, σε σημείο που αναρωτιέσαι πόσο εύκολα μαζεύουν τα 10αρια και περνάνε στα μεταπτυχιακά...

αυτό ξαναπές το.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει ΓΙΑΤΙ υπαρχουν πολιτικες παραταξεις μεσα στα πανεπιστημια? Γιατι απ´οσο ξερω, ειναι ελληνικο φαινομενο αυτο.

Η απάντηση δόθηκε μερικά μηνύματα πιο πάνω. Πάντως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν και αλλού πανεπιστήμια πολιτικοποιημένα. Έχω επισκεφθεί τη Ρώμη και ξέρω. Επίσης αν δείτε μετά την εκλογή Σαρκοζί σε κάποια γαλλικά πανεπιστήμια οι φοιτητές έχουν ξεσηκωθεί για ανένδοτο αγώνα, επειδή λέει δεν είναι δημοκράτης και δεν αντιπροσωπεύει το γαλλικό λαό.

Πάντως εγώ μια χαρά βλέπω τους φοιτητές.
Εξηγούμαι...

1. Αυτά που βλέπετε στο βίντεο δεν γίνονται σε όλες τις σχολές. Μπορεί να υπάρχουν και 200 πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ που να βίωσαν ποτέ τέτοιες σκηνές.
2. Με την αύξηση του αριθμού των ΑΕΙ είχαμε μαζικοποίηση των φοιτητών. Αυτο σήμαίνει ότι στα πανεπιστήμια δεν θα βρούμε πλέον μόνο τα καλά παιδιά και τους σπασίκλες, αλλά τους πάντες, εκτός από αυτούς που αδιαφορούν πλήρως για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Επομένως μεταφέρονται στο πανεπιστήμιο και οι συμπεριφορές σχολείου, γηπέδου, κλπ.
3. Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η δήλωση των ΕΑΑΚ ότι δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου στην πράξη με κάθε τίμημα. Ήδη διέλυσαν μια φορά τη Σύγκλητο και μια φορά τη ΓΣ της Νομικής σχολής του ΑΠΘ.

Δεν ξέρω Βλάση, πάντως σ' εμάς το ξύλο είναι συχνή τακτική, ακομα κι εκτός εκλογών.

Το χειρότερο είναι που έχει τύχει να βρεθώ στα μπουζούκια με κάποιους "παραταξιακούς" και να βλέπω δαπίτες και πασπίτες να τα πίνουν αγκαζέ! Αν είναι δυνατόν! Σαν να μας λένε σας δουλεύουμε στα μούτρα ένα πράμα...